Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért ilyen igazságtalan az Élet?

Miért ilyen igazságtalan az Élet?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy egy kicsit zavaros lesz amit írok..Előre is elnézést.

Tudom, hogy nem mindenki egyforma és , hogy minden ember szép a maga módján. De Isten miért úgy nem teremtette az embereket, hogy ennek ne legyen semmi baja mikor megszületik pl ha fogyatékos lesz a gyerek, vagy autista.

Miért nem lehet mindenki úgy szép, és nem különböző. Tehát úgy értem, hogy miért nem lehet mindenkinek szép bőre, szép alakja, magasság stb..

Miért kell egyáltalán különböznünk?

Tudom genetika meg minden, de most ettől tekintsük el, nem erre vagyok kíváncsi, hogy genetika így meg úgy...:D

Ez is kb olyan, hogy akkor lesz értelmes az életed, ha értelmet adsz neki, de ha eltekintünk attól aminek mi értelmet adunk akkor megint ugyanolyan értelmetlen lesz minden! Pl , ha leülsz a szobádba és csak étel van a közeledben történik valami? Hát, a nagy semmi.

Számomra érdekes az Élet, de még is értelmetlen!

És főleg azért, mert külsőleg mindenkinek rossz, ha nem úgy néz ki, mint a másik. Van aki szép, van aki kimondottan csúnya, átlagos.. De miért nem lehet mindenki szép ember? Ez is valamiféle büntetés?

Miért?

Aki tud érdemben válaszolni, az válaszoljon.

Köszönöm a válaszokat.

18L

2011. júl. 29. 15:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%

Jogos a kérdés, és ahogy előttem is írta valaki, ez mind annak a következménye, hogy az első ember a kísértő által becsapva engedett a kísértésnek, és ezzel az ember elvesztette Isten kegyelmét.

De ettől függetlenül Isten nem teremtett csúnya embereket. A feltámadott teste mindenkinek sokkal szebb lesz mint a jelenlegi földön élő legszebb emberek.

Van olyan magánkinyilatkoztatás ami szerint ha egy szent megdicsőült testével megjelenne a földön akkor aki meglátná azonnal meghalna, annyira sugárzóan szép.

2011. júl. 29. 16:56
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Isten a saját képmására teremtette az embert,szóval gyönyörűre és tökéletesre. De amikor Ádám és Éva bűnbeestek akkor hatalmat adtak a sátánnak és nem Isten teszi rondává meg beteggé az embert hanem a sátán. Az ördög azért jött,hogy lopjon öljön és pusztítson! DE!Jézus azért jött,hogy életünk legyen sőt bőségben éljünk!

Biblia-János evangéliuma

2011. júl. 29. 18:09
 13/18 anonim ***** válasza:

Ha mindenki egyformán szép lenne különböző arccal.

De nézzük végig a felsoroltakat.

Szép bőr: Nos, igen. Ez nem mindenkinek adatik.

Szép alak: A normális testsúlyért csak mozogni kell és egészségesen táplálkozni. Aki pedig nem hízik attól el, hogyha zabál akkor az örüljön.

Magasság: Mindenki 20 éves korára 182-184 cm legyen mint az átlag magasság?

Egyébként biztos vagyok benne hogy 155-160 cm vagy és 70-75 kiló. (Én 172 cm vagyok és 67 kg, mielőtt még valaki dagadt törpézne engem is).

2011. júl. 29. 19:15
 14/18 A kérdező kommentje:

163 centi vagyok és 44 kg körül. Néha ingadozik.

Nekem csak a fejemmel van a gond, amivel nem tudok kibékülni. Azon kívül szoktam nézegetni az embereket miközben megyek a városban, és látom, hogy mindenki különböző. Láttam egyszer egy nagyon pattanásos, heges arcú lányt aki csak a földet nézte, bár vékony volt, de láttam rajta , hogy nagyon nem szereti magát. És akkor jön egy nagyon szép arcú, hibátlan bőrű lány akinek szép a mosolya. Így hogy érezze magát jól az ember?

Tudom tenni kell ellene. De akinek nagyon patis az arca annak csak úgy egyszerűen nem fog eltűnni. Meg azért az arcszerkezeten sem lehet változtatni, ez tény.

Még mindig azt mondom, hogy igazságtalan sokféle szempontból az élet. Tudom, életünk során tanulni kell hiszen ez is hozzájárul a fejlődéshez. És tudom azt is, hogy mindenki ki tud belőle hozni magából egy jobbat, de akinek pl hormonproblémák miatt lesz duci, és nagyon nehezen vagy sehogy sem tudja leadni az mit csináljon, vagy akinek tényleg annyira fura az arcszerkezete ami miatt csúnyának vagy nem megszokottnak titulálják az mit csináljon.

Gondoltam arra is, hogy talán előző életünkben valamit elkövettünk és ez a büntetés, de már ez is egy másik téma lenne.

2011. júl. 29. 19:51
 15/18 A kérdező kommentje:

"ha nem létezne csúnyaság, nem létezne szépség sem, mert nem lenne mihez képest szépnek lenni. azon kívül, ha mindenki alapvetően szép lenne, akkor is lenne a szépek között kevésbé tetszetős, és akkor őket tartanák csúnyának."

Nem. Teljesen megszűnne a viszonyítási alap Nem nélkülözne semmi de mondom ez az irreális világ az én agyamból pattant ki , gondolom más is gondolkozott már ilyeneken.

de tudom, hogy ez lehetetlen pedig akkor tényleg jobb lenne. Nem lenne ennyi önbizalomhiányos, komplexusos, anorexiás, buliméiás emberke.

"zon kívül ha mindannyian egészségesek lennénk, nagyon gyorsan túlszaporodnánk, nem? "

Elég sokan vagyunk már így is. Azt hiszem több, mint 7 milliárdan vagyunk a Földön. Nem mindig, de azért több az olyan gyermek, aki egészségesen születik meg.

2011. júl. 29. 19:55
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, Isten első sorban nem teremti egyesével az embereket, az emberek szaporodnak.

Azon kívül Isten az anyagi világon túl van, és számára huszadrangú kérdés, hogy neked nagy orrod van-e vagy x lábad. Őt a lelked érdekli, a döntéseid és a cselekedeteid.

Az emberi élet célja pedig nem az, hogy "könnyű" legyen. Egy érdekes észrevétel: a szép gyerekek megszokják, hogy a szépségükkel sok mindent elérnek. Tanár vagyok és érdeklődve figyelem, hogy azok a lányok, akik otthon "kis hercegnők" ezt a státuszt az iskolában is szeretnék fenntartani. Jön a vetélkedés, az irigykedés, a klikkesedés. Iszonyú korán megjelenik a smink,a miniszoknya. Mert mindeni szép, sőt még szebb akar lenni. A természetes szépség már nem is számít. Szomorú ez.

A szépség tényleg relatív. Nekem nagy fogaim vannak és utálom őket, de a férjemnek pont ez az egyik dolog, ami tetszik bennem. (Hát, ő tudja.....)A férjem viszont alacsony és ő ezt nagyon utálja, engem pedig a legkevésbé sem zavar.

2011. júl. 29. 21:40
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia.

Az a helyzet, hogy az Élet teljesen igazságos...látod még azt is megengedi neked, hogy igazságtalannak lásd, és panaszkodj rá...most mond meg, nem jó fej? :)

Másrészről az embert pedig az Isten tökéletesre hozta létre, sőt ha esetleg nem tudnád, Isten Önmagát, Önmaga értelmét adta hozzá a fizikai testhez, hogy az ember gondolkodóvá válhasson, hogy éljen...arról persze Isten, ami a minden, nem tehet, hogy mi az isteni tökéltességünkkel élve hamis igazságokat hitetünk el magunkkal, de még azt is, hogy tökéletlenek vagyunk, vagy éppen csúnyák. Tudod minden az elmében zajlik le, és ha te valamit rossznak látsz, vagy igazságtalannak, akkor bizony a dolgok megítélésében kell a hibát keresd...az Isten mindent egyenértékűnek tart, hiszen minden Önmaga...s a fizikai világ egy okból létező...hogy legyen az emberi elmének tapasztalata, nem az a mérvadó, hanem a "lélek"...ha ez nem lenne, akkor az ember nem tudná magáról, hogy létezik. :)

Azt írod, hogy az lenne a jó, hogy ha mindenki egyformán szép lenne, de mégis "különbözően"...akkor gondolom az öregedést is kizárnád, a betegségeket, bármit, ami roncsolja a fizikai állapotot bárhogyan, egy örök létű hibátlan test kéne, hmm? No elárulom neked, már réges-régen rendelkezel ezzel a "tökéletes" fizikai testtel, sőt mindenki...ugyanis az Isten megkreálta neked azt is, de nem úgy van, hogy bumm megkapod és végig azt használhatod...először szépen kiérdemled, mert azt Te sem gondoltad komolyan, hogy majd az önző magatartású ember örök létű csodálatos testet kap...előbb teljes szívedből/eszedből önzetlenné válsz, és akkor tiéd ez a test, amire vágysz...:)

üdv és sok sikert

26/F

LastOne.Left

2011. aug. 1. 10:15
 18/18 anonim válasza:
Őszintèn vàlaszolok,de csak az àgyban melletted.
2018. márc. 10. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!