Magyarországon miért nem államvallás a Római Katolikus?
"nem kell ahhoz katolikusnak lenned, hogy normálisabban viselkedj, mint a muszlimok."
Katolikus előtanulmányok nélkül mégis hogyan ismerné fel valaki az Iszlámban és a materializmusban magát a Sátánt? Simán áttérnének az iszlámra vagy behódolnának a materializmusnak, hogyha előtte nem hallják Jézus igéjét!
"Kik viselkednek normálisabban? A katolikusok, vagy a muszlimok?"
Mivel mindkettő vallási irányzat nevében embereket öltek, így köszönöm, de egyik sem normális szerintem. Bort isznak, hugyot prédikálnak stb.
Miért? Azt 51,9% római katolikus miatt? És a maradék 48,1%-kal mi lesz? Beidézed az inkvizíció elé és eretnekségért megégeted?
Tudod, az állam és az egyház szétválasztása már egy ideje megtörtént.
"Katolikus előtanulmányok nélkül mégis hogyan ismerné fel valaki az Iszlámban és a materializmusban magát a Sátánt?"
Tényleg nem fogod fel, hogy ma már a vallás nem annyira jelentős, mint a középkorban?
Sátán? bizonyítsd hogy létezik.
nem megy?
akkor...
"De pl. manapság, hogy iszlámveszély van"
Miért is van iszlám veszély?
Ha téged frusztrál, ha burkás nőket látsz az utcán, az a te bajod. De másokra ezt ne vetítsd ki, ha kérhetem!
"Katolikus előtanulmányok nélkül mégis hogyan ismerné fel valaki az Iszlámban és a materializmusban magát a Sátánt?"
Ha a Sátánt véled felfedezni az iszlámban, akkor nem vagy katolikus. Akkor egy gonosz soviniszta vagy. A katolikus erkölcs egyik alaptézise pont a szeretet és mások tisztelete. Ha a muzulmánokat sátánistának tartod, pont azt sérted meg, amit el akarsz érni.
"Simán áttérnének az iszlámra"
Még mindig nem értem, hogy ez miért probléma.
Egy katolikus
"Tényleg nem fogod fel, hogy ma már a vallás nem annyira jelentős, mint a középkorban?"
Ja, meg is van az eredménye:
"Sátán? bizonyítsd hogy létezik."
Az előző három linkem bizonyíték a "létezésére".
"A keresztény egyháznak is van a római katolikuson kívül nagyon sok felekezete, miért pont azt választanád ki?"
Mert a római katolikusnál mindenre egyház által jóvá hagyott dogmák vannak, nempedig "szabadgondolkodás" amitől elkanászodik a hívek hite.
"Ha modern emberként még mindig egy 2000 éves könyvet tartasz követendőnek"
Ateista vagyok, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a keresztény erkölcsre, nézetekre szükség van, hogy ne törjön ki anarchia és a legtöbb ember csak akkor tud viselkedni, hogyha megtanítjuk vele, hogy Istentől rettegjen és mindenben a Sátánt lássa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!