Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudják ezeket a templom...

Honnan tudják ezeket a templomban?

Figyelt kérdés
Szóval hogy én egyáltalán meg vagyok-e keresztelve, meg ilyenek, mert sok helyen olvastam, hogy ilyesmi (keresztelő stb.) nélkül nem ad össze a pap. Na és ő azt honnan tudja? Meg vagyok én keresztelve, de szerintem nekem erről nincs is semmim. Nyilván nem is fogok 400 kilométereket autózni, hogy elmenjek abba a bizonyos templomba, hogy amúgy valaki felírta, hogy engem itt megkereszteltek pár hetes koromban? Hogy megy ez?
2011. júl. 27. 17:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Református vonatkozásban tudok válaszolni, de a helyzet szerintem ugyanaz ott is. Nálunk konfirmáció van 14/15/16 évesen. Nos, a konfirmációi fogadalomtétel nélkül nincs templomi esküvő. Tehát a megkeresztelés nem elég. Nálunk úgy oldják meg, hogy esküvő előtt megkeresik a papot, megbeszélik, hogy szeretnének esküvőt és ennélfogva konfirmációt is, egyszer kétszer összeülnek a pappal áttanulmányozni a kátét, és majd képletesen felel a pap előtt. Tehát nem a teljes gyülekezet előtt. Amolyan irodai konformáció.

Szerintem nálatok is hasonló lehet.

2011. júl. 27. 17:53
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A válaszoló-kérdezőnek szólt az előbbi iromány.
2011. júl. 27. 17:54
 13/18 anonim ***** válasza:
37%
Onnan, hogyha úgy mész be a templomba, hogy nem vagy megkeresztelve, akkor beléd csap a villám.
2011. júl. 27. 17:59
 14/18 anonim ***** válasza:
39%

Valaki kérdezett arról, hogy elsőáldozás kell-e az esküvőhöz.

Sőt bérmálkozás is. Szólni kell, ha nem vagy, és lezavarják neked se perc alatt...

2011. júl. 27. 20:12
 15/18 anonim ***** válasza:
59%
Hát azért nem se perc alatt, ha nem járt anno hitoktatásra akkor ki kell neki járni, hogy kapjon bizonyítványt utána mehet a felnőttekkel bérmálkozni!
2011. júl. 27. 21:21
 16/18 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor minden helytől függ. Majd rájövünk akkor itt mi a szokás. :)
2011. júl. 27. 21:50
 17/18 anonim ***** válasza:

Nem offolni vagy sértegetni akarlak, de mi a francnak akarsz templomi esküvőt, ha azt se tudod, hogy meg vagy-e keresztelve, nem tartod olyan jelentőségű dolognak, ami számon tarts?

Ma már a legtöbb anyakönyvvezetővel meg lehet beszélni, hogy nézzen ki a szertartás. Ha a keresztségről, pláne a házasságról nem ugyanazt gondolod, mint az egyház, akkor miért kéred tőle azt, amit esetleg nem is akarsz valójában?

2011. aug. 4. 02:39
 18/18 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy nem tudom meg vagyok-e keresztelve? Mondtam, hogy megvagyok, de nekem semmim nincs róla. Nyilván nem én tartottam számon az ilyen papírjaimat gyerekkoromban, anyámnak meg fogalma sincs róla ennyi idő távlatából, hogy egyáltalán van-e papírom vagy bármim róla.

Összesen kb. 20 alkalommal költöztem a legkülönbözőbb helyekre, ha meg elmentem templomba soha sehol senki nem kérdezte, hogy ki fia borja vagyok és nem foglalkoztak vele, mikor ott voltam, úgyhogy gondoltam megkérdezem, hogy most akkor honnan tudják az ilyesmit egyáltalán.

2011. aug. 4. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!