Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Buddhisták...

Mi a véleményetek a Buddhistákról és a Buddhizmusról?

Figyelt kérdés
(a buddhista szerzetesekről és a hétköznapi emberekről akik a buddhizmust gyakorolják)
2011. júl. 3. 14:20
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Szerintem nem te döntöd el mi az igazi buddhizmus. Mert akkor én is eldöntöm mi az igazi kereszténység illetve iszlám. Legyen az unitárius nézőpont és mondjuk a szufi. Szorítkozzál az ábrahámita dolgaidra!

Nem veszed észre, hogy alapvetően te ítélkezel, hogy vindikálod magadnak a jogot, hogy egy vallásról amelyet láthatóan nem is ismersz, sem filozófiájában sem történetében te döntsél??

A történelmet nem lehet eltörölni. És pont.

Egyébként vannak buddhista szerzetesnők Bhikkhunik a theravádában.

Érdemi választ adtam te csupán fröcsögsz, dinó!

De ezt döntsék el az olvasók!

2011. júl. 9. 09:42
 22/28 anonim ***** válasza:

Amúgy meg szép hétvégét, jó megkövezést, asszonyverést, bárány áldozást, boszorkányégetést, hódító hadjáratokat, indiánirtást, eretneküldözést és minden egyéb nyalánkságot kívánva, zárlak a szívembe :))

Mai gyakorlataim érdemeit neked fogom felajánlani, köszönöm, hogy ezt lehetővé teszed! Kívánom hogy szabadulj ki a szamszárából!

Üdv neked!

2011. júl. 9. 09:47
 23/28 anonim ***** válasza:

"Mai gyakorlataim érdemeit neked fogom felajánlani, köszönöm, hogy ezt lehetővé teszed!"

Hogyan ajánlod fel a gyakorlatok érdemeit? Kinek vagy minek ajánlod fel? Gondolom nem közvetlenül annak akinek itt a választ írtad. Azért kérdezem mert ez hasonlóan hangzik mint amikor egy keresztény is az érdemeit felajánlja valakiért, de ilyenkor mindig Istennek ajánlja fel. Ha viszont buddhistaként nem hiszel Istenben akkor nem értem hogy a felajánlást hogyan gondolod.

2011. júl. 9. 13:58
 24/28 anonim ***** válasza:

16.34vagyok

13:58

buddha a misztikumokban sem hitt, mégis virágzik a lámaizmus. sőt, már a mahajana sem eredeti buddhizmus. és hogy tovább menjek, minden ember a maga elképzeléséhez igazítja a vallást. példának itt van a fenti "buddhista" egyén aki önismeretében, megnyugvásában, bölcsességében kígyót békát kiabál, de jó példa az egyházi kereszténység, vagy a szunnita muszlimok...

szerintem nem érdemes vele foglalkozni, vagy tényleg ennyire elvakult, vagy unatkozik és azért hord össze ennyi sületlenséget.

ennél már csak az lenne jobb ha hasonlóan "muszlim" társával összeboronálnánk őket. ott aztán lenne béke meg bölcsesség. :)

2011. júl. 10. 07:43
 25/28 anonim ***** válasza:

"a felajánlást hogyan gondolod"

A buddhista gyakorlatok mindig érdem felajánlással végződnek általában nem Istennek vagy isteneknek hanem a lények javára! Egyszerűen gondolhatsz ilyenkor egy konkrét személyre és neki átadod.

Üdvözlettel

2011. júl. 10. 14:15
 26/28 anonim ***** válasza:

16.34vagyok

Nagyszerű, hogy te tudod miben hit, mit gondolt a magasztos, ábrahámitaként. Legalább ezen az elentmondáson gondolkodj már el.

Olyan hogy LÁMAIZMUS NINCS

VAJRAYANA BUDDHIZMUS van.

a nyugai,t keresztény vagy materialista vallástörténeti alapon felkínált osztályozásokkal gyakorló buddhisták nem tudnak mit kezdeni. Olyan ez mintha egy sintoista prof kifejtené, hogy szerinte mi az igaz kereszténység.... Nyilván egy ábrahámita ezt kételkedve fogadná, éppen ezért "ábrahámita" testvérem vallástörténeti és filozófiai pontatlanságait én is kételkedve fogadom.

A történelemben viselt dolgok viszont azok amik: Történelemben viselt dolgok!

2011. júl. 10. 14:21
 27/28 anonim ***** válasza:

"A buddhista gyakorlatok mindig érdem felajánlással végződnek általában nem Istennek vagy isteneknek hanem a lények javára! Egyszerűen gondolhatsz ilyenkor egy konkrét személyre és neki átadod."

És ezek az érdemek akkor a buddhista hit szerint csak úgy maguktól valahogy átadódnak? Vagy úgy gondoljátok hogy a két személy lelke adja át ilyenkor egymásnak az érdemeket?

2011. júl. 11. 09:11
 28/28 anonim ***** válasza:
a gondolat ereje által adódnak át.
2011. júl. 11. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!