Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan keresztelkedhetek át...

Hogyan keresztelkedhetek át evangélikusról keresztényre?

Figyelt kérdés
2011. aug. 16. 22:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

SZERINTED az evangélikus irányzat nem keresztény?

Mi a különbség SZERINTED a "keresztény" és "evangélikus" hit között?

Esetleg azt teheted meg, hogy felekezet nélküli egyház tagjává válsz. Így nem leszel megcímkézve, hogy evangélikus, református, baptista, stb. hanem ha Krisztus elveit követed, akkor "simán keresztény" leszel. De ezzel kapcsolatban van személyes, rossz tapasztalatom. Én, ha keresztény közösségbe akarnék járni éppen az evangélikust választanám. :)

2011. aug. 16. 23:56
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Ismét én vagyok, az első válaszadó.

Előző válaszomban azért mondtam, hogy "keress egy felekezet nélküli KÖZÖSSÉGET", mert végülis az evangélikus, református, baptista, stb mind a keresztény egyéb irányzatai, és ezeknek az irányzatoknak vannak közösségei. De ha a lényeg számodra az, hogy "simán keresztény" legyél, ahogyan a régi korokban is inkább csak a földrajzi helynév alapján azonosították a gyülekezeteket, és maguk az emberek, akik azokba jártak "sima keresztények" voltak, akkor elég az, ha nem a doktrínákat követed, meg az egyéb bibliai kommentárokat, hanem szépen veszel egy Bibliát és elolvasod magadnak, majd betartod Jézus tanításait...így Krisztus követője = keresztény leszel, minden címke nélkül. :)

Kíváncsi vagyok, mások hogy látják ezt. :)

2011. aug. 17. 01:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Üdvözlünk a keresztények között, mert ha evangélikusok megkereszteltek akkor már te is keresztény tesó vagy! :)

Eddig minek hitted magad? :)

2011. aug. 17. 08:31
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Természetesen az evangélikusok között is vannak keresztények, azaz Krisztuskövetők, de sajnos tény az, hogy a nagyegyházakhoz "tartozó" vallásos tömegek nagy része sajnos nem követi Jézust, ahogyan a kisegyházakban is vannak beleszületett vallásosok igazi hit nélkül.

Az is tény, hogy a Szentírás a tudatos döntéssel párosuló, alámerítéssel történő felnőttkeresztséget hitelesíti. Én azt tanácsolom, hogy keress egy olyan közösséget, ahol ezt gyakorolják és akkor részeülhetsz a felnőttkeresztség minden áldásában.

Üdv. Péter

2011. aug. 17. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:

A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:35

Az evangélikusoknál is meg tudsz keresztelkedni felnőttként, ha azt gyerekként még nem tetted. Ergo van felnőttkeresztség... ;)

"Hogyan keresztelkedhetek át evangélikusról keresztényre?"

Sehogy.Különben sem tudom, hogy hogy érted de szerintem te sem.

2011. aug. 17. 09:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Azt hiszem a kérdező a római katolikusra gondolt, a keresztény alatt. :) Ha evangélikus vagy, akkor keresztény vagy.
2011. aug. 17. 11:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

ma 01:51!

Létezik ilyen "felekezet nélküli KÖZÖSSÉG"?

Én is egyetértek veled!

2011. aug. 17. 14:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha arra gondoltál, hogy evangélikusból katolikus szeretnél lenni, akkor jó hírem van: az ev. és a kat. hitvilág közelsége miatt elfogadják egymást! tehát mehetsz nyugodtan katolikus liturgiát hallgatni. Ha ott érzed annak az igazát, és érzed, jó helyen vagy, ott a pappal beszéld meg- szeretnél odatartozni - de ev.-nak lettél keresztelve. Akkor elmondja, hogy lehetsz elsőáldozó, hova kell ezügyben hitoktatásra, felkészítésre járni.

(rokonságunkban is van ilyen, minden oké:)

2011. aug. 17. 15:20
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

@ma 14:56

Szia!

Igen, léteznek olyan közösségek. Pl. a Church of Christ Miskolcon (NEM keverendő össze a nagyon hasonló nevű, ám egészen másik egyházzal). Eredetileg amerikai kisegyház. Nem sorolja be magát egyik címke alá sem, hanem "egyszerűen keresztény". Nem használnak semmilyen plusz kiadványokat, stb. csak a Bibliát. Alámerítéssel van felnőttkeresztség náluk. Első válaszadó voltam.

2011. aug. 17. 18:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!