A pogányok mit csinálnak karácsonykor?
Igen! Sokan azt mondják, hogy ez a "szeretet" ünnepe!
Tényleg? Arra az egy estére, vagy arra a 2 napra?
És azután??? Miért nem lehet minden nap a szeretet "ünnepe"?
Miért nem töltik minden napunkat abban a meghittségben, szeretetben? Erre kineveznek egy napot ami egy keresztény hagyománynak nevezett (persze köztudottan egyálltalán nem keresztényi ünnep) és pogány ünnep, a pénz ünnepe lett belőle...
Üdv.: egy keresztéy.
"Mondjuk ki nyugoddtan, lehet szépíteni, ez a pogányoknak a pénz ünnepe! A pénzről szól!!! Mert ha nincs pénz rá akkor meg lehet nézni, hogy mi van olyankor egy családban..."
Hát te hülye vagy!
Mi pogányok vagyunk, én wicca. Állítunk karácsonyfát, főzünk vacsorát, talán meg is ajándékozzuk egymást de nem csinálunk amerikai giccsparádét.
Kiöltözünk, gyertyát gyújtunk, halk zeneszó szól.
Elmegyünk családlátogatóba, mert nálunk fontos a család. Nem a szent család, hanem a sajátunk, amelyikbe beleszülettünk.
Ezt, hogy szeretet ünnepe, nem úgy kell nézni, hogy máskor nem szeretnénk egymást. aki így látja, annak a felfogásával van valami baj.
A megajándékozás sem a pénzről szól. Hiszen saját készítésű ajándékok mindig vannak, egy puszi is lehet az, de a legnagyobb ajándék, hogy ott vagyunk egymásnak.
Ha ez neked a pénzről szól, akkor csak sajnálni tudlak.
Én is wicca vagyok, 11:53-kor írtam - és én sem értem, kedves keresztény embertársam, hogy neked tulajdonképpen mi bajod van.
Hogy kapcsoltad össze a pogányságot és a pénzzé vált szeretetet? A pogányok kifejezetten nem szánnak nagy jelentőséget a karácsonynak, tehát a kettő még csak nem is nagyon jön össze - tulajdonképpen nehéz kihámozni, mire akarsz utalni.
Egyvalamire vigyázzatok!
Minden Karácsonykor születésnapkor, szilveszterkor idősebbek lesztek egy évvel, de vajon idősebbek lesztek-e egy órával is, mint mikor átnézed a könyvelésedet és rájössz, hogy tizenkét hónapot vesztegettél el mindenféle haszon nélkül.
Charles Dickens-től szabadon.
És idéznék még Vavyan Fable-től is:
"Anyámék minden évben vettek egy lemészárolt fenyőfát, teleaggatták villódzó villanyégőkkel, és a szegény fa ott oszladozott hetekig; egész fenyőerdők agóniája az ember szeretetünnepe. Nem vagyunk mi barbárok? Áldozatot mutatunk be olyan hagyományok oltárán, amelyekről már csak homályos sejtésünk van. Libát, pulykát, malacot, bárányt, fenyőt áldozunk."
Álljatok meg egy percre a nagy karácsonyi készülődésben, és nézzétek az embereket, mit is csinálnak.
Meglehet nézni a boltokat, a vásárlókat, a tv reklámokat, az embreket, és azt, hogy olyankor mennyire foglalkozunk a másikkal (tisztelet a kivételnek).
Rohannak és azt számolgatják, hogy mennyi pénzük van amiből sok ajándékot, vagy éppen nagy vacsorát, sütés főzést csináljanak.
El lehet olvasni egy riportot egy püspöktől. Sok mindenről beszél csak Krisztusról nem.
Összeegyeztethető-e mosolyogva a wicca vallás vagy a teremtő Istenben hívő vallás, hogy millió hektár számra vágják ki a fenyőerdőket, hogy a szobákba bevíve két hét alatt agyonszáradjanak és az utcára dobják? Összeegyeztethető-e, hogy "kőolajhegyeket" finomítsanak, hogy egyáltalán nem időtálló, gagyi műanyagot gyártsanak rahedli energiabevitellel műfenyő gyanánt? Hogy mindezek előtt, mint valami istenség előtt megálljunk tiszteletet téve előtte? Mire jó ez?
Enélkül nem lehet szeretni??? Enélkül nem lehet összejönni a családdal? Máskor nem is szoktatok? Ha akkor igen, akkor ennek tiszteletére miért nem állítotok karácsonyfát? Ja, és a félreértések elkerűlése végett, nem vagyok jehova tanúja...
A pogányt ne keverjük a hitetlennel.
A pogányok is hisznek valamiféle istenség(ek)ben, míg az ateisták nem.
Kikérem magamnak! Pogány vagyok (wicca) és nőnemű. Békésebb és nyugodtabb vagyok. Téli napfordulókor gyertyát és füstölőt gyújtok, kis szentélyt építek, és terméseket, fenyőágat rakok rá.
Majd három nap múlva (24-én) a családommal együtt ünneplek faállítással, vacsorával, ajándékozással, rokonlátogatással. És mi nem azért megyünk rokonlátogatóba, mert kell vagy illik, hanem, mert nagyon összetartozunk.
na elárulok valamit a karácsony eredetileg pogány ünnep lásd google kereső
Ja és régen vér álldozatot mutattak be karácsonykor az isteneknek egyes nagyon barbár törzseknél nem csak állati hanem ember áldozatot is de ne feledjük a keresztények sem voltak különbek az egyház is szemrebbenés nélkül írtotki népcsoportokat akik nem követték a vallásukat ja én is pogány vagyok legalábis nem vagyok megkeresztelve de még a disznót is sajnálom mikor le kell vágni szóval ezzel azt akarom mondani attól hogy valaki pogány attól még nem lesz gyilkos meg őrűlt csak annyi esély van rá mint egy keresztény vagy egy akármilyen vallást követő embernek azt hogy valaki jó vagy rossz nem az határozza meg hogy miben hisz hanem a cselekedeteink adják meg ezt hogy jók vagy rosszak vagyunk e .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!