Emberi élet csak Isten tudtával, "előzetes engedélyével" jöhet létre, vagy csak a sejtek véletlen találkozása, ami Istennek is "meglepetés"?
"Nem, szerintem Isten tud önálló, tőle független lelkeket (szellemeket) teremteni. Lehet, hogy valamit rosszul fogalmaztam akkor. Ad értelmet, képessé tesz gondolkodni, hasonlóan Őhozzá - persze a földi életben az ember sokkal korlátoltabban tud csak gondolkozni, az elátkozott, bűnös volta miatt. Lélek=szellem."
Nem gondolom, hogy rosszul fogalmaztál, de lehet két szinten kéne elemezni a dolgot. Az emberi elme(lélek) nem lehet független Istentől, hisze akkor Isten képtelen lenne hatni arra, de tudjuk, hogy Isten mindenható. Ha viszont belátjuk, hogy az emberi elme valósága Isten maga, akkor viszont önálló, hiszen csak Isten van, és az független bármitől munkájában, mivel CSAK Ő van.
Abban egyetértek, hogy az emberi elme most "elátkozottsága"(azé raktam zárójelbe, mert végső soron csak megtéveszti önmagát) miatt korlátolt a gondolkodásban, de ha Istennel azonosítja magát, vagyis képes elhinni, hogy önmaga végül is az Úr, akkor ez a korlát megszűnik, mivel nem fogja magát semmi alá rendelni, amitől függne, azaz szabaddá válik. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!