Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha 1x volt egyházi esküvőm...

Ha 1x volt egyházi esküvőm tényleg nem lehet még1x?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 14. 21:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

A katolikusok nem engedik, de a reformatusok es az evangelikusok megengedik.

Talan ugy is mehettek oda eskudni, hogy katolikusok vagytok. Beszeljetek meg a pappal, sok fugg tole!:)

2009. ápr. 15. 14:14
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

Amugy a legtisztabb dolog az, ha elmentek es beszeltek a pappal, megkerdezitek mit enged meg! Ez komolyan igy mukodik.

Ne higgy az embereknek, ne higgy a pletykaknak, te sajat magad jarj utana a dolgoknak, sok sikert!

2009. ápr. 15. 14:16
 13/16 anonim ***** válasza:
91%
A római katolikusoknál csak akkor lehet,ha egyházi bíróságon érvénytelenítik az előző házasságodat.Komoly indok kell hozzá:pl. nem háltátok el a házasságot,a volt párod kizárta a gyermekáldást stb.Több hónapos procedúra,min.30-40000 Ft a perköltség.A reformátusoknál és evangélikusoknál lehet másodszor is templomi esküvőd.
2009. ápr. 15. 22:31
 14/16 anonim ***** válasza:
91%
Előző vagyok.De a legjobb,ha beszélsz egy pappal,sőt többel.Az én páromnak csak polgári esküvője volt, a katolikus egyház mégis érvényesnek tekinti.Beszéltem több pappal,2-en egyházi bíróságra küldtek,4-en azt mondták,ez nem akadály,összeadnak.Felhívtam az illetékes egyházi bíróságot,azt mondták,akadály,érvényteleníteni kell.A papok sem ismerik a saját egyházuk törvényeit,vagy nem értenek vele egyet.
2009. ápr. 15. 22:41
 15/16 anonim ***** válasza:
34%
menj másik templomba vagy másik valláshoz ugyse kérdik kivagy mi vagy nekünk se kérdezték én ateista vagyok az asszony meg református mégis katolikusnál voltunk mert az a templom szebb volt a papot csak a pénz érdekelte ugy is mint bárki mást
2009. ápr. 17. 11:15
 16/16 anonim ***** válasza:

ha volt egyházi esküvőd,ezeket tudnod kellene -.-'

(kicsit ciki...)

2009. ápr. 21. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!