Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mennyire tartotta be a...

Jézus mennyire tartotta be a zsidó törvényeket?

Figyelt kérdés
Mert a 30as éveire elvileg már rég házasnak kellett volna lennie az akkori törvények szerint,mert így igyekeztek fenn tartani a zsidóságot.
2011. aug. 7. 17:17
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

"...csak a da Vinci-kódos feltételezés ismert."

Ahogy mondod.

Aki választ akar, olvassa el az evangéliumokat.

Azt a négyet, nem pl. Júdásét (amit nem is írhatott ő, mert akkor már halott volt).

2011. aug. 7. 21:34
 12/17 anonim ***** válasza:

20:51 rendben, ezt érthető, ne az idézetet ismételd.

Az nem érthető, hogy ez hogyan kapcsolódik a témához? Mi értelme van annak, hogy idézted?

2011. aug. 7. 21:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy volt ilyen törvény, hogy kötelező házasodni. Elég furcsa lenne, ha belegondolsz :)

Konkrét forrást tud mondani az ismerősöd? Hol olvasott ilyet?

2011. aug. 7. 21:38
 14/17 anonim ***** válasza:

"Mi értelme van annak, hogy idézted?"

Nézd meg az előtte lévő hozzászólást!

2011. aug. 7. 21:43
 15/17 A kérdező kommentje:

Ő(vagy a könyv) arra hivatkozott, hogy ezzel a zsidó létszámát próbálták fenntartani, és még a rabbiknak is volt felesége. A könyv címét nem mondta, de megkérdezem, ha nem felejtem el. :)

Amúgy nekem van egy "elméletem", hogy miért valószínű, hogy Jézus agglegény volt. Pál 1.levelében a korinthusiakhoz írja:"Jó, ha az ember asszonnyal nem érintkezik."," A nem házasoknak és özvegyeknek pedig azt mondom: Jó, ha úgy maradnak, mint én is. De ha nem tartóztatják meg magukat, lépjenek csak házasságra, mert jobb megházasodni, mint érzéki vágytól égni." Szerintem, ha Jézus házas lett volna, akkor Pál nem javasolta volna, hogy csak akkor házasodjanak az emberek, ha nagyon nem bírják ki másképp.

2011. aug. 7. 22:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha Jézus házas lett volna, az benne lett volna a Bibliában. De egyébként gondolj csak bele, ha te előre tudod hogy hamarosan megkínoznak és keresztre feszítenek, akkor előtte megházasodtál volna? Aki előre tudja hogy ez lesz a sorsa az nem szúr ki senkivel (és a születendő gyerekekkel se) azzal hogy feleségül veszi.
2011. aug. 8. 09:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem volt és nincs is ilyen törvény a Bibliában, melynek ószövetségi része nagyjából megegyezik a Tórával.

Jézus nem volt nős, ezt sehol nem említi sem az Újszövetség, sem más, hiteles források.

A házasságra vonatkozóan kizárólag nem bizonyítható, sőt, cáfolható elméletek léteznek.

De ismétlem, alapból nem is volt ilyen törvényi kötelezettsége senkinek.

Egyetlen érdekes kivétel van: A Nagytanács tagjaitól, ill. a tagságra pályázóktól elvárták, hogy házas emberek legyenek. /Ez sem törvényi előírás, hanem szokás volt/.

Szintén nem törvény, hanem rabbik véleménye szerint leghelyesebb 18 éves korban a "menyegzői sátor" alá állni. Ezért vannak, akik azt feltételezik, hogy Pál apostol (= Saul rabbi) nős volt egy ideig: a 25 - 30-as évek körül, amikor Tarsusban volt.

Viszont Pál egyik levelében sem utal sem nős, sem özvegy voltára, pedig alkalma bőven lett volna rá; ezért ez a feltételezés csak feltételezés marad, nem bizonyítható.

/Forrás: Risto Santala: Pál apostol - Saul rabbi; Az ember és a tanító a zsidó források fényében; 35. - 36. o./

2011. aug. 8. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!