Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibilia szerint élsz?

Bibilia szerint élsz?

Figyelt kérdés
Vagy ismersz személyesen olyat aki a Biblia tanácsai szerint él?
2011. aug. 13. 19:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan mire gondolsz?

Isten akarata szerint szeretnék élni a parancsolataival egyetemben. De kifejtenéd bővebben?

Üdv

2011. aug. 13. 19:45
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha arra gondolsz, hogy a Biblia minden szavát betartom-e, akkor a válaszom nem.

Ellenben megpróbálok becsületesen élni, úgy hogy ne okozzak másoknak fájdalmat. Sajnos ez sem mindig sikerül.

(Nem vagyok templombajáró.)

2011. aug. 13. 19:48
 3/12 anonim ***** válasza:

Igen. Eltekintve attól, hogy nem csak a gyermeknemzés céljából szexelek.

Nem vagyok vallásos, de ezen mindenki megdöbben, amikor kiderül, mert az életem abszolút megfelel a keresztényi életnek (a fent már említett kivételtől eltekintve). Furcsa, mert máshogy nem is tudnék élni :)

2011. aug. 13. 20:03
 4/12 anonim ***** válasza:

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:03

Mit értesz keresztényi életen? Házas vagy?

Egyébként a Bibliában nincs benne, hogy csak gyermeknemzés céljából lehet szexelni, sőt.

2011. aug. 13. 20:38
 5/12 A kérdező kommentje:
Az emberi kapcsolatokban alkalmazod azokat amitket a Biblia tanácsol? Hogy érted a sőt?
2011. aug. 13. 20:45
 6/12 anonim ***** válasza:
Én tuti nem.Sőt nem ismerek még a nagy keresztény ismerőseim között se olyat,aki úgy élne.
2011. aug. 14. 07:22
 7/12 anonim ***** válasza:
28%

Dehogy... most képzeld el milyen lenne, ha mondjuk Istenről vennék példát, és az általam szeretett embereket ellökném magamtól, amikor máshogy cselekednek, máshogy gondolkodnak, mint én - merthogy "megmondtam, hogy ez lesz."

Személy szerint, ha azt látom, hogy igenis tévednek, akkor új lehetőséget adok nekik és minden tőlem telhetőt megteszek, hogy megmutassam nekik a helyes utat. Nem hagyom rájuk a dolgot azzal a szöveggel, hogy én figyelmeztettem őket és önmagukat juttatták oda, ahova, hanem segíteni próbálok, épp azért, mert szeretem őket.

Persze, a Biblia is megbocsátásról beszél, de ha ezt komolyan venném, akkor Istent kellene megvádolnom azzal, hogy bort iszik és vizet prédikál...

2011. aug. 14. 09:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

'' Úgy viselkedj másokkal, ahogy szeretnéd, hogy ők bánjanak veled! ''

[link]

14/L

2011. aug. 14. 11:18
 9/12 A kérdező kommentje:
Jézus volt
2011. aug. 14. 12:19
 10/12 anonim válasza:
21%
Utolsó: Ámen! :) Nem, én sem élek úgy, templomba is csak egyszer járok évente akkor is csak karácsonykor, de minek nem tudom, meg sem vagyok keresztelve. Amúgy meg, inkább hiszek az ufokban mint istenben...Ha lenne isten, nem lenne ennyi éhező gyermek. Amúgy is. Hallott már olyat a világ, hogy valakit nem az ördög szállt meg hanem isten? Nem. Akkor meg nem tudom miről beszélünk...
2011. aug. 14. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!