Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A bukott angyalok vajon nem...

A bukott angyalok vajon nem bánták meg, hogy fellázadtak Isten ellen?

Figyelt kérdés
Mi a lehet a jó abban, hogy mérhetetlenül gonosz valaki, és semmi mást nem csinál soha, csak őrjöng a haragtól és gyűlölettől? A bukott angyalok (démonok) vajon nem szoktak azon gondolkozni, hogy mekkora bakot lőttek, és, hogy lehettek olyan hihetetlenül buták, hogy Isten ellen lázadtak?
2011. jún. 18. 18:34
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

15:08

"Hogy mi nem jó nekik istenben, az nem kérdés, hiszen a saját embertársaid között is sokan szívesen elmondják, hogy mi az ami nekik nem tetszik benne, amiért nem tudnak teljesen azonosulni azzal amit ő képvisel."

Az emberek soha nem látták Istent, és akik negatívan nyilatkoznak róla, azért teszik mert fogalmuk sincs, hogy milyen Isten valójában, a Sátán által félre vannak vezetve. DE! A bukott angyalok ismerik Istent, látták Őt, együtt voltak vele a jelenlétében a Mennyben. Pontosan tudják, hogy milyen. Nem hiszem, hogy bármilyen negatívumot fel tudnának hozni ellene, vagy bármilyen negatív tapasztalatuk lett volna a Paradicsomban. Szerintem bármit megadnának, ha Isten újra képessé tenné őket a szeretetre és visszafogadná őket a Mennybe a jelenlétébe!

2011. jún. 19. 16:24
 22/29 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező. :)

Az a helyzet, hogy azok a bizonyos bukott angyalok nem rendelkeznek testtel, ahogyan sátán sem...ennek viszont van egy vonzata...hogy képtelenek tudni magukról, hogy léteznek, mert nem tudnak viszonyítani, ahogyan mi, emberek pedig igen a testünk által...ők nem élik át azt, amit mi igen...az "én" érzetet...emiatt viszont döntést sem tudnak hozni, nem válnak egyénné, vagyis gondolkodni sem képesek...egyszerűen csak vannak, mint negatív effektusok, szóval nem bánnak meg, nem tévednek...ezeket az ember képes megtenni csak, és tulajdonképpen az ember juttatja tévedésében érvényre a sátánt és haverjait, vagyis a gonosz magatartás, mégpedig azért, mert nem tudja az igazságot, vagyis nem ismeri fel azt, mert pont a tapasztalás során megjelenő kontraszthatás miatt benézi a szitut, és azt hiszi a dolgokról, hogy különállóak, ezáltal pedig önmagát a testtel, amin keresztül tapasztal, azonosítja magát, így elkülönítve magát tudatban mástól...nem is meglepő, hogy saját érdekeivel(amit annak hisz) szemben másét háttérbe szorítja automatikusan, vagyis elköveti az önzést...tulajdonképen azt hiszi a dolgokról, amit megél az ember, hogy nem önmaga, így Istent is magától elkülönültnek tartja, ahogyan a sátánról is azt gondolja, valami másik személy, egyszerűen osztva szemléli a létezést...és ez a tévedés, mivel a sátán is és Isten is bennünk van...ugye a sátán az ember önző énje, míg az Isten, a teremtő, pedig az önzetlen.

az Igazság pedig természetesen az, hogy Osztatlanság van, vagyis minden EGY, így az ember egyszerre minden elméjében, ha pedig magát a komplett Egésszel azonosítja, vagyis Istennel, nem csak annak "töredékével", akkor nem marad minek az érdekét háttérbe szorítani, mivel ekkor minden érdeke lesz figyelembe véve, tehát önzés feloldva...

Van egy olyan igehely a Bibliában, hogy sátán nem állott meg az Igazságban, ez az egyetlen probléma vele...nos ha megvizsgáljuk becsületesen a dolgot, akkor láthatjuk, hogy sátán, azaz az ember önző énje, azt az igazságot képtelen látni, hogy EGYSÉG, Osztatlanság van, mivel felosztva szemlél...de a Teremtő, az ember igazi énje, az önzetlen pedig tudja jól, hogy egyetlen létező van csak...Isten. :)

ui.: elnézést ha kicsit eltértem a tárgytól, bár úgy érzem, ez még idetartozik. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 19. 17:25
 23/29 anonim ***** válasza:
Először is a bukott angyalok története szimbólikus.a gyűlölet,harag nevű érzelem mindig is jelen volt az ember életében,éppúgy mint a szeretet,béke.ennek így kell lennie,mert az egyik nem létezhet a másik nélkül.de ezt a vallás ördöggel,meg Istennel magyarázza,holott mindkettő a teremtőtől jön,ő intézte így,pontosabban nem volt más lehetősége:ha nem lenne gyűlölet,akkor nem választhatnánk a szeretetet,hiszen csak úgy érthetünk meg valamit,ha létezik az ellenkezője is,mint viszonyítási pont.tehát mindez a mi fejlődésünket,tanulásunkat szolgálja.
2011. jún. 19. 19:59
 24/29 Vree ***** válasza:

Hát most mit mondjak. Hogy a bukott angyalok bizonyítékai hogy Isten talán mégsem tökéletes?

Vagy volt Istenben valami hiba ami miatt ők voltak jogosan nem elégedettek, vagy magukban az angyalokban volt a hiba.

Ha úgy veszed, mi a szabad akarat a kereszténységben? Tudod, hogy egyfajta jó választás van, istent választani, tehát a szabad akarat az a bűnbeesés képessége. Ha egy élőlénynek szabad választást ad az ég hogy imádja-e az Istent vagy sem, akkor egyben megteremti azt a lehetőséget, hogy valamilyen százalék - legyen bármilyen kicsi - élni fog vele és Istent elutasítja. Ha nem így lenne, az nem lenne valódi döntési szabadság.

(Persze ha Isten valóban mindenható, akkor a szabad választást is ő teremtette, az angyalok bukását is ő rendezte meg...)

2011. jún. 19. 21:19
 25/29 A kérdező kommentje:

17:25

Tehát szerinted a Sátán és az angyalai negatív effektek? Sajnos nem azok. Van szellemi testük, amit persze mi emberek nem tudunk, hogy milyen, de emberi alakot is tudnak ölteni alkalomadtán. De nem ez volt az eredeti kérdés.

2011. jún. 19. 21:37
 26/29 anonim ***** válasza:

"Az emberek soha nem látták Istent, és akik negatívan nyilatkoznak róla, azért teszik mert fogalmuk sincs, hogy milyen Isten valójában, a Sátán által félre vannak vezetve."

És mi van, ha te azért nyilatkozol negatívan a Sátánról, mert nem láttad, és Isten által félre vagy vezetve?

"Mi a lehet a jó abban, hogy mérhetetlenül gonosz valaki, és semmi mást nem csinál soha, csak őrjöng a haragtól és gyűlölettől?"

Éreztél már valaha valódi, tomboló dühöt, olyan haragot, mely vörös ködként elárasztja az elméd? Mikor minden gondolatod csak a harcról és pusztításról szól, nem ismersz félelmet, se fájdalmat, és egyszerűen megállíthatatlannak érzed magad?

2011. jún. 19. 22:05
 27/29 A kérdező kommentje:

Utolsó,

Talán ilyen borzalmat nem, amit írtál, de éreztem már nagy haragot. De aztán megnyugodtam, és utána szégyelltem magam és szánalmasnak éreztem magam, mert a harag az undorító.

2011. jún. 19. 22:18
 28/29 anonim ***** válasza:

"Tehát szerinted a Sátán és az angyalai negatív effektek? Sajnos nem azok. Van szellemi testük, amit persze mi emberek nem tudunk, hogy milyen, de emberi alakot is tudnak ölteni alkalomadtán. De nem ez volt az eredeti kérdés."

Ha lenne valamiféle testük, ami által tapasztalni képesek, akkor tudnának dönteni, cselekedeteiknek lenne visszahatása, ahogyan a mi cselekedeteinknek is, így átélnék negatív hozzáállásuk 2gyümölcsét" saját bőrön, ami által megélnék a szenvedést, a szenvedésből pedig egy idő után megtanulnák, észrevennék, hogy nem jó, hogy valamit elrontanak, hogy buták...így Isten választanák a sorozatos tévedésük folytán majdan...képesek lennének a megbánásra...de ilyen nem derül ki a Bibliából, ahogyan az sem, hogy lenne testük, ami által tapasztalnak, csak annyi derül ki max, hogy "szellemek". :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 20. 08:46
 29/29 anonim ***** válasza:

"de éreztem már nagy haragot. De aztán megnyugodtam, és utána szégyelltem magam és szánalmasnak éreztem magam, mert a harag az undorító."

Miért lenne undorító? Egy teljesen természetes érzelem, akárcsak a félelem vagy a szeretet.

Egyébként mit gondolsz a félelemről? Mikor érzed magad rosszabbul, ha félsz, vagy ha dühös vagy? A félelem is egy természetes érzelem, és szerintem nem éppen kellemes.

2011. jún. 21. 00:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!