Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ekkora rasszisták a zsidók?

Miért ekkora rasszisták a zsidók?

Figyelt kérdés
miért hőbörgőnek mindenért amikor ök sokkal kegyetlenebbül bánnak a nem zsidókkal? amikor felhivod a figyelmét egy esetleges súlyosabb tevékenységére akkor csak oda sem figyelnek és a válasz az hogy DE A MÁSIK MIT CSINÁL.. ez miért igy megy?
2011. júl. 31. 13:16
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. az első és az utolsó elég nevetséges volt. nem is igazán értem hogy az utolsó miért beszélt olyan dolgokról ami nem vágott a kérdésbe de hát ugye tökéletes példája volt az alap kérdésnek.

szóval hogy válaszoljak. 1 nem vagyok jobbikos. sajnálom. nem vagyok keresztény. sajnálom.

egy érdeklődő személy vagyok aki megdöbbenve figyeltem pár eseményt a közelmúltban és azért tettem fel ezt a kérdést mert tökéletesen a "bagoly mondja verébnek..." esetet láttam. igazából jókat nevettem itt a hőbörgésen. első és utolsó válaszoló. :D

amire a kérdéssel utaltam az itt is megjelent. ezt tapasztaltam nemrég és ezért kérdeztem hogy mások is igy látják e. szóval pár példa. az első válaszoló: "jobbikos vagy". <-- mert aki kicsit is furcsállja az jobbikos... nem? "De mindig van egy ember, egy népcsoport, egy vallás amire fekete bárányként lehet mutogatni, hogy ő mindennek az oka" <--- hm? miért védekezel ilyen hevesen? ki és mivel vádolt? "Egyáltalán mi az, hogy zsidók? Mindenki, aki zsidó az ugyan olyan ember?" <--- klasszikus terelés? ez hogy jön ide? " Gondolkodni kéne és nem hőbörögni." <--- tartsd be a saját tanácsod és ha valaki érdeklődően kérdez ne kapd fel a vizet azonnal mint ha gyilkossággal vádolnának.

utolsó válaszoló: "A te Magyarországod" <--félig szerb vagyok, az országomnak amúgy svájcot tekintem. a nyelvet nem szeretném elfelejteni ezért beszélgetek magyarokkal.

"Bizonyára lesokkolnak a következő információk, de Jézus Krisztus is zsidó volt, ráadásul a keresztény Isten megegyezik a zsidó Istennel!" <---sajnálom de nem sokkolt le, nem egy 15éves kissráccal beszélsz aki annyit tud erről amennyit a filmekben látott úgy hogy szállj le a magas lóról... "de nekem "holokamuzással" senki ne jöjjön" <--- mély levegő... úgy még egyet.. ismételten kérdezem, jó helyre irtál? láttál bármi hasonlót a kérdésben? nem? akkor miröl beszélsz? miért tereled az egész szövegeddel az eredeti témát arra hogy a családodat lemészárolták? ha én elmesélem hányan haltak meg a szerb háborúban akkor az feljogosit életem végéig minden vitát ezzel döntsek? "eltörted a vázám!--ne ugass nekem megölték a családom"<-- igy? ez a válasz? te mit képzelsz magadról hogy egy kérdés alapján eldöntöd hogy az aki irta min ment keresztül? hogy jössz te ehhez? nem szégyelled magad? és ez a befejezés hogy "Na menjetek már!" ez annyira tipikus. az a zsidó válallkozó aki miatt kérdeztem is mindig igy fejezte be hogy "ugyanmár!" meg na bravó!" <---ettől várod hogy nyomatékosabb legyen? mint ha a mondandód a szent és sérthetetlen lenne? egy isteni kinyilatkoztatás a kérdésre? :D tehát a válaszod alapján arra következtetek hogy a kérdésemre a válasz az hogy azért bánnak igy a zsidók az emberekkel és tehetnek meg akármit akárkivel. mert voltak olyan emberek akik gyilkolták őket. és akkor is ha se nekem sem a családomnak ehhez köze nem volt akkor is fogjam be a számat, együtérzésből engedjek át mindent a zsidóknak mert én ex-szerb katona nem tudom átérezni azt a fájdalmat milyen lehet elvesziteni a családod... a gyermekem forog a sírjában miközben ezt irom...szánalom

2011. aug. 1. 23:55
 12/22 anonim ***** válasza:
27%
Kedves kérdező! Miközben nem olvastad a kérdésedre érkezett válaszokat, itt egy kisebb vita alakult ki. A kommentemet nem neked írtam, hanem egy korábbi válaszolónak, akinek a moderátorok törölték a bejegyzését! Persze mindennek nem lehettél tudtában, így természetesen elnézek minden sértegetést és személyeskedést, de nem bánnám, ha visszaszívnád őket. Köszönöm! Shalom!
2011. aug. 2. 00:04
 13/22 anonim ***** válasza:
59%

Valóban törölték két hozzászólásom, ami sem rasszista, sem antiszemita és még csak trágár sem volt. Viszont a másik fél (zsidó) természetesen olyan hangnemben beszélhetett amilyenben akart és azt mondhatta, amit akart.

Pedig tényeket írtam le és mellékeltem hozzájuk igazoló linkeket. Semmi rossz nem volt bennük.Akik próbálnak beszélni a másik oldalról azokat elhallgattatják, különböző jelzőkkel illetik vagy egyenesen bolondnak kiáltják ki őket. Viszont ezek az információk, amiket eltitkolnak egyes érdekemberek, ezek életeteket menthetnek. Viccen kívül.

Üdvözlettel: xy92, a kultúra és közösség kategória toplista állandó tagja.

Most már lehet törölni nyugodtan a felhasználómat.

2011. aug. 2. 00:44
 14/22 anonim ***** válasza:
62%

xy92, ma 00:44

Az általad felsoroltakon kívül még egy csomó kitétele van a szabályzatnak, melyek megsértése esetén törölhetik a választ. Valószínűleg sikerült belefutnod egy ilyenbe...

Nem vitatkozni akarok, de én pont azt tapasztalom, hogy nem törlik mindig a szabálysértő kérdéseket és válaszokat. Én pl. a moderátorok helyében már rég töröltem volna ezt a kérdést is, meg a válaszok többségét is. Ugyanis a kérdés szerintem provokatív; és nem is a megfelelő kategóriában van. Szó nincs vallásról, egyértelműen a zsidó népre irányul a kérdés. Fogalmam nincs, miért nem lehet bejelenteni.

A kérdező kommentje szintén provokatív, veszekszik; a válaszok egy része szintén; vagy pedig egymásnak való válaszolgatás, ami pedig tilos ugyebár...

Tehát szerintem felháborodás helyett gondold át, mi lehetett vele a probléma, és a jövőben kerüld el.

A toplista meg nem hiszem, hogy számítana; megnéztem, ott vagyok rajta pont mögötted eggyel. De nekem is töröltek már válaszomat, én is ki voltam akadva, mert abba tényleg nem nagyon lehetett belekötni.

2011. aug. 2. 02:22
 15/22 anonim ***** válasza:
28%

Valószínűleg a szabályzatot maximum annyiban sértettem, hogy nem a kérdésre válaszoltam. Viszont ha jobban belegondolok, akkor az általam linkelt anyagban benne volt a válasz is, egyéb érdekes és hasznos információk mellett. Szóval egyetlen okot sem tudok mondani, amiért rosszabb lett volna, mint a "lesz@rom" stílusú hozzászólás (ami ugye elég érdekes, hogy átment a trágárság szűrőn).

A kérdés pedig jogos és nem provokatív. A kérdező megtapasztalta a zsidók viselkedését és kíváncsi a miértjére. Olyan, mintha a magyar ember azt kérdezné, hogy miért lopja meg, köpi le és veri meg a cigány. Aztán még neki áll ugye feljebb.

2011. aug. 2. 10:24
 16/22 anonim ***** válasza:
49%

Tényleg nem érdemelted meg a törlést, ez most is tisztán látszik. Nulla antiszemitizmus, nulla általánosítás, sértegetés, burkolt személyeskedés. Hát elárulom neked, hogy a moderátorokat sem ejtették a fejükre, ha azt hiszed nem tudnak a sorok között olvasni, az értelmi képességeiket degradálod. Elvakít a gyűlölet. Mondd, hány zsidó bántott téged személyesen? Egyáltalán ismersz személyesen zsidót?!

Vannak a zsidók között hitvány emberek. A keresztények között is vannak hitvány emberek... az összes népcsoportot fel lehetne sorolni! De mi lesz Semmelweis Ignáccal, az édesanyák megmentőjével? Mi lesz Teller Edével, Gábor Dénessel és egy sor másik névtelen, de tisztességes zsidó származású emberrel, akiknek lassan újra félniük kell? Az általánosítás ordas hibájába esett mind a kérdező, mind pedig te, xy92.

A válaszom teljesen korrekt volt annak fényében, hogy milyen szavakat használtál a 09:31-es válaszodban. Képzelem, miket írtál volna a jobbikos pajtásaiddal, ha a magyar nép történelmét neveztem volna "undorítónak" és "hazugságokon alapulónak"!

2011. aug. 2. 11:27
 17/22 anonim ***** válasza:
28%

xy92, ma 10:24

Hát, ez a maximum akkor elegendő volt ahhoz, hogy töröljék. (Vagy volt ott esetleg más is, amit te természetesen nem láthatsz elfogulatlanul.)

És lehet, hogy a linkek tartalma volt nem kívánatos, azaz valamilyen szempontból szabálysértő. Az meg nem számít,hogy a többi válaszhoz képest jobb vagy rosszabb.

Már írtam, hogy a trágár stb. válaszokról, ill. azok le nem törléséről mi a véleményem, nem ismétlem meg.

Csak elmondom, hogy az én törölt válaszom, amire utaltam, szintén ugyanebben volt ludas, azaz más válaszára válaszoltam. Iszonyatosan "komoly" dolog volt: Egy eredetileg olasz dal dallamára írt magyar dalszövegből idézett valaki két sort; neki címezve leírtam, hogy ez nem igazi fordítás, inkább átköltés, és leírtam az eredeti szöveget, ill. a helyes fordítást, + belinkeltem az eredeti dalt a YouTube-ról.

Semmi trágárkodás, sértés, stb. nem volt a válaszban; a dalszövegben sem: A Vanita` di vanita` volt, csak hogy ellenőrizhető legyen az elfogulatlanságom. :)

A kérdés szempontjából szerintem lényeges volt az eltérésre felhívni a figyelmet.

És mégis letöröltette az, akihez címeztem a választ; legalábbis gondolom, ő jelenthette be. Ha nem, akkor bocs.

Ez a kérdés pedig lehet, hogy jogosnak tűnik, de igenis provokatív. Kérdésében általánosít, ill. állít bizonyos dolgokat a kérdező. Meg lehetett volna fogalmazni másképp is, pl. úgy,hogy neki volt ilyen irányú tapasztalata, és mi lehet ennek az oka, vagy ilyesmi.

Ezen felül pedig még mindig nincs magyarázat arra, hogy mit keres a kérdés a vallás kategóriában, amikor köze nincs hozzá; és hogy miért nem lehet átrakatni másik kategóriába, vagy bejelenteni.

Am. ha olyan link volt, ami egy bizonyos antiszemita, de sajnos elég népszerű YT-felhasználóhoz köthető (nem nevezem meg), akkor az biztos, hogy nem volt elfogulatlan. Láttam már néhány videóját, iszonyatosan hiteltelennek tartom őket. Mondani bárki tud bármit, források megjelölése nélkül; régi képsorokat is össze lehet vágni, a felvétel helyszíneiről meg azt állít, amit akar, szinte ellenőrizhetetlen.

2011. aug. 2. 12:32
 18/22 anonim ***** válasza:
25%

Elolvastam még egyszer az egészet.

Még mindig vannak kulturálatlan részek... :(

És igen, egyetértek a 75 %-ossal, az általánosítás nagy hiba. A kérdező a legutóbbi kommentje végén írta, hogy _egy_ vállalkozó miatt tette fel a kérdést, akivel kapcsolatban ilyen tapasztalatai voltak. Tehát _egyetlen_ ember miatt egy egész népcsoportra kivetítette a negatív tapasztalatot... :(

xy92, te pedig ugyanezt tetted egy másik népcsoporttal kapcsolatban, azaz általánosítottál, némi negatív felhanggal színezve.

Tehát szerintem ha ezeket kerülitek a jövőben, akkor nem lesz probléma a moderátorokkal. :)

Még egy: Egy törölt válaszból idézhetett valaki, legalábbis nem találtam az eredetit; hazugságon alapulónak nevezni egy nép történelmét meglehetősen meggondolatlan cselekedet, legalábbis hiteles, ellenőrzihető források hiányában...

2011. aug. 2. 12:48
 19/22 anonim ***** válasza:
44%

ma 11:27

Közvetetten már rengeteget ártottak (pl.: két halott családtag) és ártanak is.

Természetesen nem tartok minden zsidót és cigányt rossz embernek. Ezt butaság is lenne állítani, hiszen vannak kivételek (de felesleges állandóan hangoztatni, hiszen ők is, és mindenki tudja). Itt van például David Cole, zsidó származású történész és revizionista.

Erről jut eszembe, kérlek nézd meg a dokumentumfilmjét. 1992-ben készítette és azóta sem tudták megcáfolni. A film címe: David Cole - Auschwitzi utazás

Csupán arra kérlek, hogy ismerd meg az emberiség történelmét egy másik oldalról is. Ne csak az a sablonos hivatalos verzió legyen a fejedben, amit az iskola és a média nyomott beléd. Olykor egy-egy eseményt hihetetlenül undorítóan, de mégis nevetségesen magyaráznak (911). Így egy tisztább képet kaphatsz.

Mellesleg nem vagyok jobbikos.

Bár felesleges is vitáznom, mert ez mocskos alapokra épült undorító rendszer törvénybe foglalja, hogy neked van igazad és nekem kussolnom kell. No, de én már csak ilyen törvényszegő vagyok. :)

Berta Wooster

Mint már kifejtettem, a válaszommal semmi probléma nem volt. Zsidó emberek magyarázták el, hogy mit, hogyan és miért gondolnak. Továbbá még a fent említett dokumentumfilmet linkeltem be.

Részemről a vita lezárva, mert már csak idő kérdése és törölnek. Egy törölt felhasználóval meg olyan vitázni, mint egy halottra sok rossz dolgot rákenni (hiszen úgysem mondhatja, hogy az nem úgy volt).

Minden jót!

2011. aug. 2. 12:57
 20/22 anonim ***** válasza:

Most látom, hogy a 00:44-es válaszom nagy részét törölték. Igazából nem baj, mert a moderátoroknak szólt és örülök, hogy elolvasták. Remélem valamelyest hasznosnak találták. :)

Na most már tényleg mentem.

Szebb és békésebb jövőt!

2011. aug. 2. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!