Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Emberi élet csak Isten tudtáva...

Emberi élet csak Isten tudtával, "előzetes engedélyével" jöhet létre, vagy csak a sejtek véletlen találkozása, ami Istennek is "meglepetés"?

Figyelt kérdés
2011. júl. 5. 09:09
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

"Valójában ő Isten"...te sem vagy normális. Ezt amúgy melyik evangéliumból szedted? Egyébként ha az ember mindig tudná, hogy mikor melyik döntésével választja Istent, vagy a Sátánt, akkor nem lett volna szükség a Megváltásra, hiszen tudatosan soha nem választanánk a Sátánt. Az ember, amikor mégis mellette dönt, akkor nincs ennek tudatában.

Van olyan rossz lelkiállapot, amiből nincs visszaút, és olyan is van, hogy Isten elutasít valakit még életében, gondolj pl Saulra, vagy Ézsaura, vagy Júdásra.

2011. júl. 7. 09:17
 22/32 anonim ***** válasza:
Én kész vagyok... Nem hittem volna, hogy vannak ennyire elvakult emberek...
2011. júl. 7. 09:32
 23/32 anonim ***** válasza:
0%

kedves kérdező.

János evangéliuma így kezdődik, hogy minden az Ige, és az Ige egyenlő Istennel, vagyis minden Isten, tehát én is, te is, és a Nő is.

a teremtéstörténetből pedig az derül ki, hogy az emberi fizikumhoz Isten saját értelmét adja hozzá, s így válik az ember élővé, tehát az emberi elme, a Nőé is, Isten maga.

"Egyébként ha az ember mindig tudná, hogy mikor melyik döntésével választja Istent, vagy a Sátánt, akkor nem lett volna szükség a Megváltásra, hiszen tudatosan soha nem választanánk a Sátánt. Az ember, amikor mégis mellette dönt, akkor nincs ennek tudatában."

Na most amióta megtörtént a megváltás, azóta tudjuk mit kell választani...avval egyetértek, hogy vannak olyanok, akik ezen túl még a sátánt válasszák, vagyis a rosszat, de nyilván tévedésükben...viszont arra gondoltál e, hogy amikor olyat jelent ki valaki, hogy van olyan lelki állapot ahonnan nincsen visszaút, az Isten megbocsátását, igazságosságát tagadja meg ezzel, bizalmatlankodva felé, vagyis még mindig a sátán befolyása alatt álló? Isten nyitott mindenki felé, Isten mindenkit kiment, ha nem is ez életében. Mivel a Biblia az ember személyiségére mondja hogy meghal, de nem az emberre...mert az ember valójában örökkévaló, hiszen az Isteni Értelem/Szellem az, amivel megéli a tapasztalatot, amivel gondolkodik, döntést hoz, és Isten nem önkényes, hogy amit idead, azt visszaveszi...maximum megőrzi. :)

ui.: én azt mondom tehát, hogy a Nő nincsen elveszve, sem a magzat...még életében lehetősége van arra, hogy Istennel szorosabb kapcsolatba lépjen, ha sikerül belátnia az igazságokat, hogy valójában önmaga Isten, megtisztítva elméjét, azaz újjászületve Krisztusban. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 9. 09:00
 24/32 anonim ***** válasza:
LoL...
2011. júl. 9. 09:11
 25/32 A kérdező kommentje:

"én azt mondom tehát, hogy a Nő nincsen ELVESZVE, sem a magzat...még életében lehetősége van arra, hogy Istennel szorosabb kapcsolatba lépjen, HA sikerül belátnia az igazságokat,"

Ezzel elismerted, hogy az ember "elveszhet" és csak akkor léphet Istennel kapcsolatba, ha sikerül belátnia az igazságokat. A "te evangéliumod" szerint pedig az ember soha nem veszhet el, és Isten mindenkinek megbocsát, nincs pokol, sőt nincs is senki a világon, csak Isten, a Biblia pedig nem fontos. Ez így egy kicsit ellentmondásos, másrészt, ha ez így lenne, akkor Isten nem küldte volna kínhalálba a saját Fiát, hiszen ezek szerint saját magát áldozta fel saját magáért, hogy megváltsa magát.

2011. júl. 9. 09:49
 26/32 anonim ***** válasza:
0%

"Ezzel elismerted, hogy az ember "elveszhet" és csak akkor léphet Istennel kapcsolatba, ha sikerül belátnia az igazságokat."

Ezzel azt ismertem be, hogy az ELVESZÉS csak hamis tévképzet...és az egyén önmagával hiteti ezt el, hogy így van, mivel az Isteni Elmét használja a gondolkozáshoz, és annak hatalmában áll még ez is, hiszen tökéletes...:)

Én nem tagadtam meg a Bibliát, csupán másként értelmezem, és nem rendelem magam az Isten alá, ahogyan Jézus sem tette, én magamat és az embert egylényegűvé, eggyé teszem az Úrral...remélem azért engem nem feszítesz keresztre, ahogyan Jézust a hitetlenek.

Köszönöm a beszélgetést, én csak segíteni szerettem volna, ha te ragaszkodsz ahhoz, hogy elveszik a Nő, akkor én úgy sem tudok mit tenni, de Isten még igen...ha Őt választja a Nő...Ha most(ezéletben) nem, akkor majd legközelebb...:P

üdv és további jókat

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 9. 10:32
 27/32 A kérdező kommentje:

Nem gondolom, hogy úgy tűnt volna, hogy bárkit is keresztre akarnék feszíteni, vagy feszíttetni. Nem szoktam másoknak ártani, és főleg nem szoktam azon élvezkedni, ha más szenved...Ha pedig valaki nem ért egyet a másikkal, azt el kell tudni fogadni, ez nem a gyűlöletről szól.

Egy teremtmény nem tekintheti egyenértékűnek magát a Teremtő Istennel, én ezt így látom, és mindenki egy szuverén önálló, szabad akarattal rendelkező lélek.

2011. júl. 9. 20:13
 28/32 anonim ***** válasza:

"Egy teremtmény nem tekintheti egyenértékűnek magát a Teremtő Istennel, én ezt így látom, és mindenki egy szuverén önálló, szabad akarattal rendelkező lélek."

Örülök neki, de gondolom abban egyetértesz, hogy ez nem biztos, hogy így is van, persze az is lehet, hogy az sem biztos, hogy úgy van, ahogy én mondom.

Amúgy azzal egyetértesz, hogy Isten saját Értelmét adta hozzá a Saját Maga által megformált emberi fizikumhoz, amivel élő lélekké vált az ember?

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 10. 08:11
 29/32 A kérdező kommentje:
Igen, de mellé teljes szabadságot, szabad akaratot is adott. Teljesen önálló, szuverén lélek mindenki. Az élet Istenben áll fenn és általa, de attól még mindenki önálló, szabad akaratú teremtmény.
2011. júl. 10. 09:40
 30/32 anonim ***** válasza:
0%

"Igen, de mellé teljes szabadságot, szabad akaratot is adott. Teljesen önálló, szuverén lélek mindenki. Az élet Istenben áll fenn és általa, de attól még mindenki önálló, szabad akaratú teremtmény."

Szóval ha Isten saját értelmét, ami öröktől fogva való, adta oda az embernek, hogy használhassa, ahogyan te leírod, tehát választhasson szabadon, akkor az ember értelme nem teremtődött, hanem az is öröktől fogva létező, és egy és ugyanaz mint Isten. Így az önállóság létező, de csak látszat. :)

Te minek tartod az embert? A testnek, vagy az elmének(szellem)?

egyébként az emberi lélek az a test és a szellem egysége, csak hogy definiáljam a dolgot, mert láttam te a lélek szót használtad. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. júl. 10. 09:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!