Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szeretném jobban megismerni a...

Szeretném jobban megismerni a Bibliát, hol kezdjem?

Figyelt kérdés
2011. jún. 1. 21:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
56%
Az elején
2011. jún. 1. 21:21
 2/17 anonim ***** válasza:
52%
Nyilván az elején.
2011. jún. 1. 21:21
 3/17 anonim ***** válasza:
66%
Olvasd el az elejétől a végéig, de szépen lassan, átgondolva a dolgokat. Én az ószövetséget szeretem olvasgatni, azon túl, hogy nem vagyok hívő.
2011. jún. 1. 21:23
 4/17 anonim ***** válasza:
66%
Ja, és beszélgess esetleg ismerősökkel egy-egy példabeszédről stb. Nálunk szokott lenni bibliaóra minden héten, amikor összeülnek a paplakban, és egy kiváalsztott, vagy kapcsolódó részt elolvasnak, megbeszélik. Szeretem ezeket, néha elmegyek, mert érdekes dolgok hangoznak el. De ezen felül nem járok templomba, és nem hiszek az egyház által tanított dolgokban. Emberekkel viszont szeretek beszélgetni, vitatkozni vallási kérdésekről, mert vallásos nevelést kaptam, és érdekel is a téma.
2011. jún. 1. 21:25
 5/17 anonim ***** válasza:
olvasd el az apokrif iratokat
2011. jún. 1. 21:45
 6/17 anonim ***** válasza:
Vedd a kezedbe és olvasd el :D
2011. jún. 1. 22:24
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne a legeljén kezd,inkább valamelyik evangéliumnál pl:János evangéliuma Először ismerd meg Jézust.
2011. jún. 1. 22:36
 8/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is az Újszövetséggel kezd. A Biblia nem egy egyszerű könyv, hogy "logikus, hogy az elején kezd". Az Újszövetség tükrében könnyebben meg fogod érteni az Ószövetséged. És talán könnyedebb olvasmány is az Újszöv.
2011. jún. 1. 22:50
 9/17 anonim ***** válasza:
Én is az Evangéliumokkal kezdeném, majd tovább az Újszövetséget és csak ezután az Ószövetséget.
2011. jún. 1. 22:59
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem is ha először egy evangéliumot elolvasol az jó!

De én azt ajánlanám, hogy utána Mózes első könyvével folytasd, vagyis az elejéről "kezd", mert különben nehezen fogod megérteni. Sok hivatkozást akkor sok mindentnem lehet megérteni, ha csak az újszövetséget olvasod, hogy miről szólnak. Nagyon sok hivatkozás van. Ige magyaráz igét, oda-vissza.

Nagyon fontos az ószövetség is! Meg kell érteni, hogy Isten mit miért tett! Meg kell Ismerned Isten szeretetét, meg kell érteni a jelképeket, és a Zsidó nép ünnepeinek mondanivalóját.

2011. jún. 1. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!