Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz-e, hogy egy vallásos...

Igaz-e, hogy egy vallásos ember nyugodtabb, mint egy ateista?

Figyelt kérdés
2011. jún. 3. 12:14
1 2 3
 11/26 Ozmium42 ***** válasza:

"Aki Jézus Krisztusban hisz az igen,aki viszont egy vallásban az nem."

Vesd össze:

"Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel egyházamat." (Jézus)

Egyház~vallás

Bocsi az offért, de ezt nem bírtam megállni :D

2011. jún. 3. 23:56
 12/26 yuda ***** válasza:

Ozmium42!

Nem nekem írtad, de pedig jót mondott akit kritizálsz.

Óriási különbség van aközött, aki vallásos , de semmiben nem különbözik az ateistáktól, legfeljebb néha hangoztatja hogy ő vallásos, de az életvitele végeredményben ugyanaz.

-és egészen más az az ember, aki valóságosan megéli a hitét, és nem miattad, nem a vallás miatt, hanem belülről jövően, Istennel való személyes találkozásból éli meg.

Lehet ezen vitázni, másrészről viszont nagy hiba lenne egyenlőségjelet tenni közéjük.

2011. jún. 4. 07:23
 13/26 anonim ***** válasza:
95%
Lehet hogy van benne valami, mert a vallás ugye olyan mint egy drog, elkábít, és ezáltal nyugodtabb az ember.
2011. jún. 6. 00:04
 14/26 anonim ***** válasza:
64%
[00:04 tévedés. De lehet a vallást úgy használni, mint egy drogot- ezt teszik többnyire a szekták- de az már nem is a tradícionális értelemben vett vallás.]
2011. jún. 6. 08:52
 15/26 anonim ***** válasza:

Szerintem ez attól is függ, milyen vallású. Lehet, hogyha Jehova tanúja, akkor idegesebb. Gondolj csak bele: az egész világ ellened van :) Hiába járkálnak házról házra, mindenki rájuk csapja az ajtót. Emiatt biztos sokat bosszankodnak, mondván, hogy pokolra fognak jutni, nem hisznek nekik, idióták stb.

Az ateistákról meg annyit, hogy nem mindegyik olyan, mint itt a gyik-on. Nagy részüket egyáltalán nem érdeklik a vallásos dolgok, és nem próbálják mindenáron bizonygatni az igazukat. Egyszerűen nem hisznek egy istenben sem, és ennyi.

Összefoglalva: szerintem annál lobbanékonyabb valaki, minél jobban el van kötelezve valamilyen felfogás iránt. És ez nem csak vallásokra igaz, volt osztálytársam pl. olyan meggyőződéses fideszes volt, hogy egész nap arról beszélt. És természetesen elég sokat idegeskedett a politika miatt.

2011. jún. 7. 10:54
 16/26 Orfeus ***** válasza:
56%

Az én tapasztalataim szerint, a vallásos ember, aki tényleg mélyen hisz, az igen is nyugodtabb, és a többieket meg hülyének nézi... Nekem erre számtalan ismerősöm lenne a példa, egyszerűen annyira belemagyarázzák a fejükbe a hülyeséget, hogy teljesen átintegrálódnak, és olyanok lesznek a közösségükbe mint a robotok....

De nézzük meg az eddigi kommenteket, biztos van itt vallásos, akiktől szeretnék kérdezni valmit.

Miért más, a biblia, mint az indiánok szent írása? Ugyanúgy istenségekről (szellemekről) van szó benne, hogyan alakították a világot stb. Ugyanúgy semmi nincs írva hogy honnan jöttek volna, mi volt a céljuk... Na akkor mi is a különbség????

Hát semmi? Igen... ez az, annyi a lényeg, hogy ez jobban elterjedt, és teljes egészében fennmaradt az írás, méghozzá az elejétől vallásos zsidók miatt... Szóval hiába papol akárki az Istenről stb... Ugyan olyan mint a többi vallás, csak ez lett elterjesztve... Ennyi..

Várom a válaszokat! És ne az legyen hogy emberi ésszel nem foghatom fel, és az hogy olvassam el a bibliát mert benne van.. Elolvastam...

(ateista)

2011. jún. 9. 09:33
 17/26 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Orfeus, nézzük:

1. nem tapasztaltam, hogy a vallásosak a többieket hülyébbnek néznék

fordítva is van ez a hiba: se szeri se száma a gúnyolódásnak, sértegetésnek –az ateisták részéről. Ez mindkét irányban egy meg nem értésből fakadó hiba.

Sajnálom, hogy robotszerű-vallásosokat ismersz. Én pedig azt látom, hogy minden valamirevaló művész- Istenhívő. És nem robotként :alkot: Mert igen, az ihlet és az alkotás bizony az istenivel függ össze. Bach minden műve végén megköszönte Istennek, hogy ilyen szépet írhatott –nekünk. „Egyedül Istené a dicsőség- Soli Deo Glória” – írta minden ihletett alkotása végén. És nagyon sok ihletetten dolgozó hívőt ismerek, akinek nem adatott művészi erő, de munkája olyan, mint az imádság. Ettől egy belső béke, nyugalom van benne.

2. A világ szentiratai külön kategóriában indulnak. Nem irodalom, nem történelem, nem politika, nem pszichológia. Arról szólnak, miként kerülhet közelebb Istenhez, az istenihez az ember. Mind tud arról – hogy magasbbról lezuhant, (bűnbe”esés”) és arról szólnak: miként juthat VISSZA? (örök vissszatérés)

Itt láthatsz avilág vallásairól egy táblázatot(lejjebb): hogy alakul %-ban.

[link]

De mindengyik vallásnak vannak szentiratai – és mindegyik azt ehhez a visszatéréshez használja.

Nagyon szeretem az indiánokat, romantikusan – ezért olvastam a Popol Vuh – könyvet –a maja-kicse indiánok szentkönyvét. Tetszett, mert úgy közelítettem, bizalommal, szeretettel, nem értem, de mégis.

[link]

Amikor az evangéliumokat olvasom, akkor pedig „lángol szívem” , ahogy a tanítványoknak, amikor a feltámadt Jézus Krisztus melléjük szegődött az emmausi úton, és beszélgetett velük.

Akkor arról is van tudomásom, miként cselekedjem, miként közeledjem a Teremtőhöz, a mennyei Atyához. Az édes Jézus segített, a tanítványok leírták, hogyan is ne lenne ez fontos?

Az Upanisadokból is nagy örömmel olvastam, Lao Ce Tao Te King-je napi olvasmányom, Buddha beszédei is szívemhez közel vannak, a buddhista iratok pedig létszemléletem alappilléreit jelentik.

És mind-mind segít a megismerésben, az Isten – világ- és az önmegismerésben.

És a szentiratok megértésében.

Pax et bonum!

-anonimanna

2011. jún. 9. 15:17
 18/26 mrsfeeney válasza:

Ez egy buta kerdes alapvetoen, de az biztos hogy aki nagyon bizonygatja, hogy jezus krisztusban hisz es csak az a jo annal nagyobb arrogancia nincs, lenezni mas vallasokat, hitet, es csak a sajat magad vallasat huhogni nem eppen egy megerto emberrol arulkodik. Holott mindig azt papoljak hogy a vallasos kereszteny ember az aztan a franko!!!!!

A vallas izles dolga, kinek melyik a szimpatikusabb, de attol hogy hiszunk benne meg nem teszi igazza...En szerintem a keresztenyek a legnagyobb allszentek es probljak mosni kezeiket buneiktol, gyonas alatt es stb..

Es ez a szoveg hogy o nyugodtabb mert o biztosan a mennybe jut...ez is csak buta onamitas.

2011. jún. 9. 19:02
 19/26 Orfeus ***** válasza:
54%

Azért lángol a szíved mert találtál valamit amibe kapaszkodhatsz... És azt hiszed hogy ez így teljesen rendjén van, így történt stb... Ha egy férfinak sokszor mondják hogy meleg, úgy neveli, akk mi lesz? meleg...

Ugyan ez a vallás is... Családtól, háttértől, személyiségtől.... Véleményem szerint az menekül a vallásba akinek gyenge a személyisége, és fél a haláltól, azért keres rá valami pozitív magyarázatot, hogy ha meghal biztos jó lesz neki...

Ennyi az egész... Hisz értelemszerű... Bármelyik vallást nézzük mindegyikbe megvan a szépség, de ez az Egyház stb...

Ez hülyeség, hiszen azt mondják (mondjátok) hogy eljött a messiás... A zsidók még csak várják, nos akkor kinek van igaza? Nektek, vagy azoknak akiktől ered a vallás, a kiválasztott néptől???

2011. jún. 10. 08:06
 20/26 anonim ***** válasza:

kedves Orfeus, igen a "lángoló szívem" -amibe "kapaszkodom" -mehehehe.:)))úgy is nézek ki, mehehehe)

1. Belém senki nem nevelte ezt. Azt nevelte,(amit beléd is) azt a szörnyű hazugságot, amit a bolsevik terror ideológiája hazudott: lenin és társai. Amiket írsz, akárha Lenin idéznéd. De ők ügyesen csinálták, úgy, hogy észre sem vették az emberek, úgy váltak a Termetőtől leszakadtá, hogy már nem is tudják, mi hiányzik? Úgy váltak a mai kor fogyasztói idiótává, hogy nem tudják,

a vallásnak mi is a lényege?

Úyg rohannak, hogy vágyaikat betöltsék, hogy nem is hallanak arról, nem is tudnak arról, hogy ez a szenvedés forrása, ahogy Buddha tanította.

2. De ki az a Buddha? Ki az a Ramakrisna? Ki az Názáreti Jézus? Miért akar engem visszahúzni, mikor olyan sikeresen hajszolom az anyagi javakat? "Rohanj a prédára, siess a vadra!" Ki kérdezett titeket?

[link]

3.Arról nem tehetek, hogy vannak, akkik nem fogadják el hogy Jézus a Krisztus. Ő Istentől ered, nem a magukat Mózes által kiválasztottaknak tartottaktól. "Én előbb voltam, mint Ábrahám"- mondja az Evangéliumban.

Istentől ered, és Hozzá tér vissza a feltámadásban. "Kövessetek engem"- mondja: a mennyei Atyához VISSZA.

Ezeket elég sokszor elmondta, ezért is kínozták a halálra. És tennék ma is, mintha mi sem történt volna 2000 éve.

És ez a vallás pedig Jézustól Krisztustól,

az Élő Isten Fiától ered.

Krisztustól,aki papkirály "Melkitshedek rendje szerint"- ahogy áll az Újszövetségben.

Modern szavakkal "felülírta" az Ószövetséget.

Új és Örök szövetséget adott.

köszönöm a beszélgetést.-a.a

2011. jún. 10. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!