Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell a keresztényeknek...

Miért kell a keresztényeknek szapulni a wiccákat?

Figyelt kérdés
Én elfogadom az ő vallását, ő miért képtelen elfogadni az enyémet?
2011. júl. 16. 21:42
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
97%

Kedves kérdező!

Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre.

Még annyit a kérdésedre, hogy Te biztosan toleránsan és minden "előítélet" nélkük álltál az ő hitével szemben és érthetően addtál hangot a Te hitvallásodnak.

Lehet, hogy csak kérdezett, és nem értett, mert nagyon keveset lehet tudni a wiccákról.

Valahol itt olvastam, hogy nem is beszélgetnek a wiccák a vallásukról más emberekkel.

Pl. én sem igazán hallottam erről a vallásról ezidáig...

Amit írtál az szép és jó csak egy bökkenője van. Azt írod hogy, : "hiszem, hogy az ő és az én vallásomnak van köze egymáshoz" . Ha igazán ismernéd a keresztény vallást, az igazi Krisztus követést ( nem a katolikus vallást) akkor tudhatnád, hogy a wicca vallás és a kerszténység nagyon távol áll egymástól.

A Krisztuskövetés nem fogadja el a több istenhitet.

Te miben hiszed? :"hiszem, hogy az ő és az én vallásomnak van köze egymáshoz"?

2011. júl. 17. 09:28
 12/28 anonim ***** válasza:
Mert a light keresztények érzik,ugyanúgy hlyeség az egész,mint a saját hitük.A kemény mag indítékait pedig kár vitatni...
2011. júl. 17. 19:43
 13/28 anonim ***** válasza:
46%

A wicca vallású embereket egy kereszténynek kötelessége szeretni és tisztelni.

De maga a wicca vallás egy része okkultizmus, aminek a gyakorlása igen súlyos bűn.

2011. júl. 17. 19:47
 14/28 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Kérdező!

Rólam aztán igazán elhiheted,hogy semmi rosszat nem mondtam mégcsak nem is gondoltam a wiccákról,mert amikor olvastam kérdésedet akkorát csodálkoztam amekkorát ló se a moziban. Ilyet én még nem hallottam.Remélem ez nem sértés Sok vallás van,ezernél is több.A fejlettek próbálják magyarázni miként üdvözülhet az ember SAJÁT erejéből. Csak Egy ember volt aki nem buzdította olyan tetre az embert amit megtenni semmiképp se tud.Képzeld,hogy egy ember gödörbe seik,s nem tud kijönni mert mindig visszacsúszik. Ezt látva különféle tanácsokat adnak nek (Buddha,MOhamed stb.)így csináld,úgy csináld,de a kijutás sehogy se megy. Ekkor jön valaki aki azt mondja:bízzál bennem.Én lemegyek és kihozlak. És megtette.Vagyis: meghalt kereszten a kínok kínjai között,ott meghalt,el is temették,de harmadik napo feltámadt,amit előre meg is mondott. Ezt az egyedüli,- utánozhatatlan és megismételhetetlen - NAGY segítséget mindenkiért,tehát értem is tette.Most akkor gondold,hogy lemondok erről az ingyen kapott EGYETLEN lehetőségről? Nem bántok én egyetlen vallást sem. (Óvakodj a Sátántól,és tanaitól) Az ember feje olyan,hogy lehet összezavarni,lásd : Marxizmus.De kapacitálni sem hagyom magam senkitől.

Élj boldogan.Ahogy senki mást sem,téged se foglak háborgatni.Azért imádkozom érted,csakúgy,mint sokakér,hogy Isten neked is,masoknak is adja meg azt a bizonyosságot amit nekem megadott. Ha érdekel hogy történt,tudhatod innen: www.osys.hu/biromiklos

Épülésedre legyen.

2011. júl. 19. 10:40
 15/28 A kérdező kommentje:
Értem ne imádkozz! A mi törvényeink kimondják, hogy csak azért lehet imádkozni, aki ezt külön kéri, különben beleavatkozunk az életébe. Kérlek, ne avatkozz az enyémbe!
2012. ápr. 28. 21:15
 16/28 anonim ***** válasza:
51%

"A mi törvényeink kimondják, hogy csak azért lehet imádkozni, aki ezt külön kéri, különben beleavatkozunk az életébe."

Rám nem vonatkoznak a törvényeitek úgyhogy én is imádkozom Érted, bocs :)

Egyébként Isten nem fog beleavatkozni az életedbe. Csak lehetőségeket fog biztosítani a megtéréshez és segíteni fog abban hogy megértsd hogy mi az igazság. Ha ezek után is úgy döntesz majd hogy nem kérsz Istenből, akkor Ő szomorúan ugyan de elfogadja a döntést.

2012. máj. 2. 10:09
 17/28 anonim ***** válasza:
30%

Hát ez fatális! Valaki mély gödörbeesik,de nem tudja,hogy a segítséget kérni kell. Sok wicca látja őt,de nem segítenek neki,mert arra várnak,hogy kérje a segítséget. Közben a bácsi (vagy néni?) vagy akárki a szemük láttára meghal. Vallási értelemben elkárhozik (eoipse) eoüpszó,pokolrakerül.

Mégiscsak maradok választott helyemen,melyről tudom:megszánt Krisztus,s így az üdvösség már enyém .Kegyelemből.

2012. máj. 2. 13:28
 18/28 A kérdező kommentje:
Bíró Miklós, nem jó a példameséd. És senki nem kárhozik el, olyan nincs.
2012. máj. 2. 16:20
 19/28 anonim ***** válasza:
22%
De ha mégis van,akkor megtudod a pokolban.Csakhát akkor már későn lasz.
2012. máj. 2. 20:32
 20/28 A kérdező kommentje:

Ne hiszek a Pokolban, bocsesz. Miért is hinnék? Én nem követtem el semmit, amiért bűnhődnöm kéne, vagy ha mégis, majd a következő életemben. Te a Pokolban hiszel, én az újjászületésben. Ennyi.

Ezért nem bírlak titeket, mert meg akarjátok nekem mondani, hogy nekem miért rossz.

2012. máj. 3. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!