Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hisztek vmi felettes erőben...

Hisztek vmi felettes erőben (Isten, Sors, Végzet vagy bármi), aki irányít a színfalak mögül, és befolyással van az életünk alakulására?

Figyelt kérdés
Nem elsőre történt meg velem, hogy terveztem vmit, már-már az utolsó részletekig megterveztem, és aztán egy csapásra "tönkrement" minden. Évekkel ezelőtt terveztem egy műtétet(fül mütét), sokat gondolkoztam rajta, hogy tényleg akarom-e, pénzt előteremtettem, minden megvolt, időpont a dokival stb. Pár nappal előtte közbejött vmi, el kellett halasztani. Majd az elhalasztott műtét előtt is közbe jött vmi, és ezt még 1X. (Összesen 3 időpontot kellett lemondanom.) Nem rég egy kisebb utazást terveztem, ezt is már jó előre megterveztem, aznap reggel amikor indultam volna, rosszullét miatt kórházba vittek bent is kellett maradnom. Bármelyik másik nap rosszul lehettem volna, de nem, pont akkor amikorra terveztem vmit. Azon gondolkoztam, hogy valaki vagy valami nem akartam hogy átessek azon a műtéten, és azt sem akartav hogy elutazzak oda ahova szeretnék. Vélemény? Vagy bebeszélem ezt magamnak? Hasonló tapasztalatok vkinek?
2011. aug. 5. 20:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én hiszek a Gondviselésben. Persze nem minden az. Lehet, hogy jobb, hogy nem mentél el, de lehet, hogy Isten szeretné, ha még küzdenél érte. Vizsgáld meg a lelkiismereted: másnak is jó lenne ez az út, vagy csak magadra gondoltál? Mit érzel helyesnek?

Gondviselésről sztori: Petőfi Sándor el akart menni katonának Olaszországba. Pont mielőtt elérte volna a magyar határt, olyan beteg lett, hogy itthon kellett maradnia.

Mi ez, ha nem a Gondviselés?

2011. aug. 6. 11:13
 12/15 pelgrim ***** válasza:

Nem, nem beszéled be magadnak. De ez nem egy hatalom rajtunk kívül, aki e dolgokat úgy intézi, ahogyan történnek, hanem a mi saját isteni kilétünk. A tény, hogy a dolgok nem úgy történnek ahogy te tervezed csak azt bizonyítja, hogy a terveid, nem azonosak azzal amit a te isteni kiléted neked jónak lát.

Isten nem egy valaki aki sorsunkat valahonnan kívülről irányítja, Isten egy hatalom bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt; megismétlem HATALOM, BÖLCSESSÉG és SZERETET kimeríthetetlen forrása BENNÜNK és körülöttünk mindenütt. Hatalom, mert bármit vagy bármilyen helyzetet vagy körülményt képes létre hozni; Bölcsesség, mert tudja, hogy mire van szükségünk, és tökéletesen rendezi el a dolgokat; Szeretet, mert jóindulatú irántunk és minden iránt. Ez az isteni kilétünk a „tenyerén hordoz” bennünket.

Ez a Hatalom, Bölcsesség és Szeretet forrása bennünk valójában nem más mint a mi saját isteni kilétünk, az ÉN VAGYOK minden emberben, az Isten egyszülött Fia / Leánya, a Krisztus bennünk.

Ez az, aki veszélyben megvéd bennünket, ez az, aki a lámpát pirosra állítja … de tiszteletben tartja szabad akaratunkat, ha mégis át akarunk hajtani.

2011. aug. 6. 11:43
 13/15 A kérdező kommentje:
Én is gondolkoztam már ezen a vonzás törvénye dolgon, természetesen jó dolgokat akartam magamnak vonzani, de a könyv meg a film alapján is, ha ez nem sikerül az azért van, mert közbe a rosszat is "bevonzottuk" és az történt meg. Sajnos ezeket a negatív gondolatokat egyszerűen nem tudom kiűzni a fejemből :( Az is nagy bajom, hogy nem tudok spontán lenni, tudom, hogy mindent már túlon túl szervezek, de így érzem magam biztonságban, ha minden részlet a helyén van, a spontaneitás nem megy nekem :S
2011. aug. 6. 12:04
 14/15 anonim ***** válasza:

Én nem hiszek ilyesmiben :S

de ha lenne is sors, teljesen mind1, hogy én irányítom, vagy engem irányítanak.. gondolom attól még ti is ugyan úgy éltek. ennek tudatában, vagy nem.

2011. aug. 6. 23:27
 15/15 anonim ***** válasza:
Az anyagelvűségben hiszek (ez is egyféle hit!)de mindezek ellenére néha elbizonytalanodom mert az életem során történt néhány megmagyarázhatatlan esemény amik az életemet mentett- ék meg és ezek többek voltak mint véletlenek de elfogadható magyarázatot nem találta rájuk.
2011. aug. 7. 05:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!