Mi a helyzet a Dinoszauruszokkal?
Ki mondta, hogy a teremtéstörténetet nem kell szó szerint venni? Ki mondta, hogy csak szimbólum?
Egyébként ez a Bibliában mindig úgy működik, hogy valóság IS és egyben szimbólum IS.
Ozmium42 válasza:
A marxizmus is így keletkezett?
Ozzy, a 20:01-es NEM én vagyok. Akkor lett volna valami hülyeség benne, pl. hogy csak idézőjelben jegyzem meg, hogy... Az "Idézőjeles Marxista" most ír. Rég vitatkoztunk már. Valószínű, hogy a marxizmus is a 20:01-es által leírt módon keletkezett, de a kereszténység is... De eléggé eltértünk a témától. Az is érdekes, hogy azt a választ (szintén nem én követtem el, csak zöldkezet nyomtam neki) is kitörölték, amelyben ez állt (nagyjából, így nincs idézőjel):
"Legalább lesz kit lepontozni" Ez a híres keresztény tolerancia, nem?
Egyre gyanúsabb nekem, hogy a moderátorok ebben a kategóriában kissé túlbuzgók, vagy a jelentés gombot nyomogatják sűrűn a hívet, mert a kicsit is bunkóbb ateista kommentárokat perceken belül törlik. A többi kategóriában pár ezerszer bunkóbb választ sem törölnek, többek között az enyéimet sem. Fura...
Várjunk, kicsit pontatlan voltam. A kitörölt válasz ez:
"Legalább lesz kit lepontozni" - idézte a kitörölt válasz írója a kérdező kommentjét, és még valami ilyesmit fűzött hozzá: Ez a híres keresztény tolerancia, mi? (gondolom emiatt a kis élc miatt törölték ki :D)
Még mindig az előző vagyok, bocs a három válaszért, de ezt még kihagytam:
Tudtommal a föld 4,5 milliárd éves, a dinók kb. 60-65 millió évvel ezelőtt pusztultak ki.
Ez a válasz 60%-ban hasznosnak tűnik. DE MIÉRT? Hiszen ez az igazság? Ezt miért kellett lepontozni? Szánalmas... Gondolom mindjárt törlik ezt a választ is.
Üdv idézőjeles!
Nem gondoltam, hogy te vagy, de a marxizmus az marxizmus. És ha egy marxista szidja a kereszténységet, az dicséret. Mindig eme bizonyos politikai csoport látens hívei sütnek efféle falfirkákat. Ilyet én is tudok.
Isten meghalt. - Nietzsche
Nietzsche meghalt. - Isten.
Amúgy, nem te írtad, hogy Izraelben jársz kélsz, és zsidókkal barátkozol? Egy másik kérdésnél. Mint az összeesküvés-elméletek nagy híve, vonhatok le ebből messzemenő következtetéseket? Megmagyarázná a politikai beállítottságodat is. Van is egy levelezőtársam, de... megint nem jó helyen futunk össze, hogy ezt megvitassuk.
Kedves Péter!
Amúgy szeretem, amiket írsz, de ne használd az "evolucionisták" szót, mert ez így úgy hangzik, mintha ez is egy vallás lenne.
Sziasztok!
Én úgy gondolom, hogy akik az evolúcióban, mint az ember egysejtűből történő kifejlődésében hisznek, azokat nyugodtan nevezhetjük evolucionistáknak, hasonlóan ahhoz, mint akik tagadják az Isten létét, azokat ateistáknak nevezzük. Ebben nincsen semmi bántó. Ha belegondolsz, akkor ez is egy vallás, ami egy világképről szól. Ha megkérdezik egy ilyen embertől, mit gondol az ember erdetéről arról fog "vallani", hogy az ember az evolúció által fejlődött ki.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!