Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 12 éves vagyok, és mostanában...

12 éves vagyok, és mostanában ismertem meg jobban a keresztény vallást. Eggyik családtagom se vallásos, én mégis megtértem magamtól. Normális ez?

Figyelt kérdés
2011. aug. 3. 03:38
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Szerintem, meg egyre fogy a hívők száma, elég szétnézni a templomban.
2011. aug. 4. 12:17
 12/26 anonim ***** válasza:
Ha nem hiszed, várjuk meg a népszámlálási adatokat ősszel.
2011. aug. 4. 12:18
 13/26 anonim ***** válasza:
62%

ma 12:17 és 12:18

Bocsi, hogy beleszólok, de szerintem nem csak a templomokban kellene körülnézni... Ott lehet, hogy fogynak az emberek, de sok közösségben meg egyre többen vannak.

A népszámláláskor pedig nem kötelező nyilatkozni a felekezeti hovatartozásról; ill. sokan bemondják, hogy melyik egyházban keresztelték meg őket, hiába azóta se tették be oda a lábukat.

Tehát az adatok nem a valós képet fogják mutatni.

2011. aug. 4. 13:04
 14/26 anonim ***** válasza:
54%

Jó látni, hogy egyre többen térnek meg az igaz Istenhez:).Amúgy meg absz normális a tendencia, mivel most lázadsz a család ellen, csak épp te a másik irányba: nem kitörni akarsz a vallásosságból meg a szabályokból, mint ahogy az átlag tini, hanem korodat megelőzve belátod azok helyességét és előnyeit, na meg létjogosultságát.

Ami azt illeti, én is azt látom, hogy hiába kong a templom az ürességtől attól még nő a hívők száma, mert válság van és ilyenkor az emberek Istenhez fordulnak, mert belátják, hogy saját erejükből nem boldogoulnak és segítséget kérnek. Erre jön rá a "2012-ben világvége van" hatás (akár igaz akár nem ott van a levegőben, és hiába tartom baromságnak, még én is gyakran viccelődök vele). Aztán hogy ez meddig tart.....remélem minél tovább:D, bár az emberek gyarlók....

2011. aug. 4. 13:49
 15/26 anonim ***** válasza:
48%

"Már jeleztem itt, hogy kiskorúak egyházi beszervezése a szülők/gyám tudta nélkül törvénytelen.

Az is elítélendő, hogy ezt itt népszerűsítik."

ApCsel 5,29 - Péter és az apostolok így válaszoltak: "Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek.

De egyébként azt írja hogy magától tért meg. Vagyis Isten térítette meg, Őt kell letartóztatni :)

2011. aug. 5. 10:54
 16/26 anonim ***** válasza:
67%
Bocsánat, de ki mondta, hogy a szülő/ gyám nem tudja?
2011. aug. 5. 12:52
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ.

Úgy tértem meg hogy éreztem hogy valami hiányzik belőlem.

Aztán olvastam hogy valaki azt írta egyes embereknek hiányzik valami az életéből amit Istennek hívnak.Ez egy

keresztény volt.Akkor gondoltam utánanézek a kereszténységnek,hogy hogy is mükődik ez az egész(amikor

nézegettem,leginkább Jézus volt nekem a legkedvesebb minden küzül,néha azt érzem jobban szeretem Jézus mint Istent:(ezt sem nagyon értem).Miután megtértem egyre

jobban foglalkozok Ezekkel a dolgokkal.Imákkal először,a tudnivalókról,a bibliáról,stb...A többieknek mondom hogy

nem gyülekezet,nem is neveltetés,és végképp nem templom

téritett meg.Amikor azt hallom valahol hogy Jézus,boldog-

ság fog el,és néha nevetek is.Lehet hogy ez nevetségesen hangzik:/

2011. aug. 5. 22:48
 18/26 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Örülök Neked!

Egy kis ajándék, most épp ezt hallgatom, nekem nagyon tetszik, Neked meg nagyon aktuális. :)

http://www.youtube.com/watch?v=32kJBooEHd8

Ha van kérdésed, írj nyugodtan, próbálunk segíteni. :)

2011. aug. 5. 23:16
 19/26 anonim ***** válasza:
85%

Ez nagyon örvendetes dolog. Én 10 évesen kezdtem el saját kedvtelésemből templomba járni, azelőtt csak kötelességből, az elsőáldozás miatt. Engem sokan bántottak is a családomban, hogy nem normális dolog, hogy egy 10 éves fiú ennyit jár a templomba, meghogy nem vagyok én "vénasszony", hogy mindig a templomban üljek.

Ennek ellenére mégis kitartottam, és ma (25 évesen)is nagyon vallásos vagyok.

Te se aggódj emiatt hogy senki sem vallásos a családodban, te maradj mindenképp az. :)

2011. aug. 8. 09:40
 20/26 anonim ***** válasza:
70%

Kösz hogy leírtad a megtérésed történetét, nagyon jó volt olvasni :)

"leginkább Jézus volt nekem a legkedvesebb minden küzül,néha azt érzem jobban szeretem Jézus mint Istent:(ezt sem nagyon értem)."

Jézus, az Atya és a Szentlélek egy és ugyanaz, vagyis ha Jézust szereted azzal az Atyát és a Szentlelket is szereted. Szóval ilyen módon nem tudsz hibát elkövetni :)

2011. aug. 8. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!