Vélemény arról, hogy a Hit Gyülekezete egyház lehet?
Szerintem baromság. Minek kell nekik elismerés hogy elismert egyház lett a gyulekezetuk? Legyenek megelégedve azzal ami van, és kész. Nem így kell népszerűnek lenni..
Németh Sándor meg legyen alázatos, ne politzáljon, és ne reklámozza önnmagát.
Egyháznak hívják magukat, de hát ugye bár egy szekta sem hívja magátszektának, hanem egyháznak vagy kisegyháznak. A hitgyüli az egy nagyon nagy és veszélyes szekta. Ezen kívül agymosottak is, ahogy a többi szektához tartozó emberek.
Sokakat tettek már tönkre, főleg fiatalokat próbálnak bevonni a szektájukba. És minden szekta tett tönkre emberi életeket, nem is keveset...
"Szerintem baromság. Minek kell nekik elismerés hogy elismert egyház lett a gyulekezetuk?"
Ugyanezt elmondhatjuk a többi 13 egyházról is ennyi erővel! Sőt, minek legyen egyáltalán olyan fogalom, hogy egyház Magyarországon, nem?!
"Vélemény arról, hogy a Hit Gyülekezete egyház lehet?"
Miért ne.Úgy is humbukk az egész.Fizessen adót rendesen állambácsinak,hisz az állam "bárányaiból" él.Plusz tegye el nyugodtan a neki járó hasznot,ha már egy ilyen dinamikusan fejlődő "vállalatot" sikerült létrehoznia és működteti.
A lényeg,hogy ne legyen politikai ereje,mert akkor vége a hazának.
Kedves rockerboy800!
Egyetértek, vannak negatív példák a Hit Gyülekezetén belül. Nem egy emberről hallottam, aki túlzásba vitte a böjtölést, hetekig nem evett egyfolytában, majd diliházban kötött ki. Nem egy emberről tudok, aki titokban házasságtörésben, vagy más erkölcstelenségben élt, és ez által hozott szégyent a gyülekezetre. Több emberről hallottam, akik elhagyták a gyülekezetet, és igen sanyarú sorsra jutottak ezt követően - mondhatja valaki, hogy a gyülekezet tette tönkre, azt hiszem sem ezt, sem az ellenkezőjét nem lehet bizonyítani a legtöbb esetben.
DE! Könyörgöm, ne csak ezt a néhány negatív példát szajkózzuk már állandóan ha a Hit Gyülekezetéről van szó - és most ezt nem csak neked mondom, hanem általánosságban. Ugyanilyen erővel lehetne beszélni a sok házasságtörő, homoszexuális, alkoholista, öngyilkos, stb. bármilyen más vallásúról - akár katolikus, akár református, akár buddhista, akár muszlim, akár ateista. Mondhatjuk, hogy ezeket az embereket a saját vallásuk, egyházuk, ideológiáik tették tönkre, akár vallásosról, akár nem vallásosról legyen szó!
Viszont nézzük már meg a pozitív példákat is, és ne próbáljuk meg eltusolni azt, hogy ennek a bizonyos szóban forgó "destruktív szektának" mennyi pozitívum is a számlájára írható!
A teljesség igénye nélkül csupán a gyülekezet - határon innen és határon túli - rászorulók irányába végzett karitatív munkáját említeném, ami élelmiszer, építőanyag, készpénz és kétkezi munka formájában több százmillió forint nagyságrendben mérhető - amit a gyülekezet tagjainak önkéntes felajánlásából gyűjtöttek össze (pl. Hites Adakozók Hálózata.)
Hadd említsem még meg az egyének - különösen fiatalok - és komplett családok erkölcsi és szellemi megújulását, helyreállását: számtalan alkoholistának, kábítószerfüggőnek, elvált férjeknek- feleségeknek, szülőtlen gyerekeknek biztosított a gyülekezet új jövőt, és adott reményt az újrakezdéshez.
Ezen kívül nem is beszélve a számtalan orvosi feljegyzéssel rendelkező gyógyulásos jellegű csodáról, amit a HGy lelkészeinek, tagjainak az imáira kapott válaszul tudtak regisztrálni orvosok, és számtalan esetben megállapították, hogy egyértelműen csodáról van szó. Ezeket a csodákat lehet szkeptikusan fogadni, viszont a megtörténtük tény, amiről számtalan esetben hivatalos dokumentum készült - ez is mindenképpen a gyülekezet pozitív gyümölcsei közé listázható.
Ez nem karitatív. Karitatív az lenne, ha abszolúte nem várnának semmit. Viszont ezt a sok sz*rt azért osztogatják szét, hogy térítsenek. A Jehovák is osztják az élelmiszer, mellécsapják az Őrtornyukat, meg hogy menj velük imádkozni.
Egy vállalat esetében ezt marketingnek könyvelik el. Hohó! Dehiszen ez egy egyház ugye, és ebben az esetben már karitatív szentlelkekről beszélünk.
"Ez nem karitatív. Karitatív az lenne, ha abszolúte nem várnának semmit."
Nem vagyok mindentudó, azt viszont tudom, hogy Nyíregyházán minden pénteken ételt osztanak a Hitesek a hajléktalanoknak legalább 10 éve, és ezek közül a rászoruló emberek közül egyik sem gyülekezeti tag, és egyiküket sem láttam még hites prospektussal elmenni a vacsora után! Tehát mit várnak el tőlük?
Ezen kívül az árvíz-belvíz károsultak számára, vörösiszap károsultak, Haitiben a földrengés károsultak számára adományozott összesen több százmilliós segély is mind önzetlen volt, semmit nem vártak érte vissza. (A 2010 húsvéti Vidám Vasárnapon 2 óra alatt több, mint 30 millió segély gyűlt össze a felajánlásokból.)
Végre elkezded a tényeket is látni, vagy továbbra is csomót keresel a kákán? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!