Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus mennyire tartotta be a...

Jézus mennyire tartotta be a zsidó törvényeket?

Figyelt kérdés
Mert a 30as éveire elvileg már rég házasnak kellett volna lennie az akkori törvények szerint,mert így igyekeztek fenn tartani a zsidóságot.
2011. aug. 7. 17:17
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
*fenntartani
2011. aug. 7. 17:19
 2/17 anonim ***** válasza:

? Volt ilyen törvény, hogy kötelező 30éves korig házasodni?

Ezt elég furcsának találom, nem hallottam még ilyesmiről :)

2011. aug. 7. 18:22
 3/17 anonim ***** válasza:

Semennyire, épp ezért ölették meg őt...

Ami igaz, az igaz, esélyes, hogy volt felesége, méghozzá állítólag Mária Magdolna. De nem bizonyított.

2011. aug. 7. 18:35
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

A törvényeket betartotta, a szokásokat nem.

Például azzal, hogy szombaton gyógyított, nem követett el bűnt, csak a zsidók túlozták el a törvények betartását.

2011. aug. 7. 18:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Nem volt felesége. Ezt több száz évvel utána találták ki...

Csak menyasszonya van - az egyház. (Jelképesen.)

2011. aug. 7. 18:37
 6/17 anonim ***** válasza:
0%

"Csak menyasszonya van - az egyház. (Jelképesen.)"

Uh, akkor ez a Jézus kész háremet tart fenn...és még ő tanítja a monogámiát! (Jelképesen.)Pfff. XD

2011. aug. 7. 19:43
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"János tanítványai és a farizeusok tartották a böjtöt. Odamentek Jézushoz, és így szóltak hozzá: "Miért böjtölnek János tanítványai és a farizeusok tanítványai, a te tanítványaid pedig miért nem böjtölnek?"

Jézus ezt mondta nekik: "Vajon böjtölhet-e a násznép, amíg velük van a vőlegény? Addig, amíg velük van a vőlegény, nem böjtölhetnek.

De eljön az a nap, amikor elvétetik tőlük a vőlegény, és akkor azon a napon böjtölni fognak."

Mk 2:18-20

2011. aug. 7. 19:50
 8/17 anonim ***** válasza:
19:50 valami kommentárt is írhatnál, hogy ezzel mit akartál kifejezni :) kösi!
2011. aug. 7. 20:50
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Igaz...

Jézus saját magára mondta, hogy vőlegény.

Amíg itt volt a Földön, nem kellett böjtölniük.

Majd ha nem lesz (ezzel a halálára utalva), akkor...

2011. aug. 7. 20:51
 10/17 A kérdező kommentje:
Igazából én sem hiszem,hogy volt felesége. De ha volt,sem igazán az a lényeg. Egy ateista ismerősöm kérdezte ezt tőlem,mert hogy ő egy könyvben azt olvasta,hogy akkoriban a zsidó férfiaknak kötelező volt megnősülniük és akár egyszerre több feleségük is lehetett. Mondjuk én erről nem találtam semmit a neten,de gondoltam megkérdezem,hátha valaki hallott róla. De ahogy elnézem a válaszokat, csak a da Vinci-kódos feltételezés ismert.
2011. aug. 7. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!