Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen üzenetet hordoz számodr...

Milyen üzenetet hordoz számodra ez az idézet?

Figyelt kérdés
Imé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók és szelidek mint a galambok. (Máté 10,16)
2011. jún. 18. 11:58
1 2 3
 1/24 Becevio ***** válasza:
90%

Szia! Számomra ez azt jelenti, hogy egy hívőnek sosem könnyű felvállalni a hitét, és bizony bántani fogják érte, de fontos hogy Maradjunk szelídek, és ésszel vágjunk vissza, az Istentől kapott fegyvereinket használjuk. :)

A Te számodra mit jelent, kedves kérdező?

2011. jún. 18. 13:37
 2/24 anonim ***** válasza:
Hogy az ördög környékezni fog, de vágjuk át.
2011. jún. 18. 13:47
 3/24 A kérdező kommentje:

Ezekkel egyetértek.

Sőt, szerintem ha lehet, még nem csak vágjuk át az ördögöt, de saját céljainkra használjuk ki, ravaszul... :)

2011. jún. 18. 13:54
 4/24 anonim ***** válasza:
Nincs mese a farkasok (rossz, gonosz emberek) velünk élnek, egy földön. Amennyire lehet éljünk, Isten igéjével közöttük, és ha lehet világosítsunk fel párat közülük, arról hogy ki is a Jézus, ki megjelent Krisztusnak. De ha viszont ők akarnának rossz útra téríteni bennünket, akkor (egy kis ravasszággal) térjünk ki előlük :)
2011. jún. 18. 14:47
 5/24 anonim ***** válasza:
Igen, ez fondorlatosságra buzdít, finoman, nem egyértelműen és agresszíven, erőszakkal, de érd el a célodat a másikat manipulálva. Érdekes idézet a Bibliából.
2011. jún. 18. 14:47
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

hello.

hogy legyünk ravaszak, megfontoltak, de mégsem sunyik, aljasak, figyeljünk, hogy ne használjanak ki önző célokra, magyarán ne rendeljük magunkat alá más érdekeinek, de mindeközben őrizzük meg kedvességünket és tisztelettudóságunkat, hogy ne essünk bele abba a hibába, hogy mi rendeljünk bárkit magunk alá, vagyis legyünk megértőek és türelmesek másokkal szemben, akik esetleg tévednek, elhamarkodottak...ne legyünk naivak, hiszékenyek, de el se tiporjunk másokat...maradjunk meg az érzéketlenség és érzelmesség között pontban félúton, ahol a feltétel nélküli önzetlen szeretet "tanyázik", mert az gonosz befolyása mindenhol ott van a Földön, és mi kiszolgáltatottak vagyunk annak, ha ezt nem tesszük meg.

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 18. 19:28
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy off egy kicsit, de engem ez a jellemzés (okos mint a kígyó de szelíd mint a galamb) Gandhira emlékeztet, és a hozzá hasonló fantasztikus emberekre. Jézus is okos volt, "tudta,mi lakik az emberben" de szelíd.
2011. jún. 18. 20:06
 8/24 anonim ***** válasza:

Kedves Helmet!

On: Nem tudom pontosan kifejteni a juhok és farkasok "jellembeli" tulajdonságait, csak a párhuzam világos számomra: hívők ~ juhok; "hitetlenek" v. "világiak" ~ farkasok. Mindenesetre a kettőt szembeállítva: a farkas ragadozó állat, tehát veszélyes, ezért elővigyázatosnak, óvatosnak kell lenni az adott környezetben - és teljesen egyértelmű, hogy melyik fél okozhat nagyobb sérülést a másiknak...

Kérek mindenkit az anyázás mellőzésére, ezzel nem azt állítom, hogy minden hitetlen ember ilyen!

Bár kétségtelenül közöttük sokkal több agresszivitást, lenézést, stb. tapasztaltam, mint a hívők részéről, de ez az én szubjektív megtapasztalásom, véleményem, nem gondolom általános igazságnak.

Még egy "kedvenc ateistám" is van, netes fórumokon botlottam bele (részemről csak olvasóként): Nem értek egyet vele alapvető dolgokban, de tisztelem a tudását, a "hite" (= evolucionizmus) iránti elkötelezettségét, és bár elég lekezelő a stílusa a hívők felé, de legalább nem csak ész nélkül hajtogatja a véleményét, mint sokan ("Nem látom, akkor nincs"). Egyszer már beterveztem, hogy írok neki egy köszönőlevelet a blogján, mivel onnan jutottam el a legjobb kreás és más hívő honlapokra... :-)

A másik két állatról: az "okos kígyókról" halvány gőzöm sincs, galambot viszont már sokat láttam... :-) Tényleg békés kis jószágok többnyire, nem ragadozók, hűségesek a párjukhoz, csodálatosan gondoskodnak a fiókáikról, stb. Viszont talán nem olyan köztudott, legalábbis engem eleinte meglepett, hogy néha nem is olyan szelídek (pl. amikor morzsát dob nekik az ember, rendesen "harcolnak" érte, elkergetik egymást. Továbbá - gondolom - a többi madárhoz hasonlóan revirt tartanak, tehát elég harciasan védik a saját területüket.)

De Jézus valószínűleg nem ezt a két utóbbi tulajdonságot tartotta követendő mintának, hanem megint viszonylatban értelmezve, azaz a másik félhez képest.

Hát nem tudom, mennyire volt hasznos ez a válasz, de remélem, legalább gondolatindítónak jó.

Off: Mintha régebben a politika rovatban láttalak volna rendszeresen, mostanában kevesebbszer (bár kevesebbet is olvasom). Itt meg nemrég tűntél fel, ebben szinte biztos vagyok, de örülök Neked, mert a politikás válaszaid többsége tetszett, még ha nem is értettem egyet mindig mindenben.

Üdv, Berta

2011. jún. 21. 20:29
 9/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Ha valami érdekeset szeretnél olvasni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Ez egy valóban fordulatos, érdekes beszélgetés volt, bár nem tudtuk egymást meggyőzni. Részemről nem is volt cél. Viszont vitathatatlanul érdekes volt.

2011. jún. 21. 22:02
 10/24 anonim ***** válasza:

Kedves Helmet!

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Úgy emlékszem, olvastam a kérdést, de majd átnézem holnap (vagyis ma!) este, mert most már mennem kell aludni, mert 3/4 6-kor kelek... :-(

Most csak azért írtam, mert be vagyok sózva: Tényleg jól esett. Meg furcsa is, mert kb. fél éve járok ide, a gyk-ra, de csak "kukkolóként"; tegnap "tört meg a jég": beregeltem, válaszoltam 4 kérdésre, és rögtön a 2.-ra már vissza is írt a megszólított, aki meg pont Te vagy (Mint ahogy említettem: pol.-ból ismerlek...:-)) Tiszta sikerélmény, én meg tiszta gyerekes vagyok... :-)

Úgyhogy holnap jövök, jó éjt!

Berta

2011. jún. 22. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!