Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pogány vagyok, a pokolra jutok?

Pogány vagyok, a pokolra jutok?

Figyelt kérdés
Egyre többet olvasok a pokolról hogy milyen kegyetlen, főleg a tüzes tó! Félek hogy pokolra jutok, tényleg ilyen volna a megváltó? Vagy az Isten? Hogy ennyit számitana a vallás? A kereszténység? A Zsidóság és egyéb? Hogyha az ember jó és jó dolgokat tesz az életben akkor is pokolra jut a vallásától függően? De az én fő kérdésem hogy a pogányokkal mi fog történni haláluk után ..
2011. aug. 8. 16:52
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
2011. aug. 8. 22:05
 12/30 Golden Axe ***** válasza:
50%

Kedves Kérdező!

A válasz egyértelmű igen! Jézus a Mennybe menetelkor elég egyértelműen meghatározta ki követheti Őt oda: egyrészt hinni kell(ami persze azt is jelenti, hogy követed a tanításait), másrészt újjászületsz (víztől és Szent Szellemtől).

A pokol egy létező hely, de ami mégdurvább hogy sokkal valóságosabb mint az itteni létünk (Ez igaz a Mennyre is!).

Ha bővebben érdekel, hogy milyen hely a pokol, akkor youtube-n keress rá a '23 perc a pokol' c. előadásra vagy az orosz olajfurásra. Ezek mind a pokol létezését bizonyítják! (Természetesen van fennt ezeknek cáfolata is, de ezt bizony Neked kell eldönteni, hogy hiszed e vagy sem!)

Ha nem akarsz odakerülni, akkor egész egyszerűen meg kell térned, azaz szövetségre kell lépned Istennel. Erre a szövetségre Isten már igent mondott (Jézus által), most rajtad a sor! Megtérni nem egy könnyű dolog, szerintem a világ legnehezebb dolga. De, ha nekem és sok más embernek sikerült, akkor Neked is fog!

További kérdéseidre is szívesen válaszolok!

Üdv-Golden Axe

2011. aug. 8. 22:38
 13/30 anonim ***** válasza:

Ha Hindu vagy akkor ujjá születsz, ha Buddhista akkor nemis tudom nirvánába kerülsz vagy mi. Egyszer elolvastam a Mennyei jelenéseket, az Újszövetség egyik könyve amit János apostol irt. Ott többször is megemliti, hogy aki nem keresztény azt a Sátán elviszi, vagy mi a rosseb.

Amúgy egyházi gimnáziumba jártam, mégsem vagyok megkeresztelve.

Ha jobban bele gondolsz egyik parancsolatuk a bálványimádásról szól. Ugye az rossz dolog meg minden. Na ha bemész egy templomba mi az amit láthatsz... Sok ember egy szobor előtt térdepel, amin épp valakit keresztre feszitettek. Mindenki döntse el magában mi is számit bálványimádatnak, de nálam ez már bőven az.

2011. aug. 9. 00:07
 14/30 Golden Axe ***** válasza:
36%

A helyzet az, hogy a sátán mindent elkövet azért, hogy az embereket az üdvözülésben akadályoztassa. Millió módszere van, így gyakorlatilag minden típusú embert el tud gáncsolni. Pár példa:

1. Engem a divat érdekel, nem érdekel Isten.

2. Engem a politika érdekel, nem érdekel Isten.

3. Nekem nincs időm ezen rágódni, hogy van e Isten, mivel éjjel-nappal dolgozok.

4. Nekem nem kell olyan Isten, aki ennyi embert kinyír.

5. Nekem kell Isten. Bibliát nem szoktunk olvasni, az a pap dolga. Nekem elég csak karácsonykor leugrani a templomba és kész. Hirdetni az evangéliumot? Minek? Én beleszülettem, ha más meg nem, akkor ő így járt....

Mi itt a lényeg? Az hogy a sátán még a keresztény berkekbe is beférkőzött és bomlasztja 2000 éve azt, ami a kezdetekben egységes volt. És erről ki tehet? Hát mi emberek, akik nem hallgatunk Istenre, mert mi aztán baromi okosak vagyunk nélküle is...Ellenben, ha baj van, akkor egyből mindenki belé tud kapaszkodni (vagy még akkor sem).

Nagyon nehéz megtalálni azt a keskeny utat, ami Istenhez vezet!

2011. aug. 9. 00:19
 15/30 anonim ***** válasza:
Talán a törölt válaszom tartalmazta az igazságot...
2011. aug. 9. 08:06
 16/30 anonim ***** válasza:
50%

Bocs az offért!

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:07

Érdemes lenne elolvasnod ezt a kis összefoglalót, hogy mi is a bálványimádás. Egyébként én magam nem vagyok katolikus-mielőtt elkezdenéd azt mondani, de a lexikonban olvasottak teljesen megállják a helyüket.

[link]

A katolikus (római és görög),illetve az ortodox templomokban azért van olyan nagy szerepe a képeknek(nyugaton a szobroknak is), mert így könnyebb elmélyülni a híveknek a vallásukban. Könnyebb elképzelni a bibliai, vagy szentek életéről szóló jeleneteket. Könnyebb elképzelni Jézus Krisztust, mikor imádkoznak hozzá, könnyebb ráhangolódni.

Emellett díszítőelemként is szolgálnak a freskók, festmények, szobrok. Nem imádják őket. És nem ruházzák fel emberi tulajdonságokkal, nyilvánvalóan tudják, hogy nem ő maga Jézus. Hanem ez egy festmény/feszület/szobor... :)

A lexikon szövege a bálványimádást magát szerintem megmagyarázza Neked.

Szép napot!

(egy teológus)

2011. aug. 9. 08:48
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérd meg Istent egy egyszerű imával hogy ha létezik akkor mutassa meg magát neked. Ha nem hiszel benne akkor se veszthetsz semmit.

Szerintem nem kárhozol el csak azért mert nem hiszel Istenben, csak akkor ha szándékosan súlyos bűnöket követsz el (bár a hitetlenség egy súlyos bűn, hiszen ezzel szándékosan hátat fordítasz annak aki végtelenül szeret téged és vágyik rá hogy megismerd). Viszont sokkal könnyebb dolga van egy kereszténynek. Próbálj egy kicsit utána járni (utána olvasni) a témának, hátha rájössz majd hogy eddig tévedtél.

2011. aug. 9. 13:48
 18/30 Hailey13 ***** válasza:
33%

amúgy többször belegondoltam milyen lenne sátánistának lenni (távol álljon tőlem hogy az is legyek) XDDDDDDDDDDDDDDDD

megölsz 50 embert, és még majd jól is érzed magad a pokolban, mert követted az 'istened' XDDDDDDDDDDDD

2011. aug. 9. 13:52
 19/30 anonim ***** válasza:

A pokolra jutás nem más mint a megszűnés állapota.

Lehet csak az egyház találta ki az égetést, nem tudjuk.

Sokan mondják, hogy a pokol inkább az Isten nélküli fájdalmat tükrözi, az ürességet. Aki nem hisz Istenben, így mutatja meg neki, hogy milyen rossz Isten nélkül létezni.

Ha valaki nem keresi Istent itt a Földön miért akarna Istenhez tartozni a túlvilágon?

Tudtommal egy pogány hogy él: Isten nélkül nemde? Abban a tudatban él, hogy szépen leéli az életét és utána megszűnik. Javíts ki ha nem így van? Akkor miért fél a pokoltól, az a semmi, az Isten nélküli lét állapota, amíg meg nem semmisül. Ha itt a Földön kibírta a Isten nélküli létet, akkor mi a pokol, szerintem elviselhető. Azután meg nem leszel, nem-e ugyanaz, amit most gondolsz a Földön?

Ha meg hiszel valamiben, akkor az azért van, mert mégiscsak Isten teremtett téged. Ha így van, mégis Istenhez tartozol csak még nem ismerted fel vagy még nem akarod. Ha meg más vallást követsz, akkor meg írja a Biblia nekünk, hogy ne kövessetek más vallást. Akkor meg mégis az igaz Istent kell követned.

2011. aug. 9. 15:10
 20/30 anonim ***** válasza:
53%
Ez a videó nagyon fölidegelt. Ez semmi más, mint egy keresztény kitalációja. semmi egyéb. mindig mondtam egy vallásos ember ha nem is rossz szándékból, de mindig a hit felé próbálja terelni az embert. Valamiért szükségét érzik ennek örökké. A pogány kifejezéssel kapcsolatban annyit, hogy azt jelenti, hogy: az ősi kereszténység előtti istenekben hisz. tesz azt egy Görögországban élő ember az ókori görög istenekben hisz PL:Zeusz, Héra és a többiek. Egy északi germán meg Odinban Thorban és a többiekben. Ha szigorúan nézzük a dolgokat akkor mindenki a pokolban van aki még a kereszténység előtt élt. A kereszténység a világ legkártékonyabb dolga. el kéne pusztítani egy életre semmi szükség rá. 2011ben is van aki megijed egy ostoba videótól. A kereszténység nem a világ legelső vallása ha Isten(keresztényisten) létezik akkor még is miért tűrte el évszázadokon át, hogy Zeusz és több más istent dicsőítsenek ne pedig őt. Vagy ott vannak az indián törzsek ők is legalább is sokuk őseik hitét követik és nem félnek a pokoltól. nyisd ki a szemed a kereszténység egy hazugság ami a félelemre épül és a kereszténység a zsidó vallásból született meg, ahogy az arab is.
2011. aug. 13. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!