Ha valaki muszlim, és van három felesége, de szeretne megtérni a Jehova tanúi közé, és persze a családja is, az összes asszony, meg a gyerekei, szóval ezt nyélbe lehet ütni valahogy?
12:34-esnek:
Amiket írtál azzal egyetértek. Viszont a kérdező kérdésére még nem adtál választ, vagyis hogy hogyan csatlakozhat, vagy hogy mit kell tennie ehhez.
Szia!
Ebben az esetben a Példabeszédek 5:18 a mérvadó!
Amúgy van erre is példa - lehet, hogy muszlmi is, de amiről én tudok - a metodista vallásról áttért illetve több afrikai testvérünk esete.
07-25 14:50
Nem az a feladatom, hogy megmondjam valakinek, hogy mit tegyen csak az, hogy átadjam neki az ismeretet, amiben alapelvek és törvények is vannak. Az az Ő magánügye, hogy mit tesz, de biztos vagyok benne, ha valóban szeretne Jehova Tanúja lenni, akkor a Jehova iránti szeretete indítani fogja Őt a helyes lépésre. Nekem is voltak olyan próbáim és nehézségeim, és vannak is amiben csak Én dönthetek, úgy, hogy Jehovára támaszkodok.
üdv: Bea
Nos, nem hinném, hogy olyan nagyon dicséretre méltó lenne a poligámia szokása! A nők számára egyértelműen egy megalázó, lealacsonyító, igazságtalan helyzetet teremt, még akkor is, ha az illető nő esetleg kedvesebb a férfi szemében a többinél, vagy nagyobb megbecsülésnek örvend, mint sok más monogám kapcsolat nő tagja. Ez önmagában nem lehet értékmérője a poligámia intézményének.
Lehet ezt a szokást a társadalmi "pozitív" hatása oldaláról is favorizálni az iszlám világban, de semmi olyan helyzetet nem teremt, melyet ne lehetne sokkal igazságosabb rendszerben megtenni!
Így, akik be akarják tartani Jehova Isten sokkal magasabb-rendűbb törvényeit, azok lemondanak a háremről. Természetesen az ilyenek anyagilag továbbra is gondoskodnak az elvált feleségeiktől, de szigorúan csak egy feleség lehetséges. Egyébként nem kevés muszlim tért már át az igazság Istenéhez, Jehovához. Viszont az megint csak nem értékmérője Jehova Tanúi egyházának, hogy mennyi muszlim keresztelkedik meg. Emlékezzünk mit mondott Jézus: "... szűk az a kapu és keskeny az az út, mely az életre visz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!