Hogyan kell köszönni a papnak?
Figyelt kérdés
Nő vagyok, és keresztelőt fogunk intézni.
Legutóbb, mikor kerestem a papot, egy egyszerű jónapottal köszöntem, majd égtem mint a rongy, mert "áldás békességgel" köszönt vissza. Református a pap. Tudom, hogy a katolikusok dicsértessékkel köszönnek.
2009. márc. 29. 13:16
11/27 anonim válasza:
Dicsértessék, amennyiben katolikus pap.
12/27 anonim válasza:
„Titeket . . . ne hívjanak rabbinak, mert e g y a ti tanítótok, ti pedig mind testvérek vagytok. Ezenkívül senkit se hívjatok atyátoknak a földön, mert e g y a ti Atyátok, az égi. »Vezetőnek« se hívjanak benneteket, mert e g y a Vezetőtök, a Krisztus. Hanem aki a legnagyobb köztetek, az legyen a szolgátok” (Máté 23:8–11).
????????????????
Érdekes!
14/27 A kérdező kommentje:
:)
És ha a miénk nem Laci??? :))
2009. máj. 20. 16:14
16/27 anonim válasza:
Azért Laci mert fiatalkori ismerős.
17/27 anonim válasza:
Olvastam az egyik válaszban,hogy Jézus erre mit válaszolt.Ez így igaz.Egyikőjük sem érdemelte ki a századok alatt ezt a fajta tiszteletet.Ismerek olyan embereket akik annyira szeretnének nyalizni a papnak,hogy majdem csak a seggét nem nyalják ki nyílvánosan.Egyedül csak is az Istent illeti meg az ilyen megszólítás,Nekik elég ha a napszaknak megfelelően köszönünk.
18/27 anonim válasza:
egyszerűen tolvaj/rablónak v hazug-trógernak v parázna -alkoholistának vagy igy szépen sorba kell szólítani. úgy is igaz mindre!!!
19/27 anonim válasza:
Én mindig áldás békességgel köszönök.
20/27 anonim válasza:
Nalunk Bekesseg Istentol szoktak koszonni a lelkesznek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!