Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit szeretnétek hogy tegyen...

Mit szeretnétek hogy tegyen Isten ahoz hogy meglásd azt, hogy ha nem fogadod el az Ö kegyelmét akkor a pokolba fogsz kínoztatni a bűneidért örökkön örökké?

Figyelt kérdés
2011. júl. 6. 13:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Nekem (és tudomásom van arról, hogy sok-sok más hívőnek) bőven elég Isten szeretéséhez az, hogy Ő Maga a Szeretet, nincs szükség megfélemlítésre. Milyen hívő már az, aki kizárólag félelemből hisz??
2011. júl. 6. 19:52
 22/31 anonim ***** válasza:
57%

Utolsónak:

Kényszerből vagy félelemből senki se fog hinni -ez oké , de ezzel azt akarod mondani hogy nem kell figyelmeztessük az embereket nehogy megijedjenek? Ez olyan mintha valaki egy szakadék fele hajtana a kocsiával és te nem figyelmezteted nehogy megijeszd -igy inkább hagyod hogy belezuhanjon .

Ez a kérdés szerintem nem kényszer a hitre vagy megfélemlítő(én sehol nemlátom hogy az lenne) inkább azért lehetett feltéve ez a kérdés hogy az olvasó HÁTHA elgondolkozik hogy mi van ha.. és elkezdi keresni Istent, és ha keresi megtalálja.)

2011. júl. 7. 09:30
 23/31 anonim ***** válasza:
60%

Kedves kérdező!

Úgy látom, hogy még senki sem világosított fel arról, hogy nem létezik pokol olyan értelemben, ahol a bűnös embereket kínoznák. A BIBLIA az eredeti nyelvein több mint 70-szer használja a héber se’ól′ (seol) szót és annak görög megfelelőjét, a hai′dész(hádesz) szót. Mindkettő a halállal van kapcsolatban. Némelyik bibliafordítás „sírnak” vagy „pokolnak” fordítja őket.

A bibliában a pokol szó az emberiség közös sírhelyére utal (Prédikátor 9:10, Ézsaiás 5:14, Cselekedetek 2:31; Jelenések 20:13). Jézus is a seolba került.

Isten örök életet ígér az embereknek, nem pedig örök kínzást. Ezért a Biblia azt tanítja, hogy „lesz feltámadásuk mind az igazságosaknak, mind az igazságtalanoknak” (Cselekedetek 24:15).

Bea

2011. júl. 7. 19:02
 24/31 anonim ***** válasza:

Kedves Bea!

Harmadik válaszoló vagyok. Köszönöm szépen, hogy kifejtetted, nos, pontosan ezért nem hiszek a pokolban. Csak nekem nem volt energiám ezt mondatokba önteni :)

2011. júl. 7. 19:28
 25/31 anonim ***** válasza:

"Eggyértelmű, de milyen örömhírről beszélsz ha nemis tudod mitől menekültél meg?"

Ismétlem: a régi héberek nem a pokolban hittek, hanem a túlvilágban és az isteni igazságszolgáltatásban. Tehát nem azért mentek Jézushoz, mert féltek a pokoltól, hanem mert megtapasztalták, milyen kegyetlen és nyomorúságos az élet. (ezért váltak elsősorban a szegények és a betegek a követőjévé.) Továbbá a bűntudat már itt a földön kéne, hogy emésszen a rossz dolgokért, az ember ugye ettől szeretne megszabadulni.

Rövid válasz a kérdésedre: mitől szabadultam meg? A bűneimtől itt és most. A hiábavaló, őszintétlen élettől, ami engem is ugyanúgy fenyegetett, mint mindenki mást. A létrontástól szabadultam meg.

" És ha tudod hogy megmenekültél akkor nem-e kellene hogy figyelmeztesd a többieket is, hogy ne kerüljenek oda, vagy inkább nem szólsz nehogy megharagudjanak ,és hagyod hogy menjenek a veszedelembe?! - eggyértelmű hogy jobb halgatni és gyávának lenni."

A megharagvásnak és a gyávaságnak ehhez semmi köze. Ismét mondom: a mi dolgunk Isten örömhírének a terjesztése

"(A figyelmeztetés vagy felvilágosítás nem egyenlő a fenyegetéssel. )"

Ha elolvasod a kérdésidet, láthatod benne a burkolt fenyegetést: térjetek meg, különben.....

Ezzel szemben Jézus valóban figyelmeztetett: "Vigyázzatok nehogy kísértésbe essetek, mert nem tudjátok, mely órában jön el Uratok."

"Ha te bűnnek nevezed azt ha valaki elmondja hogy van pokol mert Jézus Öt elvitte erre a helyre, és megmutatta neki azért hogy szoljon az embereknek -akkor egyben azt is mondtad hogy bűn az ha Jézus valakinek megmutatja ezt a helyet.."

Nem hiszem, hogy Jézus bárkit is elvitt volna a pokolba, miután a pokol nem egy létező hely, tekintve, hogy a lélek nem anyagi természetű, így nem is kerülhet semmiféle helyre. A pokol az egy lelkiállapot amelyet már itt a földön is megtapasztalunk, és ez az Isten nélküliség. jaj annak a léleknek, aki ebben az állapotban költözik el, ez igaz. De nem azért mert megbüntetik, hanem mert nem tudja átélni Isten közelségét. Nagy különbség.

Tisztelettel:

Az ál(l)hívő

2011. júl. 7. 19:57
 26/31 Tyler913 ***** válasza:

Úgy látom,a többség összeszedetten és szépen válaszolt.Egyébként sok kérdés volt már itt a GYIK-on az ilyen 23 perc a Pokolban-szerű riogatós videók kapcsán,sok parázs vitával.Én azt tudom mondani Neked,kedves Kérdező,hogy ne félj."Ne féljetek"-hangzik el ez a Bibliában rengetegszer,és nem véletlenül.Isten nem a félelem istene,nem egy véreskezű zsarnok,aki azt nézi,kit taszíthat a Pokolra.Isten véghetetlen szeretet és kegyelem,amit/akit elfogadsz vagy elutasítasz.Elfogadni az Üdvösség,elutasítani a Pokol.És ez nem fizikai hely,hanem állapot,az Istentől való távollét állapota.

A Pokol fizikai helyként nem létezik.Kész röhej,hogy magukat kőkemény hívőnek tartó emberek bevesznek ilyesmit,mikor a Biblia egy szóval sem említi a létezését,ráadasul a korabeli felfogásba sem illeszkedik,ahogy már előttem is leírták.

Akik ezeken a videókon riogatják az embereket,ugyanazt a pszichológiai hatást lovagolják meg,mint a középkori papok: a "mi van,ha igaz"-faktort.De nem igaz.És akármennyire is állítja valaki,hogy neki ezt Jézus személyesen mutatta Szűz Máriával meg az angyalokkal és a rózsaszín egyszarvúkkal,attól még ökörség marad.Inkább beszélgess felvilágosult,nyitott gondolkodású hívő emberekkel,és olvass sokat modern teológiai irodalmat.

2011. júl. 7. 22:37
 27/31 anonim ***** válasza:
Nem teljesen mindegy, hogy hiszek-e Istenben, vagy sem, amikor nem viselkedek bűnöző módra, hanem egy normális, átlagos életet élek, senkit nem bántva?
2011. júl. 9. 11:52
 28/31 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: 07-09 11:52

Neked lehet, hogy mindegy, de vajon Istennek is az?

2011. júl. 13. 08:18
 29/31 anonim ***** válasza:
Semmit, ha bármi ilyesmit csinálna, akkor nyilvánvalóvá válna számomra, hogy egy csaló. Ugyanis az, hogy el kell fogadnom az ő kegyelmét, különben tűzbe vet, jellegzetesen az ókori emberek hozzáállása, vagyis ilyen nem lehet isten. A legkevésbé sem veszem ezt a dumát komolyan. Maga a felvetés is elvi képtelenség.
2012. dec. 23. 00:43
 30/31 anonim ***** válasza:
Egyet felejtenek el a kedves emberek, akik a szeretetet hozzák fel:hogy a szeretet és az igazság nem záható ki. Mit szólna valaki, akinek megölnék egy családtagját, haaz a bűn megtorlatlan lenne? Nem lenne jogosan felháborító?
2016. jún. 8. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!