Mi a véleményed erről a keresztény kisfilmről?
Mit értesz az alatt, hogy "kisfilm"?
Ez 1,5 órás; így a hossza kiesett abból a kategóriából. Ezért marad az üzenetére vonatkozó minősétés mint "kisfilm", és így már kérdésedben a válasz. :)
Most néztem meg, nekem nagyon tetszett! :) Az ötlet is, meg a mondanivaló is.
Kösz a linket!
"A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:56"
Előző vagyok. Én azt a filmet is láttam, de ennek semmi köze nincs ahhoz. A The Man from Earth története és üzenete is teljesen más. Ott a főszereplő egy nagyon-nagyon régóta a földön élő "szuperember", aki csak a történelmi szükségszerűség miatt "Jézus is", de egyébként sok minden más, viszont semmi köze a kereszténység Jézus Krisztusához, mert úgy jelenik meg benne kb. a kereszténység megalapítása, mintha csak valami horgászegyesületet alapított volna, amely még mindig létezik.
Viszont ebben a filmben, amit a kérdező belinkelt, a kereszténység Jézus Krisztusáról van szó, aki 2000 éve feltámadott a halálból, és most meglátogatott egy pár embert, hogy egy kis csoda által elbeszélgessen velük. A kettő egyáltalán nem ugyanaz.
Még Szakonyi Károly magyar író Adáshiba című remekművével is több közös eleme van, mint a The Man from Earth-szel! :)
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:56
Soha nem hallottam az általad emlegetett filmről, míg a linkelt filmet 3 hete láttam először. Sokan vannak keresztények, akik nem figyelik a divatot, megvan a maguk kis keresztény világa ugyanazon a stíluson belül. Én metálos vagyok, de nem figyelem a divatos metál történéseket, mert csakis keresztény metált hallgatok, ezt keresem, a többi legtöbbször el se jut hozzám, hacsak egy nem hívő haver mutatja meg.
Amúgy tetszett a film, bár nekem ettől még jobban tetszik az Egy Másik Teljesen Idegen. :)
A "kisfilmről" beszélek. Megható formában cserkészi be a laikusokat és persze sok igazság is van benne, de a körítés vagy a csomagolás...
Ez mindig így megy, mikor egy hamis csoport a propagandaanyagát elkészíti. Jézus NEM a Mindenható Isten, nem imádkozhatunk hozzá, hiszen Ő maga is az "egyetlen Istent" imádja.
(1Korinthus 8:5, 6) "Mert még ha vannak is, akiket „isteneknek” neveznek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, számunkra valójában e g y Isten van, az Atya, akiből van minden, és mi őérte; és e g y Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi őáltala."
Itt hány (Mindenható értelembe vett) Istenről van szó és ki az? Tán Jézus? Nem, nem Jézus! Világos beszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!