Az öngyilkosok a pokolra jutnak?
Hát igen. Meg mondjuk emberi bölcsességgel elég nehéz megítélni, hogy mondjuk öngyilkos-e, aki a WTC-ből az égő irodájából kiugrik.
Úgyhogy nem támogatok semmilyen kategorikus változatot, mert az nem kereszténység, hanem kanti filozófia (ti. aki szerint kategorikusan, soha nem hazudhatunk, mert azzal minden ember számára törvénnyé tesszük a hazugságot).
Gondolj bele hogy az öngyilkos micsoda rettenetes szenvedést okoz a barátainak és családtagjainak.
De ezzel nem azt akarom mondani hogy pokolra jut. Ahogy valaki előttem is írta, soha nem lehet tudni hogy ki jut pokolra vagy ki üdvözül.
Ne haragudjatok,de ti annyira félreértelmezitek az Igét.
Mindenki aki nem hisz Isten igéjében,és nem hisz benne a pokolra jut.
Én hiszek Istenben,teljes szívemből és eszemben sincs ezt más hogy gondolni.Én befogadtan az Urat az én szívembe,és Ő egy olyan örömet és boldogságot adott nekem amit a Sátán sem tud elvenni tőlem.
Jézus annyira szeret minket,hogy élét adta értünk a kereszten..hordozva minden bűneinket,fájdalmainkat,betegségeinket.Ő az örök élet!!
NINCS NÁLA JOBB ÉS HATALMASABB.
ÉS higgyétel el pokol nagyon is létezik. Itt egy kis film.Angelica bejárta a poklot és a mennyet 23 óra alatt,mert az Úr azt akarta h ELMONDJA AZ EGÉSZ VILÁGNAK H MENNY és POkol igenis létezik.és h Térjenek meg az emberek minál előbb mert az Úr már nagyon közel VAN.!!!!
..és igen,az öngyilkosok a pokolra jutnak.
Itt a link az előbbi kommentemhez:
Szerintem voltak itt előttem páran, akik keresztényként nagyon is nem biblikus választ adtak... Egy-két dolog: pokol van, ls nem ugyanaz mint a sír, a halál, mert ott "lészen sírás és fogcsikorgatás". Ez rengeteg helyen szerepel a Bibilában, keress rá!
Egyik emberke azt írta, nem kéne kategorikusan, mert az nem kereszténység, szerintem Jézus nagyon is kategorikus volt és ellentmondást nem tűrő. Azt modnta, Ő az egyetlen út és igazság és élet. Nincs más rajta kívül. Szerintem ez eléggé kizárólagos. TEhát csak egyféle abszolút igazság van.
De: szerintem ha valaki megismeri Istent, átadja az életét és befogadja Jézust a szívébe, elkezdi Őt követni, akkor onnantól garantált, hogy üdvössége van. Újjászületik, és Krisztus eljegyzi őt az örök életre. És ez nem úgy megy Istennél, mint embereknél. Ő ezt sohasem bontja már fel. Ezzel ígéretet tesz úgymond, hogy a Mennyben ott leszel Vele, és ez nem változik meg akkor sem, ha később elfordulsz Tőle és akár az egész hátralévő életed Isten nélkül éled. Szóval ha megtértél egyszer és komolyan és őszintén, utána bármilyen mélyre kerülsz és akár öngyilkosságig is eljuthatsz, nem fogsz pokolra kerülni, én ezt teljes szívvel hiszem. Épp olyan ez, hogyha embert ölnél utána, az sem változtatna azon, hogy amit Ő egyszer megígért, azt betartja a te viselkedésedtől függetlenül. Ettől még a Mennyben lesz külön jutalom azoknak, akik mindvégig kitartottak pl., abból te akkor nem részesülsz. De ott leszel.
22:48-asnak:
Tegyük fel hogy valaki egész életében csak szenved, nem szeretik a szülei, nincsenek barátai, az élete csak éhezésből, betegségekből áll. Mindenki csak bántja, megverik, börtönbe vetik megkínozzák, stb...
Élete során rengeteg jót tesz, sokak életét megmenti, mindenét másoknak adja. Szóval rengeteg jót tesz.
Évekig küzd, de mondjuk 50 év után nem bírja tovább, és öngyilkos lesz.
Szerinted pokolra kerül.
Ha ez így lenne akkor nem nevezhetnénk Istent se igazságosnak, se jónak, se irgalmasnak.
13:31-esnek:
És ha az a korábban megtért valaki mondjuk későbbi élete során elmegy katonának és egy kegyetlen gyilkossá válik aki gyűlöli Istent és hallani sem akar róla akkor szerinted hogy fog üdvözülni?
Isten átvarázsolja jóvá? Vagy erőszakkal magához veszi a mennybe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!