Bűn a gyilkolás a keresztényeknek? (bővebben)
Azt tudom hogy a szándékos és ok nélküli emberölés az bűn.
Itt azokra értem akiknek olyan foglalkozásuk van mint pl. a katona, rendőr stb.
Egy keresztény katona megölhet egy embert, attól még lehet örök élete? Tegyük fel bevetés közben megölnek egy ellenséges katonát és nem vallják meg imádságban akkor bekerülhetnek Isten országába?
pl. Az amerikai hadseregben rengeteg keresztény katona van és akik bevetés közben meghalnak és tegyük fel előtte megöltek egy embert azokkal mi lesz?
Jézus lelőtt volna bárkit? Nem.
Hívő eresztény ember, aki mindenfajta erőszakot és önzést elutasít fegyvert eleve nem fog a kezébe, nemhogy háborúban öldököljön. Inkább haljak meg én, minthogy más életét elvegyem.
Dédnagyapám mesélte a második világháborúról, hogy ugye neki kötelező volt, így ha az árokban lőnie kellett, egyet lőtt föld fele, a következőt aztán az ég fele. És így nem lőtt le senkit.
Szia!
Jobb példákat is írhattál volna, például hóhér.
Ha valaki része a földi igazságszolgáltatásnak, és azért öl meg egy embert, mert igazságot szolgáltat felette a törvények szerint, az nem számít emberölésnek. Ezt nagyon szépen leírja az Ószövetség.
Isten a sziveket vizsgálja, és az indítékaink alapján képes ítéletet hozni. Nem a mi tisztünk eldönteni, hogy ki üdvözül is ki nem, és ez így van jól hidd el.
Üdv. Péter
Az agresszió minden fajtája bűn. (az önvédelmet hagyjuk figyelmen kívül)
Elméletileg sem rendőr, sem katona nem kellene, ha mindenki isten "elvárásai" alapján élne. Egy vallásos ember ne menjen katonának.
"Az amerikai hadseregben rengeteg keresztény katona van és akik bevetés közben meghalnak és tegyük fel előtte megöltek egy embert azokkal mi lesz?"
A Biblia szerint a halál után nem vagyunk tudatunkban, mégha lelkünk életben is van.
Valószínűleg elnyeri a büntetését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!