Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van ez, volt már veletek...

Miért van ez, volt már veletek is ilyen?

Figyelt kérdés

Szóval hiszek Istenben, járok gyülekezetbe is mamámmal, de valamiért mostanában hanyagolom őt, néha meg ing a hitem is, miért van ez? El sem tudom nektek mondani mennyire szeretnék teljes szívvel hinni benne, és szeretni őt,de valamiért nem tudom előhozni magamból az igazi hitet

?

2011. jún. 6. 21:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

"A hit hallásból van,a hallás pedig Isten Igéje által."

Olvasd a Bibliát,de ne úgy mint egy kötelező olvasmányt hanem úgy,hogy ez az a könyv amit Isten személyesen neked írt. János evangéliumát olvasd.

Ezen kívül imádkozz. Ne betanult imát mondj,hanem a saját szavaiddal a saját érzéseidet mondd el Istennek, Ő meghallgat Téged!

2011. jún. 6. 21:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem azért ing meg a hited, mert hanyagolod őt. Ha valakit hanyagolsz, akkor már nem úgy szereted. Meg kell újjulnod a szeretetben. A hit szeretettel együtt munkálkodik. Ha nagyon kihül benned a szeretet, akkor "meging" a hited is, és eleshetsz bűnökben. Kell imádkozni, hálákat adni, dicsérni, bocsánatot kérni, stb. Nem csak a gyülekezetben kell Istent magasztalni amikor mindenki lát téged. Sőt egyedül méginkább...
2011. jún. 6. 23:18
 3/11 anonim ***** válasza:

Más akarni, és más érezni. Te talán akarod a hitet, de nem próbálod megélni, érezni azt. Ahogy előttem mondták, a Biblia olvasása sokat segíthet, főleg ajánlom figyelmedbe a Zsoltárok könyvét.

Ha már érezted Isten közelségét, és jelenlétét az életedben, akkor ismerd fel ennek hiányát, ami talán előhozza benned a vágyat, hogy újra érezd. Ismerd fel, hogyha te hátat is fordítasz Istennek, Ő nem szűnik segíteni neked, mert te is a gyermeke vagy.

2011. jún. 7. 00:04
 4/11 anonim ***** válasza:
50%
Lehetséges hogy lelki sötétség vagy szárazság időszakában vagy. Ezen csak túl kell esni, ha imádkozol (hiába nem esik jól) az segít hogy hamarabb túljuss rajta. Keresztes Szent János írt sokat erről.
2011. jún. 7. 09:18
 5/11 anonim ***** válasza:
És gondolj arra hogy nem fog örökké tartani, amikor vége lesz akkor sokkal jobban fogod magad érezni.
2011. jún. 7. 09:20
 6/11 anonim ***** válasza:
Akarj hinni, bízz Istenben! Ő néha próbára tesz. A hit ne csak értelem, hanem ész és akarat dolga is legyen. Imádkozz a hit kegyelméért.
2011. jún. 7. 10:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem gondold végig, hogy miért akarsz hinni. azért mer így neveltek? Azért, mert az ismerőseid mind hisznek? Azért mert tényleg te akarod így? Mert nekem a leírásodból úgy tűnik, hogy igazából nem akarsz hinni, csak kényszeríted magad rá, magadra erőszakolod. Valamiért azt hiszed, hogy az a normális, ha "teljes szívvel hiszel", ezért megpróbálsz, de nem tudsz, emiatt görcsös vagy, bűntudatod van.
2011. jún. 7. 11:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! az utolsónak csak annyit, hogy nem azért akarok hinni mert mások is meg nem is azért mert úgy neveltek. Igazából nagyon szeretem Istent, és kb. egy hónappal ezelőtt nagyon hittem, és nem ingott meg a hitem, csak most kezdett. De köszönöm a biztatásokat, mert máris jobban hiszek : D én csak annyit szeretnék hogy megint olyan legyen a hitem mint ezelőtt :)
2011. jún. 7. 20:26
 9/11 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy Sátán próbál eltávolítani Istentől??
2011. jún. 7. 20:27
 10/11 A kérdező kommentje:
Még mindig az utolsó válaszolónak, igen bűntudatom van, mert nem akarok neki csalódást okozni, és nem is kényszerből akarok hinni. Mindig saját szavaimmal imádkozok hozzá, köszönetet mondok mindenért amit az életemben kaptam, és kérem őt hogy segítsen megerősíteni a hitemet is.
2011. jún. 7. 20:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!