Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy angyal meg tud halni?

Egy angyal meg tud halni?

Figyelt kérdés
Van olyan dolog, ami megöli őket? Vagy ha nem is öli meg, meggyengíti? Egy ember például meg tudna ölni egy angyalt? Előfordult a Bibliában ilyesmi?
2011. júl. 5. 20:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
52%
Nem. Halhatatlanok. Aioni halhatatlanság.
2011. júl. 5. 21:17
 2/15 anonim ***** válasza:
53%
Igen előfordult.A kárhozott lelkek a sötétség birodalmába jutnak.Köztük a hamis próféta,az Antikrisztus is.Ezeket is a bukott angyalok közé kell sorolni
2011. júl. 5. 21:31
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

A Sátán is egy angyal és a Jelenések szerint meg lesz semmisítve.

Mivel ők is teremtett lények, ha ember nem is, Isten el tudja őket pusztítani.

2011. júl. 5. 21:34
 4/15 yuda ***** válasza:
70%

A biblia minden ellenkező híreszteléssel szemben nem ír angyalok haláláról .

Az oka vélhetőleg az, hogy az angyalok teste szellemi test, a mi testünk pedig földi. A földi test egyszer csak meghal és visszatér a földbe.

Ember nem tud megölni szellemi lényt, meggyengíteni lehet- imával, szellemi harccal. . .

2011. júl. 5. 23:08
 5/15 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

A Biblia szerint egyedül Isten halhatatlan: "Kié egyedül a halhatatlanság, aki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; akit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat" (I.Tim. 6:16).

Az angyalok is teremtett lények, akik függésben vannak a Teremtőjüktől, ahogyan életet adott nekik, úgy bármikor vissza is veheti. Ahogyan megis teszi ezt azokkal, akik fellázadtak a szeretet törvénye ellen, és önző - saját maguknak kedvező életet kezdtek élni. A Biblia szerint ezek az angyalok is ítélet alá esnek majd: "Mert ha nem kedvezett az Isten a bűnbe esett angyaloknak, hanem mélységbe taszítván, a sötétség láncaira adta oda őket, hogy fenntartassanak az ítéletre" (II.Pt. 2:4).

Üdv. Péter

2011. júl. 5. 23:31
 6/15 yuda ***** válasza:
21%
Köszi Péter hogy beírtál, bár amit írtál abból a rabság kiderül, az angyalok halála továbbra sem..na mindegy... amit akarok még mondani, hogy miért van az az érzésem felőled több beírásod olvasása után, hogy valamit bizonyítani akarsz, még nem jöttem rá miért, lehet gyerekkori elnyomás, megfelelési kényszer hogy én vagyok a legjobb...majd egyszer gondolkodj el rajta.
2011. júl. 6. 10:07
 7/15 anonim ***** válasza:
87%
Semmi ilyesmit nem látok Péterben, egy korrekt fazon aki igyekszik kielégítő válaszokat adni...
2011. júl. 6. 21:09
 8/15 anonim ***** válasza:
82%
+előző: ...és nagy,biztos tudása révén tud is.
2011. júl. 7. 08:43
 9/15 anonim ***** válasza:
nem tudom mennyire volt ironikus én tényleg így láttam :)
2011. júl. 8. 08:12
 10/15 anonim ***** válasza:
(nem irónikus - P. tényleg,nagy tudású. És azokat a provokatív, sötét kérdéseket is türelemmel,kedvesen válaszolja meg, amit olyanok tesznek fel, akik csak annyit tudnak a vallásokról, amit a marxista-leninista ideológia örökségül hagyott nekünk. Mert ebben közben felnőtt egy generáció -és így nevelte gyermekét...
2011. júl. 8. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!