Mit példáz, mit szimbolizál Lukács evangéliuma 16,19-31. rész?
Kérdező ma 18.16
:)))
Ez jó... Mármint az, hogy 3 kérdést is kiírtál... :)
A válaszok pedig természetesen egy-egy felekezet álláspontját tükrözik; pontosabban inkább egy-egy teológiai álláspontot, amiket több felekezet is vall. És akkor még csak a kereszténységnél tartunk...
Valóban nem könnyű kérdés, és megválaszolni nem fogom tudni, sem feloldani az ellentétet. Megvan a saját véleményem, de el szoktam olvasni a másik oldalét is. Aztán meg majd kiderül... :)
Persze, most érthető a "tudásvágy", hiszen az ember alapvetően szereti biztonságban érezni magát. De amikor szakértők, teológusok nem tudnak dűlőre jutni, akkor a kisember nem lehet bizonyos, legalábbis ez alapján.
Tudod, mit? Reménykedjünk, hogy mielőbb meglesz az elragadtatás, és hogy mi is benne leszünk, így megússzuk az egészet... :)))
kedves Berta Wooster. :)
Talán akkor az igazságosság és a feltétel nélküli szeretet fényében kéne vizsgálódni, Istenében, ugyanis lehetőség erre van, mármint az elfogulatlanságra arra, hogy egészként tekintsünk...mert ez a két ellentét szembe megy ezekkel...mivel mindkettő igazságtalan és válogató...egyébként ezzel kapcsolatban is feltettem egy kérdést, ha érdekel...:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Talán tényleg az a megoldás, amitől a teológusok óckodnak a Bibliával kapcsolatban, hogy az ember szelleme, nem a személyisége(ego), hanem a szelleme mégiscsak örök létű, és folyamatos tapasztalásban vesz rész,t akár újból megszületik, hogy méltóvá váljon Isten országára mindenféleképpen. :P
bízom benne a "szakértőknek" is leesik a tantusz a közeljövőben, és eleresztik ragaszkodásukat az ellentmondásos értelmezésekhez, mert úgy látom itt valami nagyon nem stimmel. :)
köszi a válaszodat és vigyázz magadra
Kedves Kérdező! :)))
Köszönöm, elolvastam a kérdést. De ismersz, nem vagyok egy nagy teológus, sem filozófus alkat... :)
Nem akarok még nagyobb keveredést, de legjobb tudomásom szerint a szellem az embernek az a része, ami közvetlen kapcsolatban áll(hat) Isten Szellemével. Ez egyesek szerint a lélekkel szoros kapcsolatban áll, de attól független; mások szerint a léleknek egy része; megint mások szerint Isten Szelleme bennünk, azaz az emberben...
Nekem a Bibliából egyértelmű, hogy csak egy esély van, hogy mindenki egyedi, megismételhetetlen alkotása Istennek. De mostanában olvastam itt olyan véleményeket is, amelyek azért talán még beleférnek.
/Lehet, hogy épp a Te válaszaid között...:) /
De egyszer már írtam, most ismétlem: Az én utam nem ugyanaz, mint a Tiéd. Nem tudok azzal azonosulni. Sokat segítettél bizonyos dolgok megértésében a válaszaiddal, ill. valahogy kitágult az addigi "képem"; de inkább integráltam a sajátomba azokat a részeket, amelyek beleférnek, nem pedig kidobtam az egészet az új miatt.
Amikor olvasom egy-egy válaszodat, "szelektálok". :)
Am. van egy kérdés, aminél az egyik válaszodra reagáltam, de félbeszakadtunk. Pedig kíváncsi lettem volna a véleményedre... :(
Mint ahogy most arra is kíváncsi vagyok, hogy általánosságban értetted-e azt, hogy vigyázzak magamra, vagy van valami különös jelentősége... :))
Kedves Berta. :)
amúgy az élő lélek képlete: Isten Szelleme + Isten tudásából materializált fizikai test. ez nagyon sok mindent elárul. a személyiség a testhez hozzákötött szellem, az az "én", ami a testtel azonosul, ennek van egy darab lehetősége...mármint 1 személyiség egyszer él...de vajon az ember is? :)
egyébként értelek én, az én utam nem a te utad...de vajon nem e mindenkinek ugyanaz e az útja, vagyis elfogadni Krisztust önmagában? avval amit mondok, a lábad alatt tisztítom az utadat, hogy lásd, de szerintem ezzel egyetértesz. és semmiféleképpen sem gondolom, hogy ki kéne dobj bármit is, de ha találunk valami újat, akkor célszerű a régi nézetet teljesen félrerakni, megismerni az újat és akkor meglássuk mi lesz. ;)
a másik kérdéssel kapcsolatban, amire nem reagáltam.
maszturbációs kérdés:
szóval nem rossz az ötleted, de a fájdalom sem lágy...elég nehéz még akár állni is, de valószínűleg át lehet esni a holtponton, és a fájdalom enyhüljön, viszont nem tudom ennek milyen későbbi negatív hatásai lehetnek "ott lent"...viszont én úgy érzem, hogy a folyamatos termelődést a férfiúi elmélázás indítja be ilyen szinten, tehát egy csepp szexre gondolás, nem vágy, csak rágondolás már termelheti...szóval lehetséges, hogy azt kéne kizárni. :)
különben ha külső segítséget használok, például a fájdalom előjötténél, akkor is kivitelezhető az szerintem, amit mondasz, mert ez is mindig el van tolva, egyre hosszabb időközönként végzem, s a végén a szervezet így reagál, hogy visszafogja magát termelés téren. :)
ui.: azért írtam, hogy vigyázz magadra, mert most ez volt az utolsó válaszom itt GYK-n, van valami, amit meg kell tegyek, amit a Szentlélek súg, ha így jobban tetszik, tehát van egy kis melóm...na jó nagy meló(szellemileg), és ezért írtam úgy általánosságban, hogy vigyázz magadra. köszönöm az eddigi beszélgetéseinket, örülök ha egy picit is segíthettem, légy JÓ Berta Wooster, talán még beszélünk. :)
üdv
LastOne.Left
Kedves LastOne.Left! :)
/Tegnap még nem írtam ki a neved, de ha már így felvállaltad mindenki előtt, hogy Te vagy a kérdező, akkor már nincs akadálya... :)/
Az 1. bek. érdekes, és a kérdés is. Majd rágódom rajta... :)
2. bek.: Lehet, hogy mindenkinek ugyanaz az útja. De Jézus azt mondta, hogy Ő az út, az igazság és az élet. Úgyhogy azt hiszem, egyetértünk. :)
Abban viszont nem, hogy dobjuk ki a régit az újért, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Én kidobtam már régebben az eredeti "vallásomat", aztán pedig a szkepticizmusomat /lightos ateizmusomat; előbbit lázadásból, utóbbit meggyőződésből. Meg kell tapasztalni, ismerkedni a dolgokkal, és aztán dönteni. Szerintem. :)
3. bek.: Uh, kár, hogy nem oda írtad a választ a helyére, így nem látom pontosan, miket írtam; de azért a lényegre emlékszem... :)
Viszont nagyon tetszik, amit írtál a témáról! Igazán jó meglátások, tapasztalatok. Ismét egy piros pont Neked. :)
És köszönöm az őszinteségedet is; már ha szándékosan nem általánosságban írtál, hanem E/1-ben.
ui.: Ó, köszönöm a választ. Arra gondoltam, hátha megint a természetfeletti súgás működött... :)
Viszont sajnálom, hogy elmész, hiányozni fogsz... :((((
De hát ha menni kell, hát menni kell...
Én is köszönök Neked mindent! Válaszokat, segítséget, őszinteséget, önzetlenséget, tényleg mindent.
Rendben, megpróbálok JÓ lenni...:) Vagy erre nem érvényes, amit egyszer a tökéletességről beszéltünk? :)
És nagyon remélem, hogy még beszélünk majd! Ha megtetted, amit tenned kell, gondolom, visszajössz a gyk-ra...
Üdv, LastOne, az Úr legyen Veled, Ő áldjon meg és kísérjen Téged minden utadon!
És eszembe jutott még valami: egy kis "búcsúajándék". Remélem, még olvasod... :)
Egy régi kedvenc versem; és tudom, hogy érteni fogod, miért küldöm. Igazából az 5. versszak miatt... :)
A többit csak a teljesség kedvéért...
"TO A POET A THOUSAND YEARS HENCE"
I who am dead a thousand years,
And wrote this sweet archaic song,
Send you my words for messengers
The way I shall not pass along.
I care not if you bridge the seas,
Or ride secure the cruel sky,
Or build consummate palaces
Of metal or of masonry.
But have you wine and music still,
And statues and a bright-eyed love,
And foolish thoughts of good and ill,
And prayers to them who sit above?
How shall we conquer? Like a wind
That falls at eve our fancies blow,
And old Maeonides the blind
Said it three thousand years ago.
O friend unseen, unborn, unknown,
Student of our sweet English tongue,
Read out my words at night, alone:
I was a poet, I was young.
Since I can never see your face,
And never shake you by the hand,
I send my soul through time and space
To greet you. You will understand.
By James Elroy Flecker (1884-1915)
Üdv még egyszer!
Szeretettel, az "igazi" személy, aki nem B. W. :)
Csak egyszer az életben nem rontanék el valamit... :)
Természetesen a 6. vsz.-ra gondoltam, tehát az utolsóra, nem az 5. - re.
Úgy látszik, a matekmániám ellenére már számolni sem tudok... :)
De lehet, hogy nem is én lennék... :)
Hát akkor üdv, sokadjára is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!