Melyik lehet az igazi Biblia?
Találtam kettőt a Libri oldalán, de van egy kis eltérés árban és oldalszámban.. De a cím alapján pedig azt mondanám, hogy mindkettő ugyanaz :P Szerintetek?
Köszönöm a segítséget!
Az egyik a zsidoke az oszovetseg
a masik a keresztenyeke ujszovetseg
Szia!
1. jól írta. Szerintem ezen kívül maximum a kötésben van még különbség.
manju
értem, köszönöm :)
És kb mekkorák ezek a könyvek, esetleg tudja valaki?
Szia! Én inkább ezt ajánlanám:
Károli Gáspár fordítása - régies a nyelvezete, de hamar hozzá lehet szokni. Cérnafűzött keménytáblás a kötése, ebből is látszik, hogy ezt rendszeres használatra tervezték - sokkal strapabíróbb, mint a ragasztott kötésűek. 3 féle méretben lehet kapni: kicsi zsebméretű (11x16,5cm), közepes (13,5x20,5cm) és nagy családi (17x24cm) (most a képe alapján nem tudom megmondani, hogy a belinkelt változat melyik). És ha tényleg sokat olvasod, vagy hordod magaddal, célszerű zip-záras borítót venni hozzá.
Üdv.
A Károli féle változat kerülendő a félrefordításaik miatt...és mert csonkított benne az ószövetség és judaista változatot követik
az újprotestáns fordításban is szép számmal vannak hibák
ha igazit akarsz, vegyél görög nyelvű ó- és újszövetésget és azt olvasd, mert teljes szöveghű magyar nyelvű bibliafordítás nincs!
ha mégis magyar nyelvű újkiadásút akarsz, vegyél katolikus Neovulgátát, abban benne van Judit, Tóbiás, Bölcsességek, Makkabeusuk könyve stb
mindenféle méretben és árban
köszönöm az eddigi válaszokat!
A standard változat akkor mindent tartalmaz, ugye?
Igen, a SZIT-es mindent tartalmaz.
A protestáns a csonkított.
Kiadtak a bibliájuk mellé egy deuterokanonikus bibliai könyvek című könyvet, és ennek előszavában elismerik hogy az őskereszténység bibliája a Szeptuaginta volt... hogy miért a csonkítottat olvassák és reklámozzák és miért nem térnek vissza a Szeptuagintához... arra nincs válasz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!