Keresztény vagyok,2 éve vagyok együtt a barátnőmmel, bűnnek számít-e ha 2 év után lefeküdnénk?
értem mit mondasz de nagyon nehéz eldönteni...
meg félek attól hogy mjad ha a jövőben meghalja a lány akit szeretnék majd és otthagynak sorra ez miatt.. :/??
Ne haragudj, ezt nem értem. Milyen lány? Otthagynak? Miért hányan lesznek?
Alapvető problémák vannak nálad. Meg , ha keresztény vagy, kérdezd meg Jézust mit szól hozzá, ha Ő igent mond, akkor oké.
Nem attól lesz valaki keresztény, hogy tábort szervez,vezet, vagy vasárnap vallásoskodik.
Egy kereszténynél ez nem kérdés, és amióta van Szentlélek, nem kell megkérdezni senkit, mert megkérdezheted Őt.
Nem bántásból mondom, de a Te esetedben mindegy.
bocsi,de megkérdezném...
nem feküdtetek le 2 évig,de úgy meddig mentetek el? köszi ha irsz :)
Nah, szóval.
"meg félek attól" Isten az univerzum leghatalmasabb személye, ha Te az Ővé vagy , hogy-hogy félsz?
A félelem nem Istentől van. Ha félsz, akkor már nem vagy biztos a dologban. Akkor meg minek?
"a jövőben meghallja a lány akit szeretnék majd" Miért, ez a lány akivel most vagy, ő ki?
"otthagynak sorra" Kik? A feleséged elött, hány barátnőd, vagy próbaházasságod lesz?
"csak h tudd, midnen hétvégén amikor tudok templonban vagyok el vagyok konfirmálva és minden nyáron
tábort tartunk a gyerekeknek ahol ott szoktam lenni velük és ezzel szolgálatot teszek a félre értés
kedvéért mondanám.. de ha neked ez nem elég keresztény akkor sajnálom"
Alpvetően Te egy jószándékú ember vagy. Táborszervezés meg ilyenek jó dolog. Gyerekekkel foglalkozni
jó dolog.
"de ha neked ez nem elég keresztény akkor sajnálom" Ez nem neki nem elég, hanem az üdvösséghez kevés.
Isten elismerését nem lehet kivívni cselekedetekkel, jó tettekkel.
Amit írtam, hogy a Te esetedben tök mindegy, azt jelenti,hogy szerintem sem ismered Istent.
Ezen kéne változtatni, és ha Isten ad egy hozzádvaló társat, akkor nem lesznek ilyen kérdéseid.
Bizonytalan vagy.Isten meg tud adni bizonyosságot a társad személyét illetően.
Van is az az ige , hogy mit együnk, mit igyunk, mibe öltözzünk, és akkor mondja Jézus, hogy
először keressétek Isten uralmát, és akkor mindez megadatik nektek. Tehát,ha Isten uralma alatt leszel,
akkor lesznek Tőle való dolgok, még feleség is.
Sok sikert,Isten mutassa meg magát neked, és az Ő tervét az életedben.Isten áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!