Mit szeretnétek hogy tegyen Isten ahoz hogy meglásd azt, hogy ha nem fogadod el az Ö kegyelmét akkor a pokolba fogsz kínoztatni a bűneidért örökkön örökké?
Utolsónak:
Kényszerből vagy félelemből senki se fog hinni -ez oké , de ezzel azt akarod mondani hogy nem kell figyelmeztessük az embereket nehogy megijedjenek? Ez olyan mintha valaki egy szakadék fele hajtana a kocsiával és te nem figyelmezteted nehogy megijeszd -igy inkább hagyod hogy belezuhanjon .
Ez a kérdés szerintem nem kényszer a hitre vagy megfélemlítő(én sehol nemlátom hogy az lenne) inkább azért lehetett feltéve ez a kérdés hogy az olvasó HÁTHA elgondolkozik hogy mi van ha.. és elkezdi keresni Istent, és ha keresi megtalálja.)
Kedves kérdező!
Úgy látom, hogy még senki sem világosított fel arról, hogy nem létezik pokol olyan értelemben, ahol a bűnös embereket kínoznák. A BIBLIA az eredeti nyelvein több mint 70-szer használja a héber se’ól′ (seol) szót és annak görög megfelelőjét, a hai′dész(hádesz) szót. Mindkettő a halállal van kapcsolatban. Némelyik bibliafordítás „sírnak” vagy „pokolnak” fordítja őket.
A bibliában a pokol szó az emberiség közös sírhelyére utal (Prédikátor 9:10, Ézsaiás 5:14, Cselekedetek 2:31; Jelenések 20:13). Jézus is a seolba került.
Isten örök életet ígér az embereknek, nem pedig örök kínzást. Ezért a Biblia azt tanítja, hogy „lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak” (Cselekedetek 24:15).
Bea
Kedves Bea!
Harmadik válaszoló vagyok. Köszönöm szépen, hogy kifejtetted, nos, pontosan ezért nem hiszek a pokolban. Csak nekem nem volt energiám ezt mondatokba önteni :)
"Eggyértelmű, de milyen örömhírről beszélsz ha nemis tudod mitől menekültél meg?"
Ismétlem: a régi héberek nem a pokolban hittek, hanem a túlvilágban és az isteni igazságszolgáltatásban. Tehát nem azért mentek Jézushoz, mert féltek a pokoltól, hanem mert megtapasztalták, milyen kegyetlen és nyomorúságos az élet. (ezért váltak elsősorban a szegények és a betegek a követőjévé.) Továbbá a bűntudat már itt a földön kéne, hogy emésszen a rossz dolgokért, az ember ugye ettől szeretne megszabadulni.
Rövid válasz a kérdésedre: mitől szabadultam meg? A bűneimtől itt és most. A hiábavaló, őszintétlen élettől, ami engem is ugyanúgy fenyegetett, mint mindenki mást. A létrontástól szabadultam meg.
" És ha tudod hogy megmenekültél akkor nem-e kellene hogy figyelmeztesd a többieket is, hogy ne kerüljenek oda, vagy inkább nem szólsz nehogy megharagudjanak ,és hagyod hogy menjenek a veszedelembe?! - eggyértelmű hogy jobb halgatni és gyávának lenni."
A megharagvásnak és a gyávaságnak ehhez semmi köze. Ismét mondom: a mi dolgunk Isten örömhírének a terjesztése
"(A figyelmeztetés vagy felvilágosítás nem egyenlő a fenyegetéssel. )"
Ha elolvasod a kérdésidet, láthatod benne a burkolt fenyegetést: térjetek meg, különben.....
Ezzel szemben Jézus valóban figyelmeztetett: "Vigyázzatok nehogy kísértésbe essetek, mert nem tudjátok, mely órában jön el Uratok."
"Ha te bűnnek nevezed azt ha valaki elmondja hogy van pokol mert Jézus Öt elvitte erre a helyre, és megmutatta neki azért hogy szoljon az embereknek -akkor egyben azt is mondtad hogy bűn az ha Jézus valakinek megmutatja ezt a helyet.."
Nem hiszem, hogy Jézus bárkit is elvitt volna a pokolba, miután a pokol nem egy létező hely, tekintve, hogy a lélek nem anyagi természetű, így nem is kerülhet semmiféle helyre. A pokol az egy lelkiállapot amelyet már itt a földön is megtapasztalunk, és ez az Isten nélküliség. jaj annak a léleknek, aki ebben az állapotban költözik el, ez igaz. De nem azért mert megbüntetik, hanem mert nem tudja átélni Isten közelségét. Nagy különbség.
Tisztelettel:
Az ál(l)hívő
Úgy látom,a többség összeszedetten és szépen válaszolt.Egyébként sok kérdés volt már itt a GYIK-on az ilyen 23 perc a Pokolban-szerű riogatós videók kapcsán,sok parázs vitával.Én azt tudom mondani Neked,kedves Kérdező,hogy ne félj."Ne féljetek"-hangzik el ez a Bibliában rengetegszer,és nem véletlenül.Isten nem a félelem istene,nem egy véreskezű zsarnok,aki azt nézi,kit taszíthat a Pokolra.Isten véghetetlen szeretet és kegyelem,amit/akit elfogadsz vagy elutasítasz.Elfogadni az Üdvösség,elutasítani a Pokol.És ez nem fizikai hely,hanem állapot,az Istentől való távollét állapota.
A Pokol fizikai helyként nem létezik.Kész röhej,hogy magukat kőkemény hívőnek tartó emberek bevesznek ilyesmit,mikor a Biblia egy szóval sem említi a létezését,ráadasul a korabeli felfogásba sem illeszkedik,ahogy már előttem is leírták.
Akik ezeken a videókon riogatják az embereket,ugyanazt a pszichológiai hatást lovagolják meg,mint a középkori papok: a "mi van,ha igaz"-faktort.De nem igaz.És akármennyire is állítja valaki,hogy neki ezt Jézus személyesen mutatta Szűz Máriával meg az angyalokkal és a rózsaszín egyszarvúkkal,attól még ökörség marad.Inkább beszélgess felvilágosult,nyitott gondolkodású hívő emberekkel,és olvass sokat modern teológiai irodalmat.
A válasz megírásának időpontja: 07-09 11:52
Neked lehet, hogy mindegy, de vajon Istennek is az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!