15f vagyok, keresztény és szexéhes. Mit tegyek?
Nem egyszerű kérdés. Először is, szerintem ne hallgass kamasz lányokra meg egyáltalán tutitmegmondó lányokra se ebben a kérdésben. Ők nem tudják, mit érez egy 15 éves kamsz fiú. Én ugyan nem vagyok keresztény, és nem tudom, hogy mit szabad meg mit nem. De szerintem a vallásnak nem kéne a biológiai adottságok rovására mennie, elvégre Isten nem véletlen tervezte olyannak az embert, hogy 15 évesen nem vágya legyen. Lehet, hogy próbatételnek szánta, de lehet, hogy annak, hogy ezáltal felkészüljön az ember a közelgő nemi életre. Szerintem egyébként kérdezd meg a papodat, és halgass őrá. Ha fontos a vallásod, akkor úgyis be tudod tartani, amit ő tanácsol. Ha meg nem tudod betartani, akkor gondolkozz el azon, hogy mi a vallás (nem csak egy társadalmi jelenség-e, amit nem mellékesen az emberek találtak ki) és hogy érdemes-e követned, számodra mit jelent, hogy keresztény vagy. Annak neveltek, vagy mélységesen hiszel benne? nem mindegy, hogy melyikért áldozol fel dolgokat!
Egyébként meg olvasd el: Umberto Eco: A rózsa neve. Film is készült belőle ugyanezzel a címmel.
22/L
én viszont keresztény vagyok :)
házasodj meg
utána már lehet akármennyit ;)
@Fakuku:
15 évesen házasodjon meg? Nem gondoltad komolyan, ugye?
@Kérdező: Sok hasonló kérdésre válaszoltam már, eléggé unalmas mindig ugyanazokat leírni, vagy keresgetni, hogy bemásoljam. Miért nem használod a keresőt?
Továbbá nem adtál magadról életjelet, mióta feltetted a kérdést, így elég nehéz is konkrét választ adni.
Azért nagyon röviden csak annyit: Próbálj meg minél erősebben kötődni Istenhez, ápold Vele a személyes kapcsolatodat. Olvass Bibliát, imádkozz, járj _egészséges_ közösségbe; így nagyobb esélyed van arra, hogy megszabadulj ettől a problémától. Isten felülírja a biológiát szükség esetén, így nem kell félni az állítólagos elfojtási következményektől sem, mert nem lesz mit elfojtanod.
Isten áldjon!
Előző: nem akarlak elítélni, de ha házasságon kívül szexelsz, akkor nem a hited szerint élsz. Jézus beszélt arról az emberről, aki meghallja az igét, de nem követi.
Isten nem véletlen találta ki a tízparancsolatot. Nem akarja, hogy a pokolba kerülj, hanem azt, hogy megtérj, és kövesd őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!