Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 12 éves vagyok, és mostanában...

12 éves vagyok, és mostanában ismertem meg jobban a keresztény vallást. Eggyik családtagom se vallásos, én mégis megtértem magamtól. Normális ez?

Figyelt kérdés
2011. aug. 3. 03:38
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
74%

Szia! Örülök neki, hogy megtertél! Ez szerintem annak a jele, hogy Isten dolgozik benned. Hallgass a szavára!

Az, hogy Jézus nevére boldog érzés fog el, szintén lehet a Szentlélek műve. Én ezt kegyelemként fognám fel a helyedben! Olvasd sokat az Újszövetséget, mert ott gyakran találkozhatsz a nevével :-) Amúgy megértelek, hogy Őt különösen szereted, mert könnyebb elképzelni, mint az Atyát vagy a Szentlelket. De őket is el lehet!

Mostanában tényleg egyre többen térnek meg. Egy távoli rokonom (25 év körüli) pár éve még egyáltalán nem volt vallásos, most pedig apácának készül. Bennem is nagy változás zajlott le az elmúlt egy évben. Addig átlag keresztény voltam (ezt úgy értem, hogy nagyon sok bűnt követtem el, nem pedig úgy, hogy most jobb vagyok a többieknél). Ma már igyekszem a kisebb bűnöket is legyőzni, és másoknak segíteni. Isten nagyon erősen működik most bennünk!

Isten áldjon, és ha bármi nehézséged lenne, írj nekem emailt!

2011. aug. 8. 12:58
 22/26 Vree ***** válasza:

11:25 Szerintem nem igazán ildomos egy ilyen bejelentésre visszatérítő linkeket küldözgetni ^^;

Persze hogy normális.

Egyébként én is azon a véleményen vagyok hogy 12 éves gyerek még fiatal komoly döntést hozni. De ha úgy érzed hogy most ez kell neked, semmi probléma.

2011. aug. 8. 13:31
 23/26 anonim ***** válasza:
66%

Vree:

Az illem terén egyetértek. Sőt, a linkekkel nem is a kérdésre válaszolt a 71-es, tehát szabályzatsértő is...

Viszont a 12 éves kor szerintem már nem olyan kevés, több szempontból sem:

1. Sajnálatos, de a mai 12 évesek egy része más fontos területeken hoz olyan döntéseket, amelyek visszavonhatatlanok, és az egész életükre kihathatnak. Pl. sokan kipróbálják már ebben a korban (vagy még előbb) a cigit, az alkoholt, a drogokat, a szexet.

Azt gondolom, ezeknél mindenképp jobb döntést hozott a kérdező. :)

2. A júdaizmusban a gyermekek felnőtté válásának ideje a betöltött 13. életévhez szorosan köthető (egyes családokban, lánygyermeknél a 12.-hez). Ettől az időponttól teljes felelősséget vállal a "gyermek" a saját cselekedeteiért.

[link]

Tehát az ezen az alapon álló kereszténységben is irányadó lehet ez a kor; persze erőltetni nem kell, de a szabad akaratból meghozott döntés tiszteletre méltó.

2011. aug. 8. 18:07
 24/26 anonim ***** válasza:
az normális,hogy magadtól tértél meg,arra meg majd rájössz út közben,hogy a keresztény vallás mennyire normális.
2011. aug. 9. 08:27
 25/26 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egyátalán nem normális, sürgösen térj vissza a normális oldalra mert, jelenleg a sötét oldalon állsz a kereszténység és az összes vallás a világon, nagyon rossz dolog, csak elbutít de idővel majd rájössz.
2011. aug. 9. 10:13
 26/26 anonim ***** válasza:
^én azért ebben nem értek egyet, nem a vallás a rossz hanem az emberek akik úgy követik ahogy akarják.. a nagy részük síkhülye. Nem a vallás tehet róla, hogy a vallásos emberek ostobák [tisztelet a kivételnek] hanem maguk az emberek. Pl ilyen h a katolis egyház, igazából közük sincs a katolis valláshoz, de azért pattognak.
2011. aug. 9. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!