Miért ölte meg Isten a kisgyermekeket a bűnös emberekkel együtt? Ezt válaszoljátok meg ti vallásos emberek!
Csak az a kérdés, hogy az ember egésze kerül oda a Gyehennába, vagy csak azon énje, mely a bűnre hajlik(önző), és a tiszta, isteni énje(önzetlen) pedig NEM. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Szerintem az a fontos, hogy az ember ne úgy olvassa a bibliát, hogy előre megvan az álláspontja, és azt próbálja meg abból bebizonyítani. Tehát ne "bundázza meg" előre a versenyt, hanem őszintén keresse az igazságot.
Mert akkor lehet megnyugtatná magát, hogy igen, tudtam én, hogy igazam van, de egyúttal be is csapja magát.
Ezért kívánom minden őszinte bibliaolvasónak, hogy Isten világosítsa meg előtte az üzenetének a jelentését.
Vegyünk akkor még egy igét, amiben a pokolról van szó, elég sok ilyen ige van ugyanis, nem olyan kevés azért. Erről mit gondoltok?
" Teremjetek azért megtéréshez méltó gyümölcsöket, és ne mondogassátok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! mert mondom néktek, hogy az Isten ezekből a kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.
9
Immár pedig a fejsze is rávettetett a fák gyökerére: minden fa azért, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tűzre vettetik."
" Felele János mindeneknek, mondván: Én ugyan keresztellek titeket vízzel; de eljő, aki nálamnál erősebb, akinek nem vagyok méltó, hogy sarujának kötőjét megoldjam: az majd keresztel titeket Szent Lélekkel és tűzzel:
17
Kinek szórólapátja kezében van, és megtisztítja szérűjét; és a gabonát az ő csűrébe takarja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel."
(Lukács 3:8-9;16-17)
1. Bibliaversekkel alátámasztva kérek válaszokat.
2. Kérem hogy egyes fogalmak (pl: Hádesz, Gyehenna) jelentésére keressetek rá a Google-ba.
Ezután írjatok kérlek titeket. Mert össze-vissza írtok itt olyanokat amik nincsenek se bizonyítve még egy Bibliaverssel se, vagy Bibliamagyarázattal sem, és úgy látszik hogy egyes szavak eredeti jelentését is illene tudni ha már egyszer válaszoltok.:)
Azokban az időkben nagy bűnben éltek .
A test az csak test a lélek pedig lélek .A test a lélek Temploma amelyben a lélek lakozik.Ez a Test pedig múlandó .A Lélek pedig Isten ajándéka amelyre vigyáznunk kell.A Gonosz amely a Lelket megölheti ,vagy kínozza a testet(betegség ).Isten pedig elveheti mind a testet és a lelket is. Ezen a Világon a testünk semmiben sem érvényesül.
Amikor Isten ezt tette figyelmeztette az Ő népét hogy térjenek meg bűneikből,de nem tették.Ha Isten megengedte volna hogy tovább bűnben éljenek ,az Ő fiaik is elvesztek volna.Amennyi Lelket lehetett Atyánk megmentett a Pokoltól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!