Isten megbocsát az öngyilkosoknak?
Nem érzitek kicsit paradoxnak, hogy isten, aki a legfőbb jó, sőt fia jézuis is a megbocsájtást hirdette,
nem tudna megbocsájtani? Szerintem elég tökéletlenségre utal, ha valaki nem tud megbocsájtani. (föleg saját szeretett teremtményeinek, gyermekeinek) Isten pedig tökéletes, úgy vélem. Szóval szerintem igen, megbocsájt.
Nem, semmiképpen nem paradoxon.
Isten nem egy "megbocsájtógép", akinek kötelessége lenne mindenkinek mindent feltétel nélkül megbocsátani.
Isten iagzságosságából az következik, hogy a bűnt büntetéssel sújtja.
Megbocsátani csak annak lehet, aki bocsánatot kér.
Na most az öngyilkosok esetében éppen ez a kétséges.
Nem tudom miért hagyjátok figyelmen kívül azt, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy ki milyen okból lett öngyilkos.
Ha valaki egészséges és csak úgy nincs kedve élni, minden különösebb ok nélkül eldobja az életét, nos az tényleg nagyot hibázott, de a megbocsátás kétségtelen akkor is.
Ha valaki iszonyúan és reménytelenül beteg, fájdalmai vannak stb. annak elég oka van rá, és nem jár érte nagy bünti.
Ha valaki annyira beteg, hogy ráadásul nagy terhet is jelent a családjának, és nagy könnyebbséget a halálával, akkor az ő tette szinte dicséretes hőstett, ugyanígy mi mást lehet mondani azokra a hősökre, akik életüket adják a szeretteikért, pl. Dugovics Titusz, Kuckó király és sok társuk. (A Biblia szerint sincs nagyobb szeret annál, mint amikor valaki életét adja a szeretteiért.)
Non plus ultra: Jézus tudta előre, hogy elkapják és megölik, ez végső soron nem öngyilkosság?
Nem szabad hát vakon ítélkeznünk, van erre sokkal hivatottabb fórum, ahol majd megítélik tetteinket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!