Mit szeretnétek hogy tegyen Isten ahoz hogy meglásd azt, hogy ha nem fogadod el az Ö kegyelmét akkor a pokolba fogsz kínoztatni a bűneidért örökkön örökké?
Hogy egy csapásra eltörli a föld színéről az olyan elmebetegeket, mint a kérdező és a 13:55-ös.
Az elég nagy tett lenne ahhoz, hogy elfogadjam, hogy isten, és elég jóságos, hogy megérje követni.
13.52 vagyok. Tapasztalatból tudom hogy az ilyen elvakult hozzáállás tántorítja el a legtöbb amúgy a vallással szimpatizáló embert. Mikor fogjátok már fel végre: az evangélium szó jelentése: ÖRÖMHÍR!!! Jézus szeretetét olcsó fenyegetésekkel hirdetni szerintem bűn. Azon kívül senki sem azzal ment oda Jézushoz: mit tegyek hogy ne kerüljek a pokolba? (amiben a zsidók egyébként nem is hittek, a seol az más kategória, de ebbe most ne menjünk bele) hanem azzal, hogy : Mester, mit tegyek, hogy az örök életet elnyerhessem? Nagy különbség. Jézus nem halált és szenvedést hirdetett, hanem örök életet. Az ítéletet meg bízzuk már Istenre, jó?
"az álhívő"
Látom indulatokat keltett a kérdésem.. sajnálom.
Kedves 14:07
" Mikor fogjátok már fel végre: az evangélium szó jelentése: ÖRÖMHÍR!!!"
Eggyértelmű, de milyen örömhírről beszélsz ha nemis tudod mitől menekültél meg? És ha tudod hogy megmenekültél akkor nem-e kellene hogy figyelmeztesd a többieket is, hogy ne kerüljenek oda, vagy inkább nem szólsz nehogy megharagudjanak ,és hagyod hogy menjenek a veszedelembe?! - eggyértelmű hogy jobb halgatni és gyávának lenni.
" Jézus szeretetét olcsó fenyegetésekkel hirdetni szerintem bűn. "
(A figyelmeztetés vagy felvilágosítás nem egyenlő a fenyegetéssel. )
Ha te bűnnek nevezed azt ha valaki elmondja hogy van pokol mert Jézus Öt elvitte erre a helyre, és megmutatta neki azért hogy szoljon az embereknek -akkor egyben azt is mondtad hogy bűn az ha Jézus valakinek megmutatja ezt a helyet..
kérdező: én kiskoromban mélyen vallásos katolikus voltam. aztán elkezdtem olvasgatni, látni a világot, és azóta nem vagyok hajlandó olyantól elfogadni hogy bűnös vagyok, aki talán nálam is több bűnt követett el. nem is beszélve hogy a katolikus egyház mint szervezet mire használta az erejét amíg volt. ha én a pokolba jutok mert olyan dolgot teszek esetleg ami istennek nem tetsző, akkor kíváncsi vagyok mi várt a harácsoló, kincsekért gyilkoltató, uralkodó házak házasságát irányító, isten nevében pl amerikában népirtó "vezetőket"...
voltam a vatikánban, a gyomrom liftezett attól a pompától, hatalomtól és fényűzéstől amit ott látni lehet. mindezt isten nevében, az emberek sanyargatásával (pl egyházi tized). bárkit kiátkoztak akit akartak és az útba állt, és bárki bűnbocsánatot kapott aki eleget fizetett.
régen a sötét középkorban csak babonákkal és félelmekkel lehetett az emberekre hatni, az elvek maradtak, de a mai világban talán nem a rettegés kéne az úr legyen...
Bárhogy erőlködsz kérdező, ezzel a stílussal, tartalommal és helyesírással senkit sem fogsz meggyőzni semmiről.
Még azzal is többet érnél a felesleges szócséplés helyett, ha módszeresen babákat mészárolnál, mert a hited szerint a gyerekek patyolat tiszta lelke nem kárhozik el. Ráadásul a saját örök életedet feláldoznád mások lelki üdvéért, így egy igazi önzetlen tett lenne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!