Egy katolikus papnak mindig, mindenhol Dícsértessékkel kell köszönni?
Kelleni nem kell, de úgy illik, úgy lenne a helyes.
Én úgy szoktam, én se szégyellem sehol, hogy katolikus vagyok, a papnak sem kell szégyellnie, hogy pap.
Legfeljebb ha tegeződünk, utána hozzáteszem, hogy szia, atya.
Ugyanis a pap nem egyszerűen egy foglalkozás, nem is csak hivatás. Ő pap mindenhol és minden körülmények között.
előző
Ez bizony nem csak egy fizetett állás! esetleg a protestáns lelkésznél.
A katolikus pap viszont szentségként veszi (kapja) a papságot. Ami egy életre szóló elválasztás Istennek.
10:22-es!
Nem a papokat kellene ingyenélőnek nevezned!
Nem azt mondtam, hogy nem csinál semmit, de azt amit csinál, vajon kinek áldozza?
"Ami egy életre szóló elválasztás Istennek."
A Biblia beszél 'sok istenrők, sok úrról', vajon melyiknek áldozza közülük? Az eredményből, mely a papság tevékenysége nyomán született, születik ez világosan látszik. 'A gyümölcseikről ismeritek meg őket' - mondta Jézus.
Nagyon elfogultak vagytok, de persze ettől még köszönhettek 'dicsértessék'-el nekik!
Még mindíg nem értem kedves előttem szóló, hogy a pap megítélése mennyiben határozza meg, hogy hogyan köszönök neki.
A Dícsértessék a Jézus Krisztus rendes köszönés, sokhelyen az emberek is így öszönnek még egymásnak. Ezzel nem a papot dícsére, hanem Istent.
Tehát hol vagyunk elfogultak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!