Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kihez forduljak segítségért?

Kihez forduljak segítségért?

Figyelt kérdés
Milyen imát/fohászt mondjak, amivel segítséget, erőt, útmutatást és bűneim bocsánatát kérem? Tudnátok segíteni? (róm. kat.)
2011. jún. 9. 19:27
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Úr Jézus!

Tudom, hogy bűnös ember vagyok. Tudom, hogy számtalanszor vétkeztem ellened. És nem tudok mit kezdeni ezzel, hiába minden erőfeszítésem. Te ismersz engem, Te látod a küszködéseimet, a kudarcaimat, a bukásaimat, a szenvedéseimet. Nem akarok tovább így élni, gyűlölöm ezt a bűnös életemet! Szeretnék Neked tetsző módon élni, de magamtól ez nem megy, mert gyenge vagyok.

Tudom, hogy szeretsz engem, és amit a kereszten tettél, azt értem tetted. Nekem kellett volna ott szenvednem, de Te mentél fel a keresztre helyettem. Én öltelek meg Téged a bűneimmel, az én bűneim vittek fel Téged oda! Felvetted magadra minden bűnömet, és helyettem vállaltad a szenvedést és a halált, pedig azt én érdemeltem volna! De Te tiszta és ártatlan voltál, Benned nem volt semmi bűn, a halál nem tudott Téged fogva tartani, és feltámadtál! De én még mindig a bűn és a halál foglya vagyok. Közel szeretnék Hozzád kerülni, de a bűneim elválasztanak Tőled. Köszönöm, hogy azért jöttél, hogy megszabadíts és megments engem a bűn fogságából! Köszönöm, hogy nem ítélettel, hanem irgalommal és szeretettel közeledtél felém.

Kérlek, bocsásd meg a bűneimet és tégy engem szabaddá! Átadom most neked az egész életemet, leteszem minden vágyamat, minden tervemet. Légy valóban Te az életem Ura, foglald el a trónt a szívemben, én Királyom és én Istenem. Annyiszor mondtam már ezt neked, de most valósággal jöjjön el a Te országod és legyen meg a Te akaratod az életemben! Küldd el a Te Szentlelkedet, és újíts meg, és változtass meg teljesen! Tudom, hogy Neked van hatalmad ezt megtenni!

Megtértem most teljes szívből Hozzád a bűneimből, és köszönöm, hogy megbocsájtottál és nem kárhoztatsz a múltam miatt. Te befogadtál, örök életet adtál, és Isten gyermeke lehetek. Köszönöm, hogy egy tiszta és teljesen új életet kezdhetek ettől a naptól. Köszönöm a hófehér ruhát, amit most rám adtál – vigyázni fogok rá! Kérlek szólj hozzám a Te Igédből minden nap, bátoríts és buzdíts engem, mert szükségem van rá. Bár sok mindent nem értek még, de köszönöm, hogy ez a nap csupán a kezdet, a Veled, az Atyával és a Szentlélekkel való szoros kapcsolat kezdete.

Jézus, Te vagy az én Uram, és én szeretlek és imádlak Téged – és ezt nem fogom szégyellni senki előtt!

Ámen!

2011. jún. 10. 02:13
 12/13 anonim ***** válasza:

Semmi nem lehet olyan nagy szörnyű bűn amit Isten ne bocsátott volna már meg neked!!! Mikor Jézus meghalt a kereszten, ő már elvette minden bűnödet!! De fontos az hogy bocsánatot kérj és lehet nem csak Istentől, hanem attól is akit megbántottál! :)

Viszont erre az egy dologra vigyázz!!

Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek. (Máté 12:31)

És nem kell semmiféle betanult ima, a lényeg hogy szívből jöjjön az imádságod!! :)

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól. (1János 1:9)

Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése. (Jakab 5:16)

2011. jún. 10. 19:46
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Orvoshoz.
2011. jún. 11. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!