Létezik ilyen, vagy csak anyukám fejében van ez?
Szerintem Jézus megjelenhet itt a földön bárkinek ha akar (ismerek olyat akinek valóban megjelent többször is), de az egészen biztos hogy soha senkit nem akar elcsábítani vagy elköltöztetni a jelenlegi élettársától. Az se tűnik túl valószínűnek hogy telefonra lenne szüksége :)
Én a helyedben magánnyomozót fogadnék (bár ez gondolom nagyon sokba kerül), vagy saját magam próbálnám lebuktatni a csalót. Vagyis követném, és készítenék pár fotót a nappali tevékenységéről.
Kedves Kérdező !
Sajnálatos módon vannak ilyen szélsőséges megnyilvánulások keresztényekből és más szektákhoz tartozóktól amit a nemhívők rögtön kiragadnak
és általánosítanak és megállapítják a gyülekezetbe
járás nem jó.
Nem a gyülekezetben járással van a probléma hanem azzal hogy milyen vallású gyülekezetbe jár ?
ahol felszedett valami negatív szellemiséget és ezek jöttek elő belőle.
Legelőször fontos lenne tisztázni milyen gyülekezetbe jár
és ha tényleg szélsőséges a családnak közbe kell avatkozni ! és kiszabadítani onnan akár az igazságszolgáltatás segítségével is, ha odáig elmenne a szekta.
Shalom
Kedves Kérdező!
Őszinte együttérzéssel olvastam a soraid.
Természetesen ilyen nincs, Jézus Krisztus senkinek nem jelenik meg házassági ajánlattal, és nem szakítja el a családjától. Ez nem kérdés, teljesen idegen a Biblia szellemiségétől, és az egészséges keresztyén lelkiségtől.
Én is azt javaslom, keress egy pszichológust édesanyád számára, aki tud segíteni. Ugyanakkor arra szeretnélek bátorítani, hogy egy hívő keresztyén, hitét gyakorló pszichológushoz fordulj - nem azért, mert én magam is hívő ember vagyok, hanem azért, mert az általad leírtakból az derül ki, hogy édesanyád a gyülekezetben kapott valami negatív befolyást. Ennek egyébként nem az oka, hogy a hit rossz, vagy beteggé tenne, hanem az, amire az egyik válaszoló is utalt, hogy vélhetően(!) abban a gyülekezetben abnormális tanítások, és még inkább abnormális gyakorlatok vannak, de elképzelhető, hogy édesanyád egy korábbi életszakaszából egy fel nem dolgozott negatív élményt cipel magával. A kettő közül bármelyik is igaz, egy ilyen trauma szakszerű megoldásában igazán egy keresztyén pszichológus tud segíteni.
Arról, amit az egyik hozzászóló javasolt (beszélj a gyülekezet vezetőjével), a következőt gondolom: kellene tudni, hogy pontosan milyen gyülekezetbe jár édesanyád (ha megírod privát üzenetben, szívesen segítek). Ha történelmi felekezetbe, akkor beszélhetsz a lelkésszel/plébánossal, ilyen jellegű elhajlás egy történelmi felekezetben 99,9%, hogy nincs, ekkor inkább az a verzió képzelhető el, hogy egy korábbi traumát hordoz édesanyád, vagy hittől független betegsége van. Ha pedig valamilyen szektáról van szó, ott már van esélye, hogy tévtanítás áldozata lett, ebben az esetben a lehető legrosszabb, ha a gyülekezet vezetőjének a tudomására hozod, hogy ki nem tartod normálisnak, ami édesanyáddal történt - mert ebben az esetben mindent el fog követni azért, hogy édesanyádat még jobban odakösse. Sajnos a rendszerváltás után jelentek meg ilyen vallási csoportok Magyarországon is.
Még egyetlen dolog: tudom, hogy nehéz ez a helyzet, és még nehezebb neked elindulnod, - nem tudom mi van benned: félelem, tehetelenség, harag, szégyen, düh. De tudnod kell, hogy nincs sem szégyellnivalód, sem félnivalód. Sok erőt kívánok édesanyád megmentéséhez, segítéséhez, és kívánom, hogy a családod többi tagja (édesanyád élettársa, ha vannak testvéreid, v bárki), bölcsen és szeretettel álljon melléd ebben az embert próbáló helyzetben.
Ha úgy érzed, hogy bármiben tudok segíteni, kérlek, írj!
Szeretettel:
egy református lelkipásztor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!