Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Istennek mindenkivel van...

Ha Istennek mindenkivel van terve, akkor én miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés
Mi terve van velem, ha semmim sincs. Régen rengeteg barátom volt, gondtalannak tűnt minden, boldog voltam. Most 21 éves vagyok és semmim sincs. Imáimban kértem tőle barátokat, barátnőt, boldogságot...de nem találtak meghallgatásra. Kértem tőle jó jegyeket és kitartást az iskolában, ezeket megkaptam. De mit érnek a jó jegyek? Annyira egyedül vagyok, senkinek nem tudok elmondani semmit, mert nincs kinek. Miért hagy így szenvedni, hisz az egyedüllét a legnagyobb büntetés, amit halandó kaphat. Mit vétettem, amiért ezt kapom? Mi a célja velem? Már az öngyilkosság gondolata foglalkoztat, annyira kínoz a magány.
2011. júl. 23. 21:41
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Igaz barátok voltak a régiek is és elég sokan voltak nekem. De aztán elszakadtunk egymástól. Én nem jártam ki velük semerre és így elhagytak engem. Ez nem is lep meg, hiszen nem tarthatom magam mellett őket. De most már 4-5 éve, hogy teljesen egyedül lettem. Tennék érte, de nem megy, mert egyedül nekivágni barátokat szerezni nem könnyű valljuk be. Nem tudom mitévő legyek, úgy érzem a kutyát sem érdeklem. És nem is gondolom, hogy 21 évesen még valaha is találhatok magamnak igaz barátokat, akik itt vannak mellettem minden bajban. :(
2011. júl. 23. 22:04
 12/43 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt írod, kaptál kitartást és jó jegyeket? Vajon miért? Hiszem, hogy Isten azt akarja, hogy szolgálj ezekkel is Neki. Ha nincs más ötleted, akkor keress olyanokat (hajléktalanok, idősek, nehéz sorsú gyerekek, stb.), akik ugyanolyan magányosak mint te, és bízd rá, hogy mikor és hogyan tölti be a magányodat.

Ehhez segítségül Assisi Ferenc egyik imádsága:

Uram, tégy engem békéd eszközévé,

Hogy szeressek ott, ahol gyülölnek,

Hogy megbocsássak ott, ahol megbántanak,

Hogy összekössek, ahol széthúzás van,

Hogy reménységet keltsek, ahol kétségbeesés kínoz,

Hogy fényt gyújtsak, ahol sötétség uralkodik,

Hogy örömöt hozzak oda, ahol gond tanyázik.

Ó, Uram, segíts meg, hogy törekedjem,

Nem arra, hogy megvigasztaljanak,

Hanem, hogy én megvigasztaljak,

Nem arra, hogy szeressenek,

hanem arra, hogy szeressek.

Mert aki így ad, az kapni fog,

Aki elveszíti magát, az talál,

Aki megbocsát, annak megbocsátanak,

Aki meghal, az fölébred az örök életre.

Ha akarod,írj magadról privátban részletesebben is.

33F

2011. júl. 23. 22:14
 13/43 anonim ***** válasza:
49%

Akkor te még jól is jártál, más országokban gyerekkatonáknak kell embert ölniük, kislányokat kényszerítenek prostitúcióra, éheznek, szomjan halnak.

Ima helyett menj sportolni, kezdj valami csapatjátékot, lépj be valami makramészakkörbe, társastáncra. Ha otthon búslakodsz, senki sem fog odamenni hozzád és becsöngetni, hogy helló, itt vagyok, a Főnök küldött hogy én legyek az öri barid.

2011. júl. 23. 22:15
 14/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon jól esnek az ilyen válaszok!
2011. júl. 23. 22:20
 15/43 A kérdező kommentje:

Persze igazad van, én sem várok sültgalambot, teszek érte minden erőmmel, de ha belefárad az ember, mert senki sem viszonozza az erőfeszítéseimet, akkor összetörik és kialszik.

Hogyan lehet a magányt társsá választani, megbékélni vele? Hiszen annyi fájdalmat szül, szerintem ez a legrosszabb, ami egy emberrel történhet.

2011. júl. 23. 22:26
 16/43 anonim ***** válasza:

22:22 vagyok.

Nem a magány töri össze az embert, hanem a magányból való részleges kiszakadás amikor-is látja a többi embert, kik nem magányosak.

Amikor már kezdené megszokni az ember hirtelen akad egy program, amire ha elmegy, akár jól érzi magát, akár nem, utána csak rossz lehet, hiszen újra magány jön és újra meg kell szokni, elég egy nap kiszakadás és kezdhetsz mindent elölről.

2011. júl. 23. 22:38
 17/43 A kérdező kommentje:
Valóban, ezt nagyon jól látod. Úgy látom egy húron pendülünk ilyen téren. Teljesen igazad van. :S
2011. júl. 23. 22:44
 18/43 A kérdező kommentje:
de mégis érdekelne, hogy hogy lehet, hogy a magányt választottad társadul?
2011. júl. 23. 22:45
 19/43 anonim ***** válasza:

22:38 vagyok

A folytonos társasági életet élők nem töltenek annyi időt magányban, hogy megértsék a magányosság előnyeit, a magányosak pedig nem töltenek annyi időt társaságban, hogy annak előnyeit meglássák. Ez mindkét fél tragédiája.

Azért választottam a magányt társnak, mert sokkal jobban el tudok merülni a gondolataimban és sokkal jobb beszélgetőpartnere vagyok magamnak, mint bárki másnak. Amikor elmegyek valahová azt csak tapasztalatgyűjtésből teszem. Olvasok, filmet nézek, írok, ha belejössz nagyon jó.

2011. júl. 23. 22:52
 20/43 A kérdező kommentje:
És nem akarsz kitörni belőle? Nem lenne jobb emberek között, barátokkal beszélgetni, menni kirándulni és csak a szabadidőben filmet nézni, olvasni?
2011. júl. 23. 22:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!