Szeretnék mélyebben elmerülni a hitéletben! Ötletek hogyan?
Szia!
Én a bibliahaz.hu-t ajánlanám, de több oldal is van.
Nagyon sok jó gondolat található, napi ige, és nagyon sok jó előadást lehet letölteni.
Ezek az előadások nekem nagyon sokat segítettek abban, hogy jobban "elmerülhessek a hitéletben"!
Az előadások sok kérdésemre választ adtak, erőt és sokszor útmutatást. Köszönöm nekeik.
(Habár nem tartozom ehhez a vallási felekezethez.)
Üdv.
Szeretettel egy bizonyságról!
" "És láttam, és sok angyal hangját hallottam a trónus, az élőlények és a vének körül, számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer volt; és így szóltak hatalmas hangon: 'Méltó a megöletett Bárány, hogy Övé legyen az erő és gazdagság, bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, dicsőség és az áldás." (Jelenések 5:11-12)"
Csak óvatosan mélyedj el, nehogy valami szektánál köss ki, akik minden kétségedből hasznod húznak...
A lap.hu oldalakon bőven vannak linkek, amik között válogathatsz kedvednek és vallásodnak megfelelően.
Nagyon sok hitmélyítő tanítás, könyv, hanganyag található itt, lehet szemezgetni:
www.istenkereso.hu
Csak szerző szerinti betűrendben vannak fenn az anyagok, így kicsit nehézkes keresni benne, de érdemes végignézni...
Hát nekem van pár ötletem ha már így megkérdezted :)
- Próbálj keresni lelki vezetőt ha még nincs. Valamilyen lelkészre vagy tapasztaltabb keresztényre gondolok.
- Próbálj közösséget, imacsoportot keresni. Én sajnos református közösségeket nem nagyon ismerek.
- Fontold meg hogy részt vegyél egy Élet a Lélekben szemináriumon, hogy megkaphasd a Szentlélek keresztséget. Úgy tudom hogy ez nem csak katolikusoknak van. Erre azért van szükség, hogy Isten karizmákat adhasson neked és így jobban szolgálhasd Őt.
- Próbáld elsajátítani a belső imát.
erről itt van egy nagyon jó írás:
Áldás, békesség! :)
upsz, akkor bocsánat, szilárd meggyőződésű református barátom, ezt nem mondtad :)
Béke veled! السلام عليكم
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!