Szerintetek mit jelent az, hogy megtérés?
Sokan mondják, hogy megtértem, de hova, kihez, mikor? Mit jelent?
Elsősorban azok válaszát várom, akik elmondják magukról, hogy megtértek. Nyílván, aki nem 'tért meg', az nem tudhatja, csak találgathat.
Köszönöm, hogy válaszolsz!
Szép és kedves a te történeted, tehát azt akarod mondani, hogy ha mondjuk szeptember 15-én jön össze az x fő és akkor tartotok egy keresztelőt, és én pont aznap betoppanok, hogy de jó, pont keresztelés folyik, odamegyek, megkérdezi tőlem a bemerítő, hogy hiszem-e, hogy Jézus a Krisztus, Isten egyszülött fia, azt válaszolom, hogy igen, hiszem, majd belemárt anélkűl, hogy tudná ő maga, hogy én ki is vagyok?
Gonodolom, hogy a válaszod nem, és akkor a történeted csak mese. Ha a válaszod igen, akkor személy szerint a felekezetedtől és tőled őszinte mély megbocsájtást kérek a rágalmazásnak tűnő feltételezésemtől, de fenntartom, hogy talán akkor ti egyedűl vagytok az egyedüliek ebben.
Félek, hogy a válaszod nem, igaz? :)
Akkor elmondható, hogy lényegében ez csak formaság, bizonyságúl annak, hogy meg kell térni, bűneinket alámerítve elfordúlni eddigi életünktől. Akkor bárki, aki (ha mondjuk mivel beleszületett) a katolikus egyház keresztelője is egyenrangú bármilyen gyülekezet keresztelőjével?
Ha én megkeresztelem a feleségem, és viszont ő engem a Velencei tóban, az kisebb, mint (például) a hit gyülekezet 'szertartása'? És ha két évre rá odamegyek a hit gyülekezetbe, az Adventista gyülekezetbe, illetve bármilyen más karizmatikus felekezetbe, majd beszédbe elegyedek bárkivel, hogy mikor keresztelkedtem meg és én azt mondom, hogy két éve kereszteltem meg a feleségem és ő viszont engem a Velencei tóba, akkor te, ti, ők mit mondanátok, mondanának, gondolnátok, gondolnának? Elfogadom, hivatalos, rendben van vagy azt, hogy ekkora marhaságot ritkán hallani...???
Nem tudom, ki mit mond rá, de én úgy tudom, Jézus nem azt tanította, hogy kereszteljétek meg egymást, hanem a tanítványainak hagyta meg, hogy kereszteljenek. Ha nem vagy valamiféle lelkipásztor, akkor mi alapján veszel hatalmat erre? Nem félsz, hogy Isten megró a hiúságodért, a gőgödért? Engem ugyan nem érdekel, hogy ki és hol keresztelt meg téged,a szándék a fontos aztán majd Isten eldönti.
Már írtál itt ki kérdést, mit akarsz tulajdonképpen bizonyítani? Ha nem akarsz semmilyen felekezethez tartozni, ne tedd. Én sem tartozom. De nem hiszem, hogy a feleséged megkeresztelhet téged csak úgy. Aztán majd elkezdenek emberek járni hozzád és szektát alapítasz és annyira beleéled magad a saját dolgaidba, hogy Istenről teljesen elfeledkezel.
Sziasztok!
Megtérni annyi tesz, hogy meglátni Isten szertetét, hatalmát.
Megérteni Krisztus áldozatát. Ezzel a tudattal szembefordulni régi bűnös életünkkel, és Krisztust követni azon a keskeny úton, felvéve minden nap a "keresztünket".
Engedjétek meg, hogy egy két hozzászólásra reagáljak, mert nagyon 'kikívánkozik belőlem'!
Kedves Viktor 06 ! Nem vitatkozni akarok veled, csak rávilágítani szeretnék valamire!
Ezt írtad a tegnap 01:46-es válszodban:
" Amíg nem szereted az atyádfiait, hanem csak kritizálsz, addig a halálban maradsz. "
Ezzek után Te a válaszod másik felében mást sem csinálsz, csak kritizálsz! Vagy nem? Ezzel a mások szemében a szálkát, magad szemében a gerendát nem veszed észre tipikus esete vagy!
" Nem felekezethez kereszteltek." Akkor ezek szerint a katolikus keresztség egyenlő a Jt. keresztséggel, az adventista keresztséggel, pedig mindegyik felekezet a másikat szapulja, és mást tanít a bibliából! Ez elég érdekes!?
"Nem azért kellett három hónapot várni mert tesztelték hogy megtértem-e, hanem mert csak a medence feltöltése 24 óra, és melegvizzel. Tehát én elnézem ha gazdaságossági megfontolásból megvárják míg összegyűlik 40-50 megtérő, és akkor egyszerre keresztelik meg őket."
Már bocsássatok meg! Krisztus, vagy az apostolok azt nézték, hogy mi gazdaságos? Ez fájt!
Eléggé ledöbbentem ezen a megjegyzésen! Nekem speciel eszembe sem jutott hogy melegvízben keresztelnek.
Egy fontos kérdés: Ha szobahőmérsékletű (hideg) víz lenne, akkor nem válalnátok az alámerítkezést, hogy lemossátok a bűneiteket, és elhagyjátok a bűnös életeteket, mert hideg a víz??? Akkor azt mondanátok, hogy bocs, majd visszajövök amikor melegebb lesz! Gondolkozzunk egy kicsit józanul!
"Lehet hogy észre se vennék hogy te aznap mész először."
Talán surranjon be mint a tolvaj és sutyiba keresztelkedjen meg hátha nem veszik észre, hátha nem bukik le, hogy az nap volt először? Nem tudom, hogy a hitgyüliben adnak e róla papírt, vagy sem, de pl.: a katolikusoknál, az adventistáknál eléggé "számon van tartva", hogy hányan vannak és ki tartozik hozzájuk.
Gyomorgörccsel menjen oda? Ez nem erről szól!
"Jézus nem azt tanította, hogy kereszteljétek meg egymást, hanem a tanítványainak hagyta meg, hogy kereszteljenek. Ha nem vagy valamiféle lelkipásztor, akkor mi alapján veszel hatalmat erre? "
A katolikus egyház mondja azt magáról, hogy a pápa Péter utódja, a papoknak van hatalma megbocsátani a bűnőket, (csak Istennek van hatalma a bűnöket megbocsátani!) , a papok az apostolok utódai!
Kérdem én, hogy akkor hogy gondoljam, hogy ennyi felekezet van, mindegyik azt mondja, hogy az apostolok "utódai" és van "hatalmuk" keresztelni. Akkor melyik egyházhoz menjek? Melyik az igazi??? Béla bácsit akármelyik gyülekezetben nem emberek választották ki, hogy keresztelhet? Szerintem igen!
"Már írtál itt ki kérdést, mit akarsz tulajdonképpen bizonyítani?"
Erre a kérdésre gondolsz?:
"Hogyan tudnék nem egyházhoz megkeresztelkedni, hanem Krisztushoz?"
Ezt a késdést én tettem fel, és teljesen egyetértek a kérdezővel!
Nem bizonyítani akarok, hanem megkeresztelkedni ott ahol nem az adott egyház dogmáit kell követni, hanem Krisztust!
Miért nem lehet akármelyik tóhoz, folyóhoz elmenni, akármelyik nap? Pl.: holnap után elmenni mondjuk a Balatonhoz, vagy a Tisza tóhoz és bemerítkezni, vagy az olyan ciki lenne a sok ember előtt?
Nem vitatkozni akarok, nem okoskodni, hogy én baromira tudok mindent, csak azt nem értem, miért kell megvárni mondjuk 30-50 embert, miért kell, hogy meleg legyen a víz, és Ki döntheti el, és mi alapján mondhatja valaki azt, hogy ő keresztelhet?
Sejtem, hogy azt gondoljátok, hogy az emberekkel van bajom, hogy mindenbe belekötök, pedigcsak úgy látom, hogy az emberek álltal kitalált ,és elvárt dolgoknak akartok megfelelni, mert ha nem azt csináljuk amit a többi ember a gyülekezetben, nem azt csináljuk, és nem értünk esetleg mindenben egyet azzal amit a gyülekezet vezetője mond akkor kinézitek az embert. (Itt most nem a "feladatok alól akarok kibújni, hanem a bugyuta formalitások alól...amikkel esetleg nem értek egyet.)
Köszönöm, ha valaki válaszol erre!
Elnézést, hogy eltértem kissé a kéréstől!
Minden gyülekezetben van egyfajta hierarchia, ami -jobb esetben- úgy jött létre, mint az apostolok idejében: böjtöléssel és imával választották ki a vezetőket. Jézus nevében imádkozva a szelem vezetésével.
Hogy Béla bácsi megfelelő-e erre a tisztségre, az az adott gyülekezetnek a felelőssége. De ha már egy gyülekezetnyi ember úgy döntött,az valamivel több,mint a feleséged szurkolótábora. Innentől már csak az a kérdés, hogy BÍZOL-e az adott gyülekezetben, hitelesnek fogadod-e el a tanításaikat.
Egy valakihez, aki a Balatonnál keresztelget nem fogok elmenni, HACSAK nem ismerem a tanításait.
Ha ugyanis Istentől van az elhívása, akkor az olyan ember, mint ker. János is volt: úgy beszél ÉS ÚGY ÉL, hogy az autoritását senki nem vonja kétségbe.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!