Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény vagyok,2 éve...

Keresztény vagyok,2 éve vagyok együtt a barátnőmmel, bűnnek számít-e ha 2 év után lefeküdnénk?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 14:16
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
és ha nem akkor mért nem??
2011. júl. 15. 15:23
 12/34 anonim ***** válasza:
33%

14:58as vagyok

Jártam hittanra és elsőáldozó is voltam.Nem lopok, nem csalok, nem hazudok nem öltem. Nem csináltam olyat ami eltélendő. 21 éves leszek és még csak a barátommal feküdtem le. A sex jó nincs ezen mit ragozni.

2011. júl. 15. 15:24
 13/34 anonim ***** válasza:
68%

Kedves Utolso!

eloszor elmondtal par jo dolgot magadrol, ami dicseretes, de nem valtoztat a tenyen, hogy Isten szerint bun a hazassag elotti szex.

Az egy masik dolog, ha szerinted nem...

2011. júl. 15. 16:40
 14/34 anonim ***** válasza:
76%
Ha eddig kibírtátok,akkor házasság utánig is meg lehet csinálni. Igen egyébként bűnnek számít.
2011. júl. 15. 17:46
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

Hogy az egyház szerint mi a bűn, az nem többségi szavazás kérdése, tehát ha valaki azt írja, hogy szerinte nem bűn a házasság előtti szex, akkor az illető nem számít az adott hit vallójának. Ezért azt hiszem, nem arról kéne leginkább vitázni, hogy bűn-e vagy nem, erre van egyértelmű válasz: igen. Inkább az érdekes, hogy ha valaki megtartja a törvényt, akkor miért tartja meg, ha valaki nem tartja meg, akkor miért nem. Engem mostanában az foglalkoztat nagyon, hogy az is nagyfokú emberi gyengeség, ha valaki félelemből, és nem a hite melletti őszinte elköteleződésből nem fekszik le a szerelmével. Valamilyen szempontból, a felszínen, ilyenkor megtartja a törvényt, de közben meg is sérti azzal folyamatosan, hogy nem fejezi ki az érzéseit, nem tiszteli saját vágyait. Pedig az utóbbira is szükség van, és meg kell találni azt a módot, ahogy az ember ennek és a tisztaság megőrzésének egyszerre tesz eleget.

25f

2011. júl. 15. 19:58
 16/34 yuda ***** válasza:
72%

"tanácstalan vagyok mert 1felől azt hallom h amit megírtak az mindig is úgy lesz más felől meg h manapság meg már ez van ."

két dolog:

a ne paráználkodj! (tízparancsolatból) jelent mindenféle szexualitást házasságon kívül. Házasodjatok össze és dolog megoldva.

másik:Isten véleménye nem változott meg!

Jézus Krisztus tegnap ma és mindörökké ugyan az.Zsid.13.8.

Te ebből azt olvasod ki, hogy Isten megváltozott volna 2011 re, mert erkölcstelen a világ?:D

Nem hinném! Ha az egész világ elzüllene,Isten törvényei akkor is örökké megállnak.

"Ne tévelyegjetek: Se paráznák...se házasságtörök..nem örökölhetik Isten Országát "...(I.Kor. 6:9-10 )

2011. júl. 15. 20:16
 17/34 A kérdező kommentje:
19:58as az utolsó mondatod kifejtenéd jobban,emrt az érdekel h mit értesz ez alatt :D
2011. júl. 15. 22:28
 18/34 A kérdező kommentje:
nagyon rossz, hogy nem tudom mit tegyek, emrt 2 év már nem kis idő azért és nagyon vágyunk rá de vétkezni sem akarok emrt az is fontos nekem.. :/
2011. júl. 15. 22:32
 19/34 yuda ***** válasza:
100%

20.16-os vagyok, nem engem kérdeztél, de tisztelettel kérlek.... :D

Nekem az jön le az írásodból, hogy szeretnél valami kiskaput, valami felmentést..valami olyasmit, hogy félreértjük Isten tiltását a paráznasággal kapcsolatban.. valamit, ami bizonyítaná, hogy Isten véleménye megváltozott volna... :D

Hát nem!

Sem miattad, sem más miatt nem változik Isten véleménye :D

De azt látom, hogy olyanok válaszát keresed, akik öszefognának veled és bátorítanak :D

Vajon ha az egész világot magad mellé állítanád is, Istent megváltoztatnád és a mai naptól megengedné? :D

Nem hiszem!

Kínlódjál csak, de tudd Istennek mi a véleménye.Tudod te azt szerintem ....

A világban nem ezt látod igaz?..hmm :D

Igen ám, de a világ elveszik és mindazok is, akik meg nem térnek!

A világ nem Isten akaratában jár, hanem ellenséges Istennel. Mit akarsz hallani?

Döntsd már el világi vagy, vagy keresztény?!

Két urat nem lehet szolgálni...

2011. júl. 15. 22:46
 20/34 A kérdező kommentje:

értem mit mondasz de nagyon nehéz eldönteni...

meg félek attól hogy mjad ha a jövőben meghalja a lány akit szeretnék majd és otthagynak sorra ez miatt.. :/??

2011. júl. 15. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!