Keresztény vagyok,2 éve vagyok együtt a barátnőmmel, bűnnek számít-e ha 2 év után lefeküdnénk?
14:58as vagyok
Jártam hittanra és elsőáldozó is voltam.Nem lopok, nem csalok, nem hazudok nem öltem. Nem csináltam olyat ami eltélendő. 21 éves leszek és még csak a barátommal feküdtem le. A sex jó nincs ezen mit ragozni.
Kedves Utolso!
eloszor elmondtal par jo dolgot magadrol, ami dicseretes, de nem valtoztat a tenyen, hogy Isten szerint bun a hazassag elotti szex.
Az egy masik dolog, ha szerinted nem...
Hogy az egyház szerint mi a bűn, az nem többségi szavazás kérdése, tehát ha valaki azt írja, hogy szerinte nem bűn a házasság előtti szex, akkor az illető nem számít az adott hit vallójának. Ezért azt hiszem, nem arról kéne leginkább vitázni, hogy bűn-e vagy nem, erre van egyértelmű válasz: igen. Inkább az érdekes, hogy ha valaki megtartja a törvényt, akkor miért tartja meg, ha valaki nem tartja meg, akkor miért nem. Engem mostanában az foglalkoztat nagyon, hogy az is nagyfokú emberi gyengeség, ha valaki félelemből, és nem a hite melletti őszinte elköteleződésből nem fekszik le a szerelmével. Valamilyen szempontból, a felszínen, ilyenkor megtartja a törvényt, de közben meg is sérti azzal folyamatosan, hogy nem fejezi ki az érzéseit, nem tiszteli saját vágyait. Pedig az utóbbira is szükség van, és meg kell találni azt a módot, ahogy az ember ennek és a tisztaság megőrzésének egyszerre tesz eleget.
25f
"tanácstalan vagyok mert 1felől azt hallom h amit megírtak az mindig is úgy lesz más felől meg h manapság meg már ez van ."
két dolog:
a ne paráználkodj! (tízparancsolatból) jelent mindenféle szexualitást házasságon kívül. Házasodjatok össze és dolog megoldva.
másik:Isten véleménye nem változott meg!
Jézus Krisztus tegnap ma és mindörökké ugyan az.Zsid.13.8.
Te ebből azt olvasod ki, hogy Isten megváltozott volna 2011 re, mert erkölcstelen a világ?:D
Nem hinném! Ha az egész világ elzüllene,Isten törvényei akkor is örökké megállnak.
"Ne tévelyegjetek: Se paráznák...se házasságtörök..nem örökölhetik Isten Országát "...(I.Kor. 6:9-10 )
20.16-os vagyok, nem engem kérdeztél, de tisztelettel kérlek.... :D
Nekem az jön le az írásodból, hogy szeretnél valami kiskaput, valami felmentést..valami olyasmit, hogy félreértjük Isten tiltását a paráznasággal kapcsolatban.. valamit, ami bizonyítaná, hogy Isten véleménye megváltozott volna... :D
Hát nem!
Sem miattad, sem más miatt nem változik Isten véleménye :D
De azt látom, hogy olyanok válaszát keresed, akik öszefognának veled és bátorítanak :D
Vajon ha az egész világot magad mellé állítanád is, Istent megváltoztatnád és a mai naptól megengedné? :D
Nem hiszem!
Kínlódjál csak, de tudd Istennek mi a véleménye.Tudod te azt szerintem ....
A világban nem ezt látod igaz?..hmm :D
Igen ám, de a világ elveszik és mindazok is, akik meg nem térnek!
A világ nem Isten akaratában jár, hanem ellenséges Istennel. Mit akarsz hallani?
Döntsd már el világi vagy, vagy keresztény?!
Két urat nem lehet szolgálni...
értem mit mondasz de nagyon nehéz eldönteni...
meg félek attól hogy mjad ha a jövőben meghalja a lány akit szeretnék majd és otthagynak sorra ez miatt.. :/??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!