Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki mit tud az alvásparalízisről?

Ki mit tud az alvásparalízisről?

Figyelt kérdés

azért írok vallás témában, mert kapcsolatba hozható héber mezopotámiai lilith és lamastu legendákkal

ez is érdekelne, de a saját tapasztalatok is, minden

2011. aug. 22. 10:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Érdekes, mostanában sűrűn felmerül ez a kérdés. A múlt héten én merítettem fel :-) Hát nekem aztán van élményem belőle bőven. Kb 3 éve naponta volt egy éven keresztül, a létező összes velejárójával. Tehát kezdődött az ébredésnél jelentkező bénulással, hallucinációkkal, majd sokáig rendkívül éber álmaim voltak, mindig azt hitem ,hogy felkeltem és rájöttem, hogy alszom. Miután új helyre költöztünk, megszűnt nagyjából, de néha most is felébredek hajnalban, hogy nem tudok mozdulni, ilyenkor úgy érzem megfulladok, zuhanok, halálfélelmem van. Én egy hete tudtam meg, hogy mi is ez. előtte álomfejtőknek írtam, és misztikusnak véltem a dolgot, majd véletlenül itt tudtam meg, hogy van ilyen "betegség". Valójában csak a tünetet ismerjük, illetve tudjuk mi megy végbe az agyban, de mégis ott a nagy kérdőjel, hogy De MIÉRT???
2011. aug. 22. 10:57
 2/6 anonim ***** válasza:

az az én kérdésem volt szerintem :D (százalékod alapján)

nekem is volt már, de semmi extra. Nem bírtam megmozdulni úgy éreztem hogy tiszta erővel nyomnak bele az ágyamba majd utána azthittem hogy felébredtem pedig álmodtam és átmentem a két hugom szobájába beszélgetni velük, hogy megnyugodjak. ez után jött a legrosszabb mert visszakerültem a bénultsági állapotba mikor már azthittem megmenekültem. De abból aztán hamar kikerültem, fölkapcsoltam a villanyt és láttam, hogy 1:45 van szóval nem hajnali órákban ébredés előtt történt. Valami fura beszédet is hallottam közben de nem értettem.

2011. aug. 22. 11:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon jó oldal a témában, ajánlom olvasásra:

[link]

2011. aug. 22. 12:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehet, h valaha legendákat kapcsoltak ehhez a jelenséghez, de én azt gondolom, h magának az alvásparalízisnek, nincs köze semmilyen vallási dologhoz, sokkal inkább a pszichológiához, ill. általánosan az egészséghez.
2011. aug. 22. 12:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát én megnéztem a fenti linket és nagyon érdekes dolgokat tudtam meg. Az utolsó bejegyzést én írtam most azon az oldalon) Azt hiszem ezt csak az érti meg igazán, aki valaha átélte. Nem tartom kizártnak azt amit ott írtak, hogy ilyenkor az asztráltestemben vagyok, mivel eddig nem találtam magyarázatot arra, hogy ebben a bénult helyzetben miért látom a szobát, az órát, az időt is látom és amikor magamhoz térek valóban annyi idő van. Volt, hogy amikor megébredtem, a férjem már ébren volt, megkérdeztem tőle, hogy az előbb csukva volt-e a szemem és mondta, hogy csukva, úgy látta alszom.
2011. aug. 22. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem kicsit más élményem volt:

Egyszer nem sokkal a megtérésem után azt éreztem félálomban (inkább ébrenlétnek tűnt) hogy valamilyen gonosz lény fojtogat. A keze a nyakam körül volt, de mégse ért el, mert mintha valamilyen védelem visszafogta volna. Aztán egyszercsak vége lett. Elég félelmetes volt, de utólag már inkább érdekesnek láttam. És most így azt hiszem hogy ez az lehetett hogy megkötözöttségből megszabadultam. Később ugyanis szépen lassan észrevettem hogy már nincsenek olyan erős kísértéseim.

2011. aug. 22. 13:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!