Nem értem ezt a szakaszt. Minden keresztényt ezek a csodák követik, illetve képesek megtenni? A HIT gyülekezetét ismerem csak, akik így teszik. Márk 16:17, 18
14:34 - Van egy nagyon jó kis videó, ami csokorba gyűjt számos ilyen Pál-féle Jézus-semlegesítést. Angolul van ugyan, de a hivatkozásokat kikeresheted bármelyik kezed ügyébe eső magyar Bibliából is:
"Akik hisznek" nem azt jelenti,hogy elhiszik Jézus és Isten létezését. A bibliai hit jóval több ennél, olyan embernek jellemzője, aki valóban követi Krisztust. Ehhez megtisztított lélek és elme szükségeltetik. Na hány ilyen van szerinted? A hit=hűség. Hányan hűségesek Krisztushoz?
Krisztus követésének egyik alap hozzá állása pedig: Atyám, ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd. Tehát aki az Atya akaratát akarja, az jár sikerrel. Vannak gyógyulások, drogfüggőség feladása, szétbomlott családok újra egyesülése, régen pedig a lepratelepeken szolgáltak szerzetesek, akik soha nem betegedtek meg. De fel sem tűnt nekik,mert ők csak segíteni akartak az ottani embereknek.
A sorsát senki sem kerülheti el. Ez is benne van a Bibliában. Ha neked az a sorsod, hogy meghalj fiatalon rákban, meg fogsz halni. Akkor nem fogsz meggyógyulni, bárki is imádkozik érted. Ha viszont az a sorsod, hogy meggyógyulj egy betegségből, és ezáltal hitre juss, meg fogsz gyógyulni.
Ja, és még valami. Jézus soha nem növesztett vissza amputált végtagot. Gyógyított sántát meg elszáradt kezűt, de én nem olvastam hogy visszanövesztett volna valamit is. De lehet, hogy nem jól emlékszem, javítson ki valaki.
A klasszikus értelemben vett "csodák" ideje azonban lejárt. Ezt Pál apostol is megerősíti. Most be kell érnünk kis csodákkal. Szegény ember az, akinek csak azért van hite, mert meggyógyult vagy valami csoda történt vele. A hit nem a csodáról szól. Az csak hab a tortán.
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:32
Belenéztem a videóba.
Tájékoztatlak, hogy ebbe a csapdába én magam is beleestem. Egy probléma van ezzel, ha valaki nem néz utánna az idézeteknek bleesik a gödörbe.
Szemezgessünk az általad említett videóból:
Máté5,17
"Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétáknak eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem."
Ezzel 'szemben':
Róm7,6
"Most pedig megszabadultunk a törvénytől, minekutána meghaltunk arra nézve, a mely által lekötve tartattunk; hogy szolgáljunk a léleknek újságában és nem a betű óságában."
Nem kéne leragadni egy sornál, nézzük csak tovább...
" Mit mondunk tehát? A törvény bűn-é? Távol legyen: sőt inkább a bűnt nem ismertem, hanem csak a törvény által; mert a kívánságról sem tudtam volna, ha a törvény nem mondaná: Ne kívánjad.
De a bűn alkalmat vévén, a parancsolat által nemzett bennem minden kívánságot; mert törvény nélkül holt a bűn.
Én pedig éltem régen a törvény nélkül: de ama parancsolatnak eljövetelével felelevenedék a bűn,
Én pedig meghalék; és úgy találtaték, hogy az a parancsolat, mely életre való, nékem halálomra van.
Mert a bűn alkalmat vévén, ama parancsolat által megcsalt engem, és megölt általa.
Azért ám a törvény szent, és a parancsolat szent és igaz és jó."
Mire jutott Pál? "Azért ám a törvény szent, és a parancsolat szent és igaz és jó." Ez most miért mond ellent Jézusnak?
Nézzünk egy másikat az említett videóból...
Máté 16,27
" Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint."
Ezzel 'szemben' mit mond Pál?:
"Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül."
Oké, nézzük ezt is egy picit tovább...
" A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-é a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük."
A törvény cselekedeteit a hit által tesszük erőssé...
Nagyon veszélyes egy-egy sort kiemelni, anélkűl, hogy tudnánk, hogy Pál sokszor írja, hogy nem a cselekedetekből lesz a megigazulás, hanem a hit által, melynek gyümölcsei a cselekedetek.
Ha nagyon kíváncsi vagy egyéb olyan honlapokra, melyek szembeállítják Jézust Pállal, sok-sok hetek hónapok munkáját beleölve, melyek hamisan, egy egy sort idézve próbálják lerántani a nem létező leplet, szívesen írok olyan honlapcímet, de annak megvizsgálásához jó pár nap kell, nem ilyen gyenge próbálkozás. Ha nem olvasod el az evangéliumokat és Pál leveleit, ha egy egy 'vádra' nem nézel utánna akkor bárki bevihet a sűrűbe.
Ahogy Pál elbeszélése alapján tudakozza valaki az írásokat, hogy is nevezi azokat az embereket az Ap.csel 17,11-ben az ige? Nemesebbnek.
"Ezek pedig nemesb lelkűek valának a Thessalonikabelieknél, úgymint kik bevevék az ígét teljes készséggel, naponként tudakozva az írásokat, ha úgy vannak-é ezek."
Tegyél te magad is így, és tudakozódjál, hogy a sátán félrevezetése helyén való-e.
Hogy történt a bűnbe esés? Tett fel egy kérdést, ami eleve hazugság volt, éppen így ez is: Pál a pokolban van? Vagy olvasni máshol: Jézus vagy Pál. Ezek a kérdések hazugságok. Te bedőltél (velem együtt anno) a sátán 6000 éves cselének.
"A sorsát senki sem kerülheti el. Ez is benne van a Bibliában."
Hol is van ez? Mert valahogy ilyesmire nem emlékszem! Hol van olyan szöveg a Bibliában, hogy egy konkrét személy élete végzetszerűen meg van írva?! Ilyen nincs benne.
"Ja, és még valami. Jézus soha nem növesztett vissza amputált végtagot. Gyógyított sántát meg elszáradt kezűt, de én nem olvastam hogy visszanövesztett volna valamit is."
Ennek milyen jelentősége is van? Mert bár végtagnövesztő történet nincs, de halott feltámasztó bőségesen - akkor most mi legyen?
-------
"Pál sokszor írja, hogy nem a cselekedetekből lesz a megigazulás, hanem a hit által, melynek gyümölcsei a cselekedetek."
A Biblia valójában nem azt tanítja, hogy a szimpla "hit" eredményezne megmentést. Sőt, nagyon is fontosnak tartja a cselekedeteket, hiszen világosan beszél: "a hit halott cselekedetek nélkül".
Pál, amikor a cselekedetek "ellen" érvelt többször is, valójában a zsidók mózesi törvényének a betartásáról beszélt, ami nem eredményez megmentést, vagyis arra biztatott minden zsidót, aki nem akarta meghallani az evangéliumok igazságát, hogy lépniük kell, ha élni akarnak!
Ellenben az igaz hitnek, mely Krisztus igazságára épül, egyik NÉLKÜLÖNÖZHETETLEN része a cselekedetekben nyilvánul meg, hiszen mivel mással bizonyítod a hited???
Mondhatod te milliószor, hogy mennyire szereted a másikat, de ha cselekedetekkel nem bizonyítod, értéktelen a hited!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!