Keresztény vallásban mi a véleménye Istennek a tetoválásokról?
Kedves 23:09-es!
"Ha én egy ilyen tetoválást valakin meglátnék, én palacsintává verném az illetőt."
Ez sem épp keresztényi magatartás. Inkább csak dorgáld meg az Ige nevében.
manju
Bocs, hogy offolok, de
ha valaki mondjuk olyan tetoválást végeztet magán, amitől elvileg szebb lesz, gondolok itt, pl a száj körültetoválására, az szerintetek milyen megítélés alá esik?
Ha pasi az illető, ne rakasson fel magára semmit, ha csaj, akkor jobban jár, ha sminket tesz fel, mintha tetoválást rakatna a szájára.
Üdv: 29/L
Szerintem meg egyáltalán nincs benne semmi kivetni való. Én nem tetetnék magamra mert később ronda lesz (pl. idősebb koromra), de dogmatikailag nem hiszem hogy bele kéne kötni. Jól meg kell gondolni, hogy milyet rajzoltat magára az ember, hiszen nagyon nehéz leszedetni...
De esztétikailag nem tartom túl szépnek a sok vagy nagy tetoválást.
Nem hiszem, hogy Istennek ehhez sok köze lenne. Az Ószövetségből sokat "lehet idézni", mert rengeteg parancsolat van, ami mára már érvényét vesztette... és pl. nem tudom mennyire figyeltétek, hogy az igeszakaszban ott van az a rész is, hogy "halottakért". Tehát ráadásul nem is a tetováláson van a hangsúly a parancsolatban, hanem a túlzott gyászon.
Szia!
Először is,nem tudjuk,hogy mi "Isten véleménye",mert Ő Isten,mi emberek vagyunk,ezért nem érthetjük meg Őt.Maximum megpróbálhatjuk a magunk kis emberi agyával felfogni az Ő hatalmasságát,bölcsességét.Mivel a Biblia nem szól egyértelműen a tetoválásról,ezért szerintem édesmindegy,hogy tetováltatsz-e,vagy sem.Isten nem a külsődet nézi,hanem azt,hogy lelkedben hű vagy-e Őhozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!