Mi az, amivel meg lehetne győzni téged arról, hogy teljesen feladd a hitedet és elforduljál tőle?
Kedves kérdező!
A hitem alapja a tapasztalat, amit Isten eddig tett értem az bőven elég ahhoz, hogy hátralevő életemben kitartsak mellette, a körülményektől függetlenül.
2. voltam.
Valami látványos,egyértelmű eseménynek kellene történnie,de akkor se lennék biztos (lehet,hogy meghülyültem,valamit beszippantottam,vagy ilyesmi).
28/F Ateista
Akik annyira meg vannak győződve arról, hogy semmi se térítheti el őket a vallásuktól, a vallásuk igazába vettet hittől, azoknak a következőket mondanám:
Ahogy egy keresztény meg van győződve a Biblia igazáról, pontosan ugyanazzal a meggyőződéssel van meggyőződve pl. egy muzulmán a Korán igazáról, vagy egy Krisna-tudatú a Védákkal kapcsolatban. Ők is fel tudnak hozni számukra ugyanolyan meggyőző érveket a saját hitük igazolására, mint bármilyen más vallású. Persze ezeket mi keresztények már nem ismerjük el, számunka ezek nem meggyőzőek és elég ostobák ők, hogy képesek a Koránnak, Védáknak hinni, hisz láthatjuk mennyi ostobaságot tartalmaznak és mégis minden fenntartás nélkül hisznek bennük. Arról nem is beszélve, ha mi beszélünk nekik a Bibliáról, akkor az helyett, hogy megértenék és belátnák, mennyivel más a mi szentírásunk mint az, amit ők tartanak annak, ők a Bibliát tartják hiteltelennek és nem hajlandóak belátni tévedésüket és makacsul ragaszkodnak téveszméikhez és minden értelmes ellenérvet elvetnek. Ráadásul még képesek pofátlanul elvárni, hogy mi ismerjük el az ő vallásuk állításait az egyedüli igazságnak és igyekszenek minden tőlük telhetőt megtenni, hogy meggyőzzenek arról, üdvözülésünk egyedüli módja Mohamed próféta és a Korán elfogadása, ill. a krisnások szerint kizárólag a Védák tanainak a követése jelenti a megigazulás útját.
De ahogy egy keresztény nem képes azt elképzelni, hogy egy más vallásúnak a meggyőződése - hite semmivel se legyen kevesebb mint az övé, ugyanúgy egy muzulmán se hiszi hogy egy kereszténynek, krisnásnak, stb. az Isten ugyanolyan meggyőződést ad az ő vallásukat illetően mint amilyen őneki van. Ha ezt elfogadná egy keresztény, akkor felmerülne benne az a kérdés, hogy ebben az esetben az ő meggyőződése mennyire megbízható, mert ha történetesen nem kereszténynek született volna, hanem megszületett volna pl. egy muzulmán családban, akkor most pont ugyanolyan meggyőződéssel állna ki az iszlám vallás mellett, mint amilyennel a jelenleginél. Ezzel megkérdőjeleződne a hit megbízhatósága, amit ugyanis nem szabad megengedni, mert akkor esetleg akár el is veszíthetjük, aminek a következménye számunkra(számukra) az örök kárhozatot jelenti és ugyebár ebből azért mégsem kérünk.
Egy muzulmán (Krisna-tudatú, stb.) ugyanis ugyanúgy “tudja”, hogy éppen az ő vallása az igazi, mert ugyanolyan érzéssel van meggyőződve, mint az igaz keresztény, nála is a hite ugyanazt az meggyőződés érzetet nyújtja, mint egy kereszténynek.
20:22-es. Igazad van, de arról nem írtál, mivan akkor, ha valaki hívővé vált és nem beleszületett? És arról mi a véleményed, hogy egy igazi hívőnek kijelentései vannak az ÚRtól, megtapasztalásai, jelei? És hogy egy vallás sem jelenti ki, hogy az ő istene az igaz és egyetlen Isten, a Teremtő. Mert ezt csak a Biblia Istene jelenti ki magáról.
Ne érts félre, engem a véleményed érdekel, nem "támadok". :-)
Igaz, más vallás könyve nem foglalkoztat, de azért olvasgattam róluk. Tehát nem vagyok képbe teljesen. De gondolom, hogy igazán sok bölcsesség és intelligencia a Bibliában van, de más könyvek hogyan vannak ezzel? És a több ezer éve pontos próféciák? Amik szóról szóra beteljesednek? És a Biblia megérint, a szívhez szól! Meg a rengeteg csoda! Hát, magamat ár meggyőztem! :-)
És ugye pl. Mohamed élete nem túl példás, míg Jézus tökéletes volt! Ő mindent tudott, nem kellett "keresgetnie" a válaszokat.
Azt csak az Isten tudja. Ő meg nem akarja, hogy elforduljak Tőle, nem fogja elárulni tehát senkinek.
Ha megingok is, akkor is Őt keresem. Volt már rá példa. Nehéz volt, de visszahúzott. Mert Ő az Isten.
Tehát ellenérvek - amiket meghallgatok - nem. Úgyhogy semmi. Sem szenvedés, sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek.......
r. kat.
@6-25 21:11
Én azt javasolnám Neked, hogy olvasd el Jankovich István: Túléltem a halálomat című könyvét.
A hajdani budapesti építészmérnök, Jankovich István, 1964-ben súlyos autóbalesetet szenvedett a luganoi országúton. Hat percet töltött el a klinikai halál állapotában. Ez idő alatt lelke elvált a testétől, és önálló "lényként" szemlélte az odalenn játszódó eseményeket. A szerző részletes, tárgyilagos leírást ad az olvasóknak arról, mi zajlott le benne a klinikai halál hat percében, beszél az Istennel való személyes találkozásáról is. Úgy gondolom, ez a könyv megfelelő választ ad a kérdésedre. Szerintem hiteles, amit leírt.
Úgy néz ki, hogy itt le is lehet tölteni:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
21:13-asnak:
Szerintem az a fájlt sérült, vagy legalábbis nekem nem tudott megnyílni, pedig próbáltam Adobe readerrel is meg Foxit readerrel is. Pedig érdekelne :(
Én is próbaképp letöltöttem és úgy néz ki, hogy az pdf fájl valóban sérült, aminek a letöltését az előbbi hozzászólásomban ajánlottam (Janovics István: Túléltem a halálomat).
A könyvet innét lehet letölteni dvju formátumban:
Kell hozzá a dvju állományok megtekintéséhez böngésző kiegészítés.
Innét lehet letölteni a DJVU VIEWER PLUG-IN-t (használható IE, Firefox, Safari böngészőkhöz), angol változat, de nem gond a használata csak magyar tudással:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!